Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: "Otoyol ve köprülere 2023'te zam yok!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar:
A- A+

2023'ün ilk Kabine Toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında bir müjde de vererek "Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek" ifade etti. Ayrıca muhalefete çağrıda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Rami Kışlası açılışına tüm muhalefeti davet ettiğini de duyurdu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- 28 Aralık'ta EYT düzenlemesinin müjdesini kamuoyumuzla paylaştık. Çalışmayı yakında Meclis'imizin takdirine sunuyoruz. 

- Gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla 6 bakanlığımızın ortak çalışmayla başlattığımız 1 Milyon Yazılımcı Projemizin ilk etabını tamamladık.

- Yeni yılın ilk iş gününde ihracat rakamlarını açıkladık. 254.2 milyar dolarlık başarı için tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Son 20 yılda 7 kat artırdığımız geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz.

- Salı günü yeni yılın memur ve emekli maaş artışının ilk etabını açıkladık. Yüzde 24 olarak açıkladığımız artış içimize sinmediği ilgili bakanlarımıza bu oranın artırma yönünde çalışmaları talimatını verdik.

- Cuma günü Ziraat Bankamızın tarım kesimine yönelik çalışmalarını değerlendirdiğimiz programda çiftçilerimizle buluştuk. Cumartesi günü Antalya'da bir dizi programa katılarak, hem Antalyalı kardeşlerimizle hasret giderdik, hem de kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi tekrar ilettik.

- Antalya'daki mitingimizde resmi rakamla 90 bin kişinin katıldığı bir buluşma yaptık. Kumluca'da selden zarar gören vatandaşlarımızın, verdiğimiz desteklerle hızla toparlandıklarını görmekten memnun olduk. 

- Aynı günün akşamında kadınlarımızla rahmetli Menderes'in yadigarı eski dokuma fabrikasının müzeye dönüştüğü yerde güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Yaklaşık 700 civarında kadınımızla bir arada olduk. Pazar günü de gençlerimizin coşkusuna ortak olduğumuz programla bir araya geldik.

- Bu sabah Sakarya Arifiye'den yola çıktık. Arifiye'de yeni nesil Fırtına obüslerinin TSK'ya teslim törenine katıldık. Bu Fırtına obüsleri düşmana korku, dosta güven. Bu vesileyle Altay tankını, zırhlı personel taşıyıcılarını inceleme imkanı bulduk. Bir dönem satıldı kapatıldı diye diline doladığı yerdir Arifiye.

- Rami Kışlamız, İstanbul'un Millet Kütüphanesi olacak. Cuma günü açılışını yapıyoruz. Muhalefeti de davet ediyorum. O kışlanın içinde esnaflık yaptım. Gıda sektöründe çalıştığım zaman Rami Kışlası aynı zamanda gıda sektöründe Unkapanı'ndan oraya taşındığımız bir yerdi. Oradan da onları farklı bir yere taşıyana kadar akla karayı seçtik. Ama sonunda bu oldu.

- Bitmedi işimiz, cumartesi günü de Muğlalı kardeşlerimizle hasret gidereceğiz.

- Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir. 

- Bu yıl 8 bin 597 lira olarak uygulanacak asgari ücreti, çalışanlarımızı ezdirmeyecek ve istihdamı koruyacak seviyelerde tutmaya kararlıyız. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin beklediği ek gösterge düzenlemesini, hakkaniyete uygun bir şekilde Meclis'e sunduk. 

- Arkeolojik kazılarla ülkemize 10 bin 500 eser daha kazandırdık. Ülke içinde 117 ve yurt dışında 3 vakıf eserin restorasyonunu gerçekleştirdik. 

- Gençlerimiz başta olmak üzere iş gücümüzün niteliklerini piyasanın ihtiyaçlarıyla bütünleştiren projelerimizi yaygınlaştırıyoruz. Aktif işgücü piyasası programlarını genişleterek mesleki ve işbaşı eğitimini güçlendiriyoruz. Elektronik devlet üzerinden yapılan işlemleri sadeleştirip artırıyoruz.

- Kütüphanelerimizden 62'sini yenileyerek hizmete açtık. AVM, garlar, cezaevleri gibi kalabalık mekanlarında kurduğumuz yeni kütüphanelerimizi hizmete sunduk. Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın projesiyle 1 milyon evladımızı sinemayla tanıştırdık. Tarihi alanlarımızdaki çalışmaları dünyada rekor olan 700 noktada sürdürerek düzenlemesi biten yerleri ziyarete açtık. Milletimizden büyük ilgi gören Kültür Yolu Festivallerini İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır Konya'da 7 defa gerçekleştirdik.

- Turizm sektörünün nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için okullarımızla otellerimizi eşleştiren projeyi yaygınlaştırarak üç dille eğitime geçtik. TİKA vasıtasıyla 100'ün üzerinde ülkede 1300'ün üzerinde kalkınma projesini gerçekleştirdik.

- Bu yıl kültür ve turizmde başlattığımız çalışmaları katlayarak ülkemizin marka değerini güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Yurt dışında Moğalistan'dan Kerkük'e ecdat mirası eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bundan sonra her yıl 5 yeni şehrimizi ilave ederek kültür yolu festivallerimizi sürdürmeyi sürdüreceğiz.

- Engellilerden yaşlılara, çocuklardan kadınlara her kesimi destekleyerek hiç bir bireyin kendini kimsesiz hissetmemesi için çalıştık. Eskilerin bir sözü var; "Ne zaman zemheri ayazında bacası tütmeyen bir ev görsem, bilirim ki ya evde kimse yoktur, ya da evdekilerin kimsesi yoktur." Biz, devletin, kimsesizlerin kimsesi olduğunu gerçeğini, sosyal devlet yelpazesini genişleterek gösterme gayretinde olduk. 2022 yılında yaptığımız sosyal yardımların tutarı 578 milyar lirayı buldu. 

- Elektrik yardımının kapsamını genişleterek 2,8 milyon haneye elektrik yardımını başlattık, yakacak yardımını da ilave ettik. 1,6 milyon haneye ulaşarak vatandaşlarımızın dertleri, sıkıntılarını verilen hizmetlerin etkisini yerinde gördük. Yeniden yapılandırdığımız sosyal hizmet merkezlerimizin sayısını 397'ye çıkardık. 3.3 milyon kişiye iletişimden hukuka, medyadan sağlığa kadar eğitim verdik. Aile danışmanlığı hizmetlerimizin kapsamında 95 bin başvuru sahibine destek sağladık.

- Afetlerde vatandaşlarımızın yanında yer alarak 75 binin üzerindeki kişiye psikososyal destek hizmeti sunduk. Risk altındaki çocuklarımızı 46 bini aşkın izlemeyle takip altında tuttuk. Yaklaşık 154 bin çocuğumuza sosyal ve ekonomik destek hizmeti verdik. Özel sektörde işe yerleştirilen koruma altındaki çocuk sayısını 10 bine yaklaştırdık. Engelsiz gündüz bakımevlerinin sayısını 130'a, yaşlı gündüz bakımevlerinin sayısını 138'e yükselttik.

- Kadına şiddete karşı mücadelemizi tavizsiz olarak sürdürürken 64 bin mağdura destek verdik.

- Bu yıl aile ve sosyal hizmetlerde eşi vefat etmiş kadınlarımız ve Roman vatandaşlarımız gibi ihtiyaç sahibi kesimler için sosyal konut projesi başlatacağız. Yoksulluk sınırına yakın ailelerimizin yanında yer alacağız. Avrupa'dan Suriye'ye kadar sınırlarımız dışındaki tüm etki alanlardaki vatandaş ve kardeşlerimize ilave rehberlik ve destek hizmetleri vereceğiz. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekleyecek yeni projeleri devreye alıyoruz.

- Latin Amerika'dan Avrupa'ya Asya'dan Balkanlara 37 devlet ve hükümet başkanını ülkemizde ziyaret ettik. 27 ülkeye seyahat ettik. Türk Devletleri Teşkilatı'nın 8. zirvesine ev sahipliği yaptık. Toplam 275 ikili görüşme ve kabul gerçekleştirdik.

- Montrö Sözleşmesi'ni titizlikle uygulamak suretiyle gerilimin Karadeniz'e yayılarak daha da tırmanmasının önüne geçtik. Tarafları Antalya, İstanbul'da bir araya getirdik.

- İstanbul Tahıl Mutabakatı'nı hayata geçirerek 17 milyon ton tahılın dünya piyasalarına ulaşmasını sağladık.

- Brezilya'da Sayın Lula'ya yönelik şiddet hadiselerini kınıyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •