Meral Akşener, kürsüye madenci baretiyle çıktı: "Uyarılara rağmen tedbir almazsanız bunun adı katliam olur!"

Meral Akşener, kürsüye madenci baretiyle çıktı:
A- A+

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Bartın'daki maden faciasına 'kader' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. TTK Genel Müdürü'nü örnek gösteren Akşener, "Bakanı atayan sensin. 4 yıl ceza alan adamı, TTK’ye genel müdür yapan sensin. Madene, yönetici atayan da sensin. Bu da mı kader Sayın Erdoğan?" dedi. İYİ Parti lideri, kürsüye madenci baretiyle çıktı.

41 işçinin hayatını kaybettiği Amasra'daki maden faciası sonrası kürsüye madenci baretiyle çıkan Meral Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz cuma milletçe çok büyük bir acı yaşadık. Büyük bir faciaya şahitlik ettik. Madencilere karşı sorumluluğumuz var. Partimizin bünyesinde ne kadar hukukçu varsa, 41 maden şehitimizin ailesinin hakkını, hukukunu, hiçbir şey almadan en ciddi şekilde takip edeceksiniz! Bu işin sorumluluğu sizdedir. 

Yaptığımız çalışmalar sonucunda gördük ki, birçok maden faciasında olduğu gibi Amasra'daki felaket de geliyorum demiş. Sayıştay uyarmış, raporuna yazmış, müfettişler defalarca uyarmış, ceza kesmiş. Ocakta çalışan maden işçileri bile uyarmış ama sayın Erdoğan'ın atadığı yetkililer kıllarını kıpırdatmamışlar. Göz göre göre gelen felaketi izlemişler. Artık maalesef bu duruma şaşıramıyoruz! Bu kor yüreğimize daha önce de düştü. Zonguldak'ta 30 canımızı kaybettik. Soma'da en büyük maden faciasında 301 insanımızı yitirdik. Ermenek'te 18 kardeşimizi kaybettik. Bartın'da yine aynı iş bilmezliğin, aymazlığın sebep olduğu bir katliama şahit olduk! Bilerek katliam diyorum, bu kadar uyarıya rağmen tedbir almazsanız ve ölüme bile bile lades derseniz yaşanan felaketin adı cinayet olur, katliam olur!"

"SOMA'YA DA UTANMADAN 'FITRAT' DEMİŞTİ"

"Bu büyük felaketin ardından, devletimizin, madencilerimiz için, seferber olduğunu gördük. Ancak, resmi ve gönüllü, yüzlerce kardeşimiz, madencilerimizi kurtarmak için çırpınırken, ülkeyi yönetenlerin aymazlığı ve yaptıkları ciddiyetsiz açıklamalar, yine hepimizi kahretti. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, ilgililere dönüp, 'Bu uyarıları, neden dikkate almadınız?' diyeceğine; 'İşçilerin sesine, neden kulak vermediniz?' diyeceğine; bu acıya sebep olanları, o dakika görevlerinden alıp, müfettişlerin önüne koyacağına; ne yaptı biliyor musunuz? 41 hayatın söndüğü bu felaketten bile, bir başarı hikayesi çıkarmaya çalıştı."

Yaşadığımız ekonomik felaketten, başarı hikayesi çıkarmaya uğraşmak, yetmemiş olacak; tuttu, ölümden de, başarı hikayesi çıkarmaya kalktı. Biliyorsunuz, empati kavramına yabancı olan bu arkadaş, 8 sene önce de, Soma’da, utanmadan çıkıp, 'ölüm bu işin fıtratında var' demişti…"

Akşener'den partisine 'Bartın' talimatı: 'Beş kuruş almadan yardım edeceksiniz'

"TEVEKKÜL NE KADAR GERÇEKSE, TEDBİR DE O KADAR GERÇEKTİR"

"Bu defa da, çıkıp; 'Çok şükür, 24 saat geçmeden 41’inci şehidimize de ulaştık' dedi. 'Biz, kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır' dedi. Kaderden bahsetti, tevekkül’den bahsetti. Gerçekten ibretlik… Tevekkül nedir? Tevekkül; Her türlü tedbiri aldıktan sonra, bir işi, nihayetinde, Allah’a havale etmektir. Ancak, her tür tedbiri aldıktan sonra… Hamdolsun hepimiz, kadere iman edenlerdeniz. Hamdolsun hepimiz; 'Hayrıhi ve Şerrihi Min Allâhû Teâlâ' diyerek, hayrın ve şerrin, Allah’tan geldiğine inananlarız.

Ancak, tevekkül, tembelliğe açılan bir kapısı değildir. Sorumsuzluğa uydurulacak bir kılıf, hiç değildir. Önce tedbir, sonra tevekkül. Dinimizin buyruğu budur. Yani Müslüman, her işin başında, önce tedbirini alacak, ötesini ise, Rabbine teslim edecek. Yaşadığımız felaketlerin altında yatan sorumsuzluğu, perdelemek için, imanımızı sömürmeye kalkmak, kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Tevekkül ne kadar gerçekse, tedbir de o kadar gerçektir."

KOZLU MADENİ PATLAMASINI ÖRNEK VERDİ

"Bir kazanın, tüm şartları oluşmuşsa ve sen tedbir almıyorsan, o kaza meydana gelir. Tedbir almayıp, sorumluluğunu yerine getirmeyip, üstüne de, tevekkülden bahsetmek, meseleyi kadere havale etmek, en hafif tabiriyle, terbiyesizliktir. Bakın, size bir örnek vereyim. 7 Ocak 2013’te, Kozlu Madeni’nde, metan gazı patlaması oldu. Kazada, 8 işçimizi kaybettik. Kazanın sebebini ve sorumlularını, tespit etmek için, soruşturma açıldı. Uzun süren bir yargı süreci başladı. Bilirkişi raporu, taşeron firmayı, müessese müdürünü ve yardımcısını, kabahatli buldu. Taşeron firma, işi aksatmış. Göndermesi gereken ekipleri göndermemiş, tesisin güvenliğini tehlikeye atmış. Müessese müdürü de, taşerona yaptırım uygulamak yerine, işin üstünü örtmüş. Dava, 6 yılın sonunda, karara bağlandı.

Kürşad Zorlu İYİ Parti'ye katıldı…

Habertürk yazarı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, bugün gerçekleşen İYİ Parti grup toplantısında partiye katıldı.

Zorlu'nun rozeti, İYİ Parti'nin bugünkü grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından takıldı.

Geçen haftaki grup toplantısında eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez de İYİ Parti'ye katılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •