Sergen Yalçın'dan çok konuşulacak açıklamalar: "En üzüldüğüm şey,.."

Sergen Yalçın'dan çok konuşulacak açıklamalar:
A- A+

‘Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’un bu haftaki konuğu yeşil sahaların efsane futbolcusu Sergen Yalçın’dı... 

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra hiçbir takım çalıştırmayan Sergen Yalçın sessizliğini bozdu. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programına katılan tecrübeli çalıştırıcı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlıların Şenol Güneş tercihinden önce adı Beşiktaş ile anılan Sergen Yalçın yine verdiği demeçlerle gündeme oturdu. Geçtiğimiz sene de aynı programa konuk olan ve hayranlarının beğenisini toplayan Sergen Yalçın yine sosyal medyada gündem olmayı başardı.

Beşiktaş'ın efsanesi Sergen Yalçın, TV 100'deki Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. Siyah-beyazlıların başında 2 kupa kazanan ve sonrasında görevden ayrılan Yalçın, sessizliğini bu programla bozdu.

"Hiç alakamız olmayan şeyler ağzımızdan yazılıyor"
"Hakkımda yazılan her şey yalan. Yazık insanlara! Buna cüret etmeyin, çok sert karşılık veririm"

Son haftalarda kendisinin ağzından yazılan her şeyin yalan olduğunu belirten Sergen Yalçın, "Son hafta, 10 günlük zaman içerisinde ağzımdan yazılan her şey yalandır. Lütfen bunlara itibar etmeyin. Hiçbir görüşme ve anlaşma olmamıştır. Oraya zaten başarılı bir hoca gelmiştir. Burası büyük bir camia. Bu tür asparagas haberlere kimse itibar etmesin. Sosyal medyada çok yokum oralarda ilgim yok ama hiç alakamız olmayan şeyler ağzımızdan yazılıyor. Bu haberler yazdırılıyor mu diye düşünüyorum. Çünkü itibar zedelemek. Görevi bıraktıktan sonra en üzüldüğüm şey bu: İtibar zedelemek..." dedi.

"SAKATLIKLARIN SEBEBİ BEN MİYİM? BUNU NEREDEN BİLİYORLAR?"

Dortmund maçından sonra 13 sakat verdik. Evimizde rahat bir maç kazandık. O maçın temposuna bakıyoruz. 3 gün sonra Dortmund maçına çıkıyorsun. Tempo ve oyunda kaldığı süreye bakıyorsun. Alakası yok. Öyle hakemler var ki, 5-6 düdükle maçı bitiriyorlar. Tempoyu çıkarıyor. Antrenmana kimse gelmiyor ama benim yaptırdığım kondisyon yüklemesinden dolayı sakatları vermişiz.

"ANTRENMANA DRONE GETİRİP BASINA SERVİS ETMEDİK REKLAM YAPMADIK"

Pandemi döneminde ekibin, bizim neler yaptığımızı anlatacağım. Ben çünkü antrenmana drone getirip, sahanın ortasına TV koyup basına servis etmiyorum. Çünkü reklam hoşuma gitmiyor. Hiçbir zaman işin dekor kısmında olmadık. Ayrıldıktan sonra tek kelime bile konuşmadım. Çıkıp kimseyi suçlamadım. Gerek yok. Ben teknik direktörüm. Bugün başarılı olurum, yarın olamam. En çok üzüldüğüm konu taraftara kötü gösterme çabası, itibarsızlaştırma çabası. En çok zoruma giden bu oldu."

Sergen Yalçın neden konuşmadı?

"Ben bahane üretmem, çözüm üretirim. Ben çıkıp da 'Öyle oldu böyle oldu' demenin kimseye faydası yok. Ben teknik direktörlük yapıyorum ben başarı yakalamak zorundayım, maçtan sonra 7 tane oyuncum yoktu diye anlatamam"

"Tesiste bütün gün çay kahve içiyoruz"

Takımına yönelik gelen eleştirilere yanıt veren Sergen Yalçın, "Sporting maçında adamların yaptığı organizasyonları biliyoruz, takıma izlettik. Analiz ettik. Her türlü hazırlığı yaptık. Adam yan topu kesiyor, biri çıkıp kafayı vurursa buna önlem alamazsın. Çok nettir. Biz yıllarca gol attık, bize niye önlem almadılar Ondan sonra analiz yapmadınız mı ondan sonra? Analiz yapmadık, tesiste bütün gün çay kahve içiyoruz. Gelen giden misafirler oluyor. Orası bizim eğlence yerimiz" dedi.

"Büyük takımı şampiyon yapmak çok büyük başarı değil"

Genç oyuncular projesini tek başına hazırladığını aktaran Yalçın, "Beşiktaş'ı şampiyon yapmayı başarı olarak görmüyorum. Kadro hiç önemli değil. Bir büyük takımı şampiyon yapmak çok büyük başarı değildir. Zaten sezona yüzde 25 ile başlıyorsun. Bugün Anadolu takımında başladığın zaman öyle bir şansın yok. Yüzde 25'le başlıyorsun, önemli olan nasıl şampiyon yaptığın, ekonomiyi nasıl kullandın, kulübü ne kadar korudun, genç oyuncuları nasıl çıkardın. Bunlar önemli. Benim başarım bu. Benim başarım genç oyuncular. Genç oyuncular projesini tek başıma ben hazırladım her şeyini" dedi.

Yalçın, sözlerinin devamında ise, "Ben hiçbir kulüpten tazminat almam. Çalışabildiğimiz kadar çalışırız, çalışamadığımız yere kadar teşekkür eder ayrılırız bırakırız" şeklinde konuştu.

Kaybettiğine en çok üzüldüğü maç hangisi?

Yalçın, Candaş Tolga Işık'ın "Kaybettiğine üzüldüğün maç hangisiydi?" soruna ise "Herhalde Giresun maçıydı 0-4 kaybettik içerde. Mert sakatlandığı maç o maçtan sonra çok üzüldüm zaten konsantrasyonumuzu kaybettik" dedi.

"Altayapı projesini bizzat ben kurdum"

Altyapı projesini kurarken çok emek harcadığını ve pandemi döneminde altyapı konusunda çalışmalara başladığını aktaran Yalçın,  "Altyapı projesini bizzat ben kurdum. Mehmet Ekşi'yi altyapının başına koyduk. Önder Karaveli ve Serdar hocayı da getirdim. 6-7 tane yetenekli oyuncuya, senelik program yazdık. A takıma geldiklerinde belli bir seviyede gelsinler istedik. Yüksek maaşlı kontratlar bittiği için genç jenerasyonu hazırlamayı planlıyordum. Kulübü maddi yüke sokmayacağız planı vardı kafamda... Bir gün A2 takımının antrenmanını izliyorum uzaktan. Ben o antrenman maçını izliyorum. Bir hata gördüm ve oraya gittim. Bir 10 dakika maçı seyrettim. Maçı izlerken Emirhan gözüme takıldı: 'Bu çocuk neden yukarı gelmiyor?' Sordum, 'Emirhan İlkhan' dediler. Emirhan'a baktım. Çocuk iyi, güçlü yani. Hızlı, topu da iyi kullanıyor. 'Bunu 1 hafta A takıma antrenmana yollayın' dedim. 4,5 milyon Euro'ya giden Emirhan'a o kış kimse 100 bin Euro bonservis vermez. Emirhan İlkhan'ı hazırlık maçında da oynattım. Orada biraz kendini göstermişti zaten. Bu anlattıklarımın devamını görmek, bize nasip olmadı. Bu sistemi ve tesisteki bütün projeyi yapan ve organizasyonu yapan bizim ekip. Çünkü bu önemli bir şey. Başkan Ahmet Nur Çebi de bu işe önem veriyor. Hatta başkan, 'Sen çık sen anlat' dedi. Ben çıkıp anlatmadım. Biz zaten çalışıyoruz" dedi.

Yalçın, ayrıca Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile aralarında bir sorun olmadığını da belirtti.

Yalçın, sözlerinin devamında, "Televizyonda ve medyada bazı arkadaşlar ‘Sergen Hoca sezon başı kampını iptal etti’ dediler bunlar bilinçli yapılan haberler. Sezon başı İspanya’da 4 tane hazırlık maçı var biz gitmeden önce pandemi patladı, biz programı iptal etmek zorunda kaldık" dedi.

"Evet imza attım ama o da benim hatamdır"

"Kapıma 5 bin kişi geldi, evet imza attım o da benim hatamdır." diyen Sergen Yalçın, "Ben taraftara ‘Siz bırak demediğiniz sürece görevi bırakmayacağım’ dedim ama bırakmak zorunda kaldım, yıprandım çünkü. Biz duygusalız, biz üzülüyoruz ve üzüntümüzü de belli edemiyoruz. Eve gidip bunu kendi kendimize yaşıyoruz. Kapıma 5 bin kişi geldi, evet imza attım o da benim hatamdır. Yönetime imza atmayacağımı bildirdim zaten ondan sonra tekrar imza attım. Beni taraftarla karşı karşıya getiremezsiniz. Sosyal medyada bu tür haberleri yapmak yanlış" dedi.

"Ayrıldıktan sonra 4-5 tane teklif geldi"

Yalçın, Candaş Tolga Işık'ın "Yurtdışına dair bir planınız var mı?" sorusuna ise "Ayrıldıktan sonra 4-5 tane teklif geldi. Bize uymayacağı için kabul etmedim ve çok erkendi. Ayrıldıktan sonra yurtdışından da teklifler geldi. Katar falan o taraflardan. Ben kabul etmedim. Ayrıldıktan sonra 7-8 ayda anca kendimi toparladım. Survivor’a gittim Acun’la orada kafa dağıttım" dedi.

Yalçın, "3 milyon Euro kazanan adama sen kola içme diyebilir misin? Düzeni bozmadığı sürece sorun yok. Bazen oyuncular haddini aşabiliyorlar. Bu onların değişik şeyler yapmasını sağlayabiliyor. Çağırıyorsun, neleri yapması gerektiğini ve neleri yapmaması gerektiğini anlatıyorsun" dedi.

Sergen Yalçın'ın Aboubakar ile güldüren anısı

Aboubakar ile olan anısı anlatan Sergen Yalçın, "Bilemiyorum onu çok. Bence o kadar ağır sakat değildi. Oynayamayacak kadar sakat değildi. Sivas’a maça gittik Aboubakar sakattı buna baskı yaptılar. Sonra 'Kendimi riske atacağım' dedi, oynadı. Maçta yürüdü, 44. dakikada sakatlandı. Ayağını falan tutuyor göreceksin. Dedim 'Vuruldu mu bu?'. Hocam benim çapraz bağlarım koptu maçta böyle acı hissetme modeli olamaz. Devrenin bitimine 1 dakika var, beni değiştirin dersen değiştiririz. Güleceğim, kendimi zor tutuyorum. Kameralar falan çekiyor. Dedim herhalde tribünden ateş ettiler vuruldu bu galiba dedi. Ayağın kırılır, burnun kırılır öyle bir acı hissedersin ama adele sakatlığında böyle hissedebileceği acı da belli" dedi.

Sergen Yalçın, en güzel attığı golün ise Denizli'ye attığı frikik golü olduğunu söyledi. 

"Yalvardık alalım diye"

Beşiktaş'ı çalıştığı dönemlerde minimum ekonomiyle başarılı olduğunu belirten Yalçın, "Bugün Türkiye’ye gelen oyuncular ve verilen paraların hiçbir karşılığı yok. Ben biraz bu işin ekonomisini konuşayım. Paranın geri gelişi yok. Zaten Şampiyonlar Ligi’ne gidemiyorsun. Nereden karşılayacaksın? Ben şampiyon olduğumuz sene ‘Benim başarım bu’ derken bundan bahsettim. Ben minimum ekonomiyle tek kuruş bonservis bedeli ödetmeden başarılı oldum. Ama ben ekonomiyi zorlamadan bir tane bonservis vermeden başarılı olduk. Devre arası bir tane oyuncu almadık. Bir tane Hulk’u alamadık. Bedava bonservisle alamadık. Yalvardım alalım diye. Ekonomiye de zarar vermeden. 10 maç santraforuz oynadık" dedi.

Milli Takım'dan teklif aldı mı?

"Bizim oyuncularımız Avrupa'da oynuyor. Zaman zaman kötü gidişler olabilir. Şenol Hoca da mesela Milli Takım'da başarısız oldu. Bu onun kötü olduğu anlamına gelmez. Olabilir enerji tutmadı. Biz de çok güzel bir laf vardır; 'Hiçbir şey bilmiyorsan haddini bileceksin!' Haddini bileceksin hocam. 

"Milli Takım için teklif almadım, onu söyleyeyim öncelikle. Sosyal medyada yanlış şeyler çıktı. Oranın bir teknik direktörü var. Orayada bir teknik direktör alınmış ve çalışan bir teknik direktör var. Onların da emeğine haksızlık etmeyelim. Bu haberler sağlıklı değil"

"Arda Güler, benim gözümle gördüğüm en yetenekli oyuncu"

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler hakkında açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, "Arda, benim gözümle gördüğüm en yetenekli oyuncu. Eğer bir aksaklı olmazsa bence büyük oyuncu olur. Fenerbahçe’nin bir maçında oyuna girdi son bölümde. Ben oyuncuyu seyrederken başka şeylere bakıyorum. Kafası çok çalışıyor" dedi.

Candaş Tolga Işık'ın "Arda Güler, Sergen Yalçın'ı geçer mi?" sorusuna ise Sergen Yalçın "İnşallah" şeklinde yanıt verdi.

Candaş Tolga Işık'ın "Okan Buruk'u başarılı buluyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Yalçın, "Okan Buruk İnşallah başarılı olur. En azından içimizden birisi Türk... Bizim jenerasyondan bir isim. Böyle hocaların her zaman başarılı olmasını istiyoruz ki gelen yeni jenerasyon hocalar da bir yere gelsinler bir şeyler yapsınlar. Biz başarılı olmalıyız ki arkamızdan gelenlerde devam ettirsin. Okan Buruk, işini iyi ve doğru yapan biri. Bu sene başarılı olamadı diyelim. Seneye olur. İnsanlara şans verin" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •