Tartışma yaratan fotoğraf! CHP lideri Kılıçdaroğlu eski Taraf yazarıyla buluştu!

Tartışma yaratan fotoğraf! CHP lideri Kılıçdaroğlu eski Taraf yazarıyla buluştu!
A- A+

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere seyahati kapsamında 2007-2015 arasında Taraf Gazetesi’nde yazarlık yapan gazeteci Amberin Zaman ile görüştü. Amberin Zaman, 2013'te FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğü için eleştirilerin hedefi oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere gezisi devam ediyor.

Yurtdışı seyahatleri kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Kemal Kılıçdaroğlu, dün Alan Turing Enstitüsü'nü ziyaret etti, iş insanı Doug Gurr ile buluştu.

Bugün ise eskiden 2007-2015 yılları arasında Taraf Gazetesi yazarlığı yapmış gazeteci Amberin Zaman ile bir araya geldi.

Amberin Zaman, Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasında çekilen fotoğraf karesini şu notla paylaştı: “Sayın Kılıçdaroğlu ile Londra’da bir araya gelip sohbet etmek çok yüreklendiriciydi gerçekten. Her şey güzel olacak.”

AMBERİN ZAMAN KİMDİR?
Amberin Zaman, 2007 ve 2010 arasında Taraf Gazetesi’nde yazarlık yaptı. Kısa bir aradan sonra Taraf’a geri dönen Amberin zaman, 3 Temmuz 2015’te Taraf Gazetesi’nden şu sözlerle istifa etti: 

Taraf’ı Taraf yapmakta önemli katkısı olan, bir zamanlar AK Partililerin yere göğe sığdıramadıkları Mehmet Baransu, yaptığı haberlerden ötürü hapiste. Şahsi kinlerine yenilen birçok meslektaşımız Baransu’nun yaşadığı mağduriyet karşısında sus pus.

Baransu’nun benim de eleştirdiğim bazı hataları bu vicdansızlığa asla bahane olamaz.

Askerî vesayeti sonlandırıyor diye TARAF OLARAK omuz verdiğimiz AK Parti artık Ergenekon ve Balyoz davalarına ‘paralel yapının kumpası’ diyebiliyor. Sanıklar berat ediyor.

Evet, birçok hukuksuzluk yaşandı o süreçte. İktidarın yaktığı yeşil ışık sayesinde Cemaat’e yakın olduğu iddia edilen bazı emniyet ve yargı mensupları demokrasi tarihimize en önemli davalarından birini intikam aracına çevirdi. Fırat’ın doğusundaki yaşananları ise hiçe saydı.”

Amberin Zaman’ın “Taraf’a Veda” yazısında bahsettiği FETÖ’cü Mehmet Baransu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik FETÖ kumpasları olan Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde, TSK’yı hedef alan birçok yazı yazdı.

Mehmet Baransu, FETÖ'nün kumpaslarına destek verirken TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretmek ve silahlı terör örgütü üyeliği (FETÖ) de dahil olmak üzere 3 suçtan toplam 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2015’te TSK’ya yönelik kumpaslar sebebiyle tutuklanan Mehmet Baransu’ya “Taraf gazetesinin sahip çıkmadığını” iddia eden Amberin Zaman, gazeteden istifa etti.

15 Temmuz 2016'da, FETÖ'nün darbe girişimi başarısız oldu. Amberin Zaman, 8 Mart 2017’de “Ergenekon ve Balyoz davalarında büyük hukuksuzluklar yaşandı” dedi, adeta günah çıkardı: 

“Ergenekon ve Balyoz davalarında büyük hukuksuzluklar yaşandı. Kurunun yanında bolca yaş yandı. Haksız ithamlara uğrayanlar intihar etti. Askeri vesayeti sonlandırmak ve demokrasimizi güçlendirmek için yakalanan altın değerindeki fırsat cadı avına dönüştürülerek heba edildi… 

Ben dahil birçok liberal yazar ve özellikle gazete yöneticileri, Cemaat tarafından servis edilen sözde delilleri yeterince incelemeden, kurcalamadan mutlak gerçek olarak kabul etti; bu yüzden bizim de günahımız var.”

Amberin Zaman, bu yazısının devamında, “Cemaat özeleştiri yapmalı” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bunun gibi kamu önünde tek tük eleştiriler belki zamanla Cemaat içinde daha kapsamlı bir iç muhasebe ve arınmaya yol açar. Ve tabii ki en başta 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimiyle yüzleşilmeli.

 Zaten ABD resmi çevrelerinde yaygın kanaat Cemaat ve AK Parti’nin güç ve rant kavgası yüzünden birbirine düştüğü ve Cemaat’e yakın bir takım asker ve sivillerin diğer AK Parti karşıtı unsurlarla bir olup darbeye katıldığı yönünde. 

Ancak bunların hiçbiri darbe sonrası ‘FETÖ’yle ilişkilendirilen on binlerce kişinin ‘darbeci hain’ ilan edilerek neden zindanlara atıldığını, işlerinden kovulduğunu sorgulamamamızı meşru kılmıyor.”

“GÜLEN’İ GÖRMEK TANIMAK İSTİYORDUM, SOLUDUĞU İKLİMİ ANLAMAK İSTİYORDUM”
Amberin Zaman, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile 2013’ün nisan ayında görüştü.

Amberin Zaman’ın Pensilvanya’da FETÖ merkezine yaptığı ziyareti yazmaması, o dönem tepki çekti. Dönemin gazetecileri, “Gazetecilik için gidiyorsan yaptığın geziyi ve röportajı yazman lazım” dedi.

Amberin Zaman ise, gelen eleştirilere, şu yanıtı verdi: “Ne yazık ki bir grup gazeteciyle birlikte geçen ay Amerika’da Fethullah Hoca ile yaptığımız görüşmenin akabinde bir internet sitesinde aleyhimizde yayınlanan iftiralar ve karalamalar karşısında başka çarem kalmadı. Sevin sevmeyin Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi (veya tercihinize göre ‘Cemaati’) Türkiye’nin önde gelen siyasi ve sosyal aktörleri arasında bulunuyor.

Gülen’i görmek tanımak istiyordum, soluduğu iklimi anlamak istiyordum

“TÜRKİYE’NİN ÖDEDİĞİ PEK BİR BEDEL YOK”
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK’ya ve uzantısı YPG’ye yönelik birçok askeri harekat yaparak, bölgeyi terörden arındırdı.

2019’da Türkiye, Afrin bölgesini terör örgütü PKK’dan arındırmak için “Barış Pınarı” harekatını başarıyla düzenledi.

Amberin Zaman, TSK’nın düzenlediği terör operasyonlarına karşı çıktı, ABD’den yaptığı yayında şunları söyledi: "Senato'nun Trump'a karşı çıktığını görmedik. Bunu Kürtler için yapar mı bilemiyorum. Burada bir blöf mü söz konusu? Bir pazarlık taktiği midir Türkiye'ye geri adım attırmak için? S-400 ve Halkbank konusunda da çok müthiş tehditlerde bulunulmuştu. Ama neticede F-35 programından atılmak dışında Türkiye'nin ödediği pek bir bedel yok."

EŞİ AMERİKALI DİPLOMAT
Amberin Zaman, Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile evli.

Joseph Pennington, ABD’nin Ermenistan Büyükelçiliği’nde çalışmış ve 1 hafta gibi kısa bir süre boyunca Ukrayna Büyükelçisi olarak görev almış tecrübeli bir diplomat.

İdlibte Ruslarla çatışmadan Önce Ayetullah Mike'ın Türkiye'deki  Akrabalarına Dikkat!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •