Halk TV’ye ve Serhan Asker’e yakışmadı! Neşet Ertaş üstünden kazanç elde etmek!

Halk TV’ye ve Serhan Asker’e yakışmadı! Neşet Ertaş üstünden kazanç elde etmek!
A- A+

Ertaş Ailesinin karşı çıktığı 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş' filminin yeni fragmanının Neşet Ertaş Ailesinin ilk kez bir canlı yayına katıldığı Halk TV’de yayınlanması tepkilere neden oldu.

Ertaş Ailesinin karşı çıktığı 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş' filminin yeni fragmanı Neşet Ertaş Ailesinin ilk kez bir canlı yayına katıldığı Halk TV’de yayınlanması tepkilere neden oldu. Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş“Babamızın istemediği bir film çekilmekte. Biz bugün ilk defa göz önüne çıkıp kameralara derdimizi anlatalım dedik. Biz derdimizi anlatırken bile bunu fırsat bilip çektikleri filmin reklamlarını yapmışlar” dedi.

Bozkırın Tezenesi olarak bilinen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 10’uncu yılında memleketi Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle anıldı. Halk TV’nin başarılı programlarından “Serhan Asker ile Görkemli Hatırlar” Ertaş Ailesini ikna etmiş ve canlı yayına çıkartma başarısını göstermişti. Programda TRT sanatçısı Gülşen Kutlu da Neşet Ertaş ustanın, yüreklere kazınan türkülerini seslendirdi. Halk TV’deki bu özel yayın televizyonculuk anlamında güzelliklerle doluydu. Programda usta sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş, kızları Döne Ertaş ve Canan İlhan babalarını kız kardeşi Nadiye Ertuğrul da abisi Neşet Ertaş’ı anlattı... Duygu dolu yayının ilk reklam arası ise izleyenleri şoke etti.

Halk TV'de Neşat Ertaş'a saygısızlık mı yapıldı? Ertaş Ailesinin karşı çıktığı 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş' filminin fragmanı yayınlandı!

Neden mi?

Ertaş Ailesi, babaları Neşet Ertaş’ın hayatının beyazperdeye aktarılmasına karşıydı. Neşet Ertaş, vefat etmeden önce Prof. Dr. Erol Parlak’a kendi hayatının kaleme alınıp bir kitapta kullanılmasıyla ilgili izin vermiş ve Erol Parlak da “Garip Bülbül Neşet Ertaş, Hayatı, Sanatı ve Eserleri” isimli bir kitap yayımlamıştı. Yapımcı Mustafa Uslu da bu kitaptan yola çıkarak “Garip Bülbül Neşet Ertaş” adlı sinema filmini çekmeye başladı. Bu durum üzerine Ertaş’ın ailesi Uslu’ya dava açtı. Dava devam ederken aile yeniden mahkemeye başvurarak bu defa kitapta yer alan Ertaş’a ait 14 eserin filmde kullanılmaması için mahkemeden tedbir talebinde bulundu. Mahkeme de talebi kabul etti.

Ailenin hukuk mücadelesinin devam ettiği bir süreçte Halk TV’nin Neşet Ertaş’ın, ölümünün 10’uncu yılında hem de ailesinin ilk kez bir canlı yayına çıktığı günde “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin yeni fragmanının ilk kez Halk TV’de yayınlanması sanırız etik açıdan pek de hoş olmadı. Programcı Serhan Asker’in bu konuda günahı var mıdır bilinmez ama bize kalırsa güvenirliğine ‘gölge’ düşmüştür!

Sicili kabarık bir yapımcı: Mustafa Uslu

Ayla, Müslüm ve Cep Herkülü gibi gerçek hayat hikayelerinden uyarladığı filmlerle dikkatleri çeken yapımcı Mustafa Uslu’nun adı son yıllarda hakkında açılan davalar ve kriminal olaylarla anılır oldu. Müslüm filminde ortak yapımcı Nuri Yıldırım ile davalık olurken, milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayatını konu alan 2019 yapımı Cep Herkülü filminde Bulgar iş insanı Slvestar Lenenov'la sorun yaşamıştı. Hatta bu sorun için Bulgar iş insanı 6 milyon liralık alacağı için Rus mafyasını devreye soktuğu haberleri medyaya yansımıştı.

Evet, bu gerçeklerin göz önünde olduğu bir ortamda büyük ustayı anarken onun vasiyetine rağmen çekilen bir sinema filminin yeni fragmanını yayınlamak sanırız onu sevenleri bir hayli üzmüştür.

“Yüzsüzlükte sınır yok!”

Halk TV’deki bu etik dışı fragman reklamı için Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş; “Babamızın istemediği bir şeyi biz de karşı çıktığımız için aile karşı çıkıyor diye bir yandan saldırılar yapılıyor ama mesele şudur; babamızın istemediği bir film çekilmekte. Biz bugün ilk defa göz önüne çıkıp kameralara derdimizi anlatalım dedik. Onu anlatırken bile, bu yaptığımız iş bile karşı tarafa ne kadar yüzsüzlük diyeceğim, yüzsüzlükte sınır yok. Biz derdimizi anlatırken bile bunu fırsat bilip çektikleri filmin reklamlarını yapmışlar. Başkaları adına utanmak diye bir şey varsa en güzel örneği budur efendim” dedi.

Halk TV’deki canlı yayında kızı Canan İlhan ise filme duyduğu tepkiyi şu sözlerle ifade ediyordu;

“Bu filmle ilgili olarak kendimce şunu söylemek istiyorum. Bizim çok güzel bir evimiz var. Her şeyin üzerine titriyoruz, özeniyoruz. Birileri geliyor, kapınızı tekmeyle kırıyor, içeriye giriyor ne kadar değerli eşyalarınız var, ‘maneviyatımızı kastediyorum, babamızı kastediyorum, ailemizi kastediyorum, özel hayatımızı kastediyorum. Babamın üzerine titrediği mahremiyeti kastediyorum'. Geliyorlar, evimizin içinde neyimiz var neyimiz yok çalıyorlar, alıp götürüyorlar ve bizi arkalarından hak aramaya mecbur bırakıyorlar. Çok üzgünüz bu süreçte çok yara aldık. Benim babam sahipsiz değildir sizlerden de ben rica ediyorum babamı sahipsiz bırakmayın. Bizler mücadele ediyoruz, ben babamı sizlere emanet ediyorum. Zorla zorbalıkla bir işler yapılmaya çalışıyor lütfen buna babamı kurban etmeyin!”

Evet, güzelliklerle dolu bir yayın amacını aşmış, para kazanma hırsı tüm değerleri yerle bir etmiştir. Halk TV ve Serhan Asker umarız yaptıkları bu etik dışı davranışın farkındadır… Yakışmadı Halk TV, yakışmadı Serhan Asker…

 

Kaynak: MedyaRadar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •