Uranüs, Boğa burcunda 'geri hareketine' başlıyor..!

Uranüs, Boğa burcunda 'geri hareketine' başlıyor..!
A- A+

Funda Yılmaz’ın yazısı;

Sevgili okurlarım, Ağustos ayında gündem çok yoğun demiştim. Gökyüzünde hareketlilik son hızıyla devam ediyor. Tabi bu hareketlilik yeryüzünü ve bizleri etkiliyor. 

Olaylar olaylar! 

Evet, şimdide Uranüs geri hareketine başlıyor! 

Bana da etkilerini araştırıp yazmak düşüyor. Uranüs’ten önceki yazılarımda bahsetmiştim, hatırlamakta fayda var sonrasında da etkilerinden söz edeceğim. Ayrıca, Boğa burcunda geriliyor olması sebebiyle boğa burcuna da değineceğim. Harmanlayıp neler olabileceğine dair olasılıkları da yazacağım . 

Uranüs Yunan mitolojisinde; Toprak ana Gaia'nın kocası ve ilk tanrılardandır. Yunan tanrılarının atasıdır. Kozmik bir güce sahiptir. Uranüs aynı zamanda uzayla ilgili olarak da tavsir edilir. Gaia ve onun birleşmesinden, Titanlar, Hekatonkheir'ler ve Kyklop'lar oluşmuştur. Ancak Uranüs, bütün bu çocukları yeryüzünün karnında saklanmaya zorladığı için, bu yükü taşımakta zorlanan ve kızan Gaia, oğullarından Kronos'a bir tırpan verip tanrının cinsel organlarını kestirmiştir. Akan meni ile Afrodit (Boğa burcunun yöneticisi Venüs) doğmuştur. Zeus'un dedesi, Titanlar, Hekatonkheir' ler ve Kyklop'ların babasıdır. Uranüs aynı zamanda havaya da hüküm sürmektedir. Uranüs’le ilgili bu bilgiyi hatırladıktan sonra Boğa burcunun yöneticisi Venüs’ü hatırlayalım . Çünkü Uranüs şu an kızı Venüs'ün evinde misafir ve orada retro harekete başlayacak.

Afrodit , Yunan mitolojisindeaşktanrıçası. Beden ve ruh aşkını birbirinden ayıran Antik Yunanlar, Afrodit adında iki tanrıçaya sahiplerdi: Afroditlerin biri, "beden aşkı" tanrıçası, diğeri ise "ruh aşkı" idi. 

Rivayetlere göre; Kaz Dağı'ndaki üç güzeller efsanesinde 'en güzeline' yazan altın elma karşılığında dünyanın en güzel kadını Helen'i vadederek Paris tarafından seçilen tanrıçadır. Paris'e Troya Savaşında yardım eder. Tanrı Ares'in Troyalılar yanında çarpışmasını sağlar. Kendisi de çarpışmalar sırasında yaralanana kadar Troyalılara yardım eder. Ankhises ile birlikteliğinden Aeneas doğmuştur. Tanrıça Aeneas'ı Troya Savaşı'nda ve İtalya'ya olan yolcuğu boyunca korur. Kendine ibadet etmeyen Limnili insanları cezalandırmak için kocalarını eşlerinden iğrendirir. Eşleri de adadaki tüm erkekleri öldürür. Tanrıça, Eros'a sürekli aşık olma cezası verir. Oğlu Eros'un sevgilisi Psykhe'yi oğlundan uzaklaştırmaya çalışır. Kendisine yeterli derecede ibadet etmeyen Suriye kralının kızı Myrrha'yı lanetleyip babasına aşık eder ve bu çarpık ilişkiden ölümlülerin en güzeli Adonis doğar. 

Astronomide Uranüs; Devrimler ve ihtilallerle dolu bir dönemde keşfedildiği için (1781 Herschel tarafından).

Astrolojide; Yenilikçi, ani değişim, sürprizlerin gezegeni olarak tanımlanmıştır. Buna patlayıcı, ihtilalci değişiklikler ,düşünmeden harekete geçme, akla gelmeyen şeyleri yapma ve kişisel özgürlüğü arama gibi konularda dahildir. Hava olayları, bilimsel buluşlar Uranüs'le ilgilidir, bunun yanı sıra Atom bombası ve Elektrik ile de ilişkilendirilmiştir. 

Olumlu özellikleri; Hümanizm, arkadaşlık, nezaket ve bağımsızlık. Orijinalite, icat, kuvvetli arzular, çok iş bilmek. Sınırlamalardan nefret etmek. 

Gölge yanları; Gariplik, eksantriklik, farklı değer yargıları, ayartmak, anormallik, isyan, serkeşlik 

Fiziksel Bağlantıları; Sinir sistemi, tansiyon, gerilimin boşaltılması, ritimdir. 

Boğa burcuna gelecek olursak; Sanatın gücü, değerli şeyleri toplama, para sahibi olma, güzelliğe düşkünlük, müzik mimari alanda başarılı olma, sevgi, hislere fazla önem verme, sebatla ilişkilendirilmiştir. Yönetici gezegeni Venüs’ten de söz etmek gerekir. Venüs ‘uyum ve ahenktir’. Halk arasında “seher yıldızı” diye adlandırılır. Kişinin zevk aldığı şeyleri gösterir. Tutkulu ilişkilere yaklaşımı gösterir. Sevginin alışveriş şeklidir. Modern astrolojide parayı da temsil eder ,değer sistemidir. 

Gölge tarafları, tembellik, taşkınlık kararsızlık, aşırı romantizm. Zayıf arzular, dikkatsizlik. Kısmen diğerine bağlı olma hatta parazitlik.


Evet efendim verdiğimiz bu bilgilerden sonra gelelim Uranüs’ün Boğa burcunda ki Retro (geri) hareketinin etkilerine…

Uranüs’ün beş aylık retro süreci başlıyor . (24 Ağustos2022/ 23 Ocak 2023 ) 

Ani gelişimler ve hızlı olayların gezegeni ,hızını yavaşlatıyor. Bu da olan biten olayların farkına varacağımıza ve bir uyanış yaşayacağımıza işaret ediyor .Bu süreçte hayatımızda olan ani değişimleri idrak ederek bu duruma alışacağız. Ve daha önce hatalı bir davranış yaptıysak bunu telafi etme imkanımız olacak. 

Boğa’da ki Uranüs, (boğayı temsil eden konfor alanıdır), retro ile bizleri konfor alanımızdan çıkaracak, beklenmeyeni yaşayacak gelişeceğiz. Aslında bu dönemi ikinci şans olarak değerlendirebiliriz. 

Örneğin; Sizi kırdığını düşündüğünüz kişilerden, af dilemek için geri dönüşler alabilirsiniz. Ya da siz af dilersiniz şans istersiniz. Bazılarımız mesleki alanda beklediği sıçrayışı yakalayacak. Sanat alanında çalışanlar için olumlu gelişim olacaktır. Hayatına yeni insanları dahil edenlerimiz olacak. Görmekten kaçtığınız olaylar karşınıza çıkacaktır bu durum gelişiminizde önemli rol oynayacaktır. Medya ile ilgilenenlere fırsatlar gelecektir .Aramızda ani para kazanacak kişiler olacaktır. Geçmişten gelen bir konu yeniden önünüze çıkacak ve fırsata dönecektir . 

Şifalanma için güzel zamanlardır. 

Umulmadık fırsatlar statü kazanımları olacaktır. 

Kısaca yüklerinden kurtulup özgürleşmek istediğimiz ne varsa retro da bu konuların üzerinden tekrar geçebileceğiz. Tabi ki bu etkileşimleri her birimiz farklı deneyimleyecek. Bu değişimleri hangi alanlarda yaşayacağınızı anlamak için doğum haritanızda Uranüs hangi evinizde ise bunu tespit etmelisiniz. Çünkü bulunduğu evin konuları ile ilgili telafi şansınız olacaktır. Ani gelişimler bizleri etkileyecektir. Sakin kalabilmek çok önemlidir. Bu aşamada sorgulamalı ve mantıklı davranmalıyız. Uranüs’ün bulunduğu ev özgür olmak istediğimiz alandır ve o evin konularında ani gelişen sıra dışı gelişimlere hazırlıklı olmalıyız 

Ruhun temizlik zamanı olduğunu bilmeliyiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •