Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya “imza yetkisi” tepkisi: "6 kaptan bir gemiyi batırır!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya “imza yetkisi” tepkisi:
A- A+

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" açıklaması üzerinden Altılı Masa'ya yüklendi. "Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim, 6 kaptan 1 gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. İki şoförle arabaya kaza yaptırır. Oyu millet verecek, ülkeyi 6 kayyum yönetecek!" diyen Erdoğan, "Uzaktan kumandayla hareket edecek bir cumhurbaşkanı adayına oy verin demek milletin aklıyla alay etmek demektir. 85 milyon yerine altılı masadaki genel başkanlara hizmet edecek bir kuklayı aday diye millete dayatmak kibrin ve bencilliğin dik alasıdır" diye konuştu. Erdoğan, "Mutabakata vardık dedikleri bu sistem mevcut anayasamıza alenen aykırıdır. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür" dedi.

“Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programında konuşan Erdoğan ayrıca esnafa da yeni destek paketi müjdesi verdi. Erdoğan, "Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilave ile toplamda 150 milyar liraya çıkarıyoruz. Ayrıca 1. Ve 2. risk durumunda bulunan ve hali hazırda esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnaflara da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz. Halk Bank'tan Paraf, Troy, Esnaf kredi kartı bulunan esnafımız kredi kartı harcamalarına 3 ay ödemesiz olmak üzere toplam 12 ay vadeli ve yüzde 9,75 gibi düşük faiz oranı ile taksitlendirme yapabileceklerdir. Ayrıca Paraf Troy kartlı esnafımızın hammadde, malzeme ve benzeri alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini de 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz. Yeni müjdelerimizin esnaf kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yaşanan her kargaşa döneminde sağ salim çıkabilmemizi kısa sürede toparlanıp ayağa kalkabilmemizi esnafımızın dirayetine borçluyuz” diyen Erdoğan sözlerine, “Bunun son örneğini 15 Temmuz'da gördük. Darbeci hainlere direnirken ölen vatandaşlarımızın bir kısmı esnaflarımızdı. Sivil şehit ve gazilerimiz arasında da ilk sırayı da esnaflarımız alır. O gece birileri atacakları sosyal medya mesajının tonunu ayarlamakla meşgulken bizim esnaflarımız ölüm kusan silahlara meydan okuyordu. Hayatının bir döneminde esnaflık yapmış kardeşiniz olarak, biz de sizlerin içinden çıkarak buralara geldik. Ülkede işlerin nasıl gittiğini anlamak için önce esnaflara bakıyoruz. Orada huzur varsa, birlik varsa, şükür varsa tamam diyoruz. Yok orada sıkıntı görüyorsak, şikâyet görüyorsak hemen dikkatimizi öne çıkan meselelerin çözümüne yöneltiyoruz. En çok mutlu olduğumuz husus da esnafımızın bin yıllık şükür, kanaat geleceğini sürdürdüğünü gördüğümüz örneklerdir. Geçtiğimiz ay Kumluca’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden ekipler esnaflarımıza 10’ar bin lira verdi. Esnaflarımızın bir kısmı, benim zararım o kadar fazla değil daha çok ihtiyacı olan arkadaşlar var önce onlara sunun diyerek parayı iade ediyor. Esnafımız bu duruşa sahip olduğu sürece Allah’ın izniyle ne bu ülkeye ne bu millete hiç kimse diz çöktüremez. Demokrasi ve kalkınma alt yapısını nasıl esnafımızla tamamladıysak, Türkiye Yüzyılı'nı da esnafımızla inşa edeceğiz” diye devam etti.

“Avrupa'dan ABD'ye tüm Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor”

Erdoğan, “Dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen bir Covid-19 süreci yaşadık. Yetmedi, Rusya-Ukrayna savaşı ile bir de enerji krizi eklendi. Avrupa'dan ABD'ye tüm Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor. Türkiye hamdolsun tüm bu süreçten kendini pozitif olarak ayrıştırmayı başarmıştır. Tabi bu arada sıkıntılar da yaşadık. Ülkemizin önünü kesmeye yönelik önceden beri devam eden sinsi oyunlar ekonomi alanında pervasız bir tehdide dönüştü. İçeride kasıtlı bir şekilde körüklenen panik bu tehdidin faiz, döviz kuru ve enflasyon üzerindeki sonuçlarını daha da ağırlaştırdı. Bu dalgaları göğüslemek için çok büyük mücadele verdik. Esnaflarımızın ve çalışanlarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık. Salgın döneminde esnafımıza sadece gelir kaybı ve kira desteği olarak aktardığımız kaynak 4,6 milyar lira. 3 bin ve 5 bin lira tutarlarındaki hibeler olarak verdiğimiz destek 4,3 milyar liradır” ifadelerini kullandı.

“Son 20 yıldır esnafımıza verdiğimiz destekleri saymaya kalksak günler sürer”

“Dikkat ederseniz bunlar salgın dönemi ve sonrasına ilişkin çalışmalarımızdır. Son 20 yıldır esnafımıza verdiğimiz destekleri saymaya kalksak saatler, hatta günler sürer” diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, “Mesela, esnaflarımızın Halk Bank’tan kullandıkları faiz indirimli kredi limitini 5 bin liradan 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1.5 milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüşe paralel olarak esnaflarımızın kullandığı kredilerdeki Hazine sübvansiyonunu yüzde 50’ye kadar artırdık. Son olarak esnaflarımıza tahsis ettiğimiz 100 milyar liralık kaynak için Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9.5’ten yüzde 7.5’e indirdik” bilgilerini aktardı.

Erdoğan’dan esnafa “yeni müjdeler”

“Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilave ile toplamda 150 milyar liraya çıkarıyoruz” duyurusu yapan Erdoğan, “Ayrıca 1. Ve 2. risk durumunda bulunan ve hali hazırda esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnaflara da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz” dedi.

“Böylece binlerce esnafımızın daha yüksek tutarda finansmana erişmesini temin ediyoruz” diyen Erdoğan, duyurularına şöyle devam etti:

“Halk Bank'tan Paraf, Troy, Esnaf kredi kartı bulunan esnafımız kredi kartı harcamalarına 3 ay ödemesiz olmak üzere toplam 12 ay vadeli ve yüzde 9,75 gibi düşük faiz oranı ile taksitlendirme yapabileceklerdir. Ayrıca Paraf Troy kartlı esnafımızın hammadde, malzeme ve benzeri alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini de 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz. Yeni müjdelerimizin esnaf kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

"Ülkemizdeki 2,1 milyon esnaftan 1 milyonunun ortağı olduğu kredi ve kefalet kooperatiflerimizin sayısını 932’ye çıkararak hizmet ağını genişlettik” diyen Erdoğan, geçen yıl esnafların sadece bu kooperatifler vasıtasıyla kullandığı kredi bakiyesinin 123,2 milyar lirayı bulduğunu söyledi; “Bunun da 90,5 milyar lirası faiz indirimli kredidir” diye ekledi. Erdoğan, “Genç girişimcilerimizi 'İlk İş Yerim' projesiyle uygun şartlarda iş yeri sahibi yapıyoruz. Çalışanlarımızı da enflasyon sebebiyle oluşan refah kaybını telafi ediyoruz” diye konuştu.

"Oyu millet verecek, ülkeyi 6 kayyum yönetecek!

"Sözlerinin devamında, “Seçimlerde cumhurbaşkanı ayrı Mecliste görev yapacak milletvekilleri ayrı seçiliyor. Biz Cumhur İttifakı’nın adayı olarak aylardır milletimizin huzurundayız. Bir yandan bugüne kadar yaptıklarımızı anlatıyor bir yandan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda geleceğimize ışık tutuyoruz. Ama er meydanı olan seçim meydanında mücadele tek kişiyle olmuyor. Şimdi seçime kaldı şurada 4-5 ay ama hâlâ karşımıza çıkabilen veya çıkartılabilen bir aday yok” diyerek muhalefete bir kez daha seslenen Erdoğan, devamında şunları kaydetti:

“Gerçi haklarını yemeyelim, bir masa kurmuşlar etrafına 6 kişi koymuşlar, bir de masa dışından var 7. Tabii bunun dışında kimler var bilmiyoruz. Ha bire toplanıp duruyorlar. Her defasında millet bekliyor ki aday çıkarsınlar da ülke ve millet için hayırlı bir yarış başlasın. Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim, 6 kaptan 1 gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. İki şoförle arabaya kaza yaptırır. Parlamenter sisteme tekrar geçeceğiz diyerek çıktıkları yolda döndüler dolaştılar sonunda dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler. Biliyorsunuz ülkemizde Cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az her iki kişiden birinin oyunu almak gerekiyor. Ama bunların seçtiği cumhurbaşkanı oyunu aldığı en az iki kişiden birine değil masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. Ülkenin ve halkın hiçbir hayati meselesinde kendi özgür iradesi ile karar alamayacak birini millet niye cumhurbaşkanı diye başına geçirsin ki!  Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek! Bırakın davulun başkasının tokmağın başkasının elinde olmasını, bir tane davula altı tane tokmak birden inecek.

"Bu cumhurbaşkanının bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, daha fazla iktidarı olabilmesi mümkün mü!"

Bu modeldeki cumhurbaşkanının Anadolu’daki insanımızın kargaları uzak tutsun diye tarlasına koyduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, daha fazla şahsiyeti, daha fazla iktidarı olabilmesi mümkün mü! Millet ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı arıyor, bunlar cumhurbaşkanını yönetecek altı kişinin derdine düşmüş. Bu akıl tutulmasının bedelini de millet ödeyecek. Yok öyle yama. Bu millet bu oyunu bozar arkadaş.

Mutabakata vardık dedikleri bu sistem mevcut anayasamıza alenen aykırıdır. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür. Bizim milletimiz nasıl  bürokratik vesayete, sokak vesayetine, terör örgütleri eliyle kotarılmak istenen silah vesayetine boyun eğmediyse, altılı masadaki muhterislerin sivil vesayetine karşı da dimdik duracaktır. Uzaktan kumandayla hareket edecek bir Cumhurbaşkanı adayına ‘oy verin’ demek milletin aklıyla alay etmektir. 85 milyon yerine altılı masadaki genel başkanlara hizmet edecek bir kuklayı aday diye millete dayatmak kibrin ve bencilliğin dik alasıdır. Milletimiz ne böyle bir adaya oy verir ne de bu adayın iradesine ipotek koyan vasilerine itibar eder. Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış derler. Bu kadar çok cumhurbaşkanı siluetinin olduğu yerde eser de olmaz hizmet de olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •