Dikkat! Mars gezegeni 'algol sabit yıldızı' ile hizalanıyor...

Dikkat! Mars gezegeni 'algol sabit yıldızı' ile hizalanıyor...
A- A+

Funda Yılmaz 'ın yazsısı

Sevgili okurlarım,

Ağustos ayında gündem yoğun bu kez “Transit Mars ile Algol ” 14 Ağustos 2022 günü aynı hizaya geliyor. Olacak olan bu olayla ilgili birçok astrolog tarafından sosyal mecralarda yorum yapılıyor. Felaket senaryoları yazanlarda var, olayı daha yumuşatarak anlatanlarda , hal böyle olunca konuyu araştırarak ele almak istedim . Bu olayın ne demek olduğunu net anlayabilmemiz için size öncelikle Algol sabit yıldızından bahsedeceğim.

Algol sabit yıldızı; 26° Boğa burcunda Perseus takımyıldızında bulunur. Antik mitolojide Medusa'nın başı olarak da bilinir. Algol, sabit yıldızlar arasında ki en sert etkili olanlardan biridir dönemde pek çok uğursuzlukla özdeşleştirilmiş olan bu yıldız “Şeytan Yıldızı” anlamına gelen Algol ismi ile anılırken , Araplar tarafından “Ra's al-ghul” yani ‘şeytanın başı’ olarak adlandırıldı. Öfke, hiddet, bela olaylar anlamına geldiğine inanılıyordu. 

Peki Medusa kimdi?

Bunun için Medusa efsanesini bilmek gerekir. Rivayete göre antik mitolojide Medusa; Çok güzel bir genç kızdı. Bu güzelliği nedeniyle de tanrılar bile peşinden koşuyor , tanrıçalar ise onu kıskanıyordu. Medusa’yı en çok kıskanan ise Zeus'un en çok sevdiği kızı, (zekanın ve savaşın tanrıçası) Athena'ydı. Çünkü Poseidon (Neptun ) ile ilişki yaşıyordu.

Poseıdon’da, Medusa'ya hayrandı ve Athena’nın tapınağında Medusa’ya tecavüz etti aslında kıza zorla sahip oldu. Ancak bu durumu kendisi için aşağılayıcı kabul eden Athena Medusa'yı cezalandırmak için genç kızı lanetledi onu bir Gorgon (dişi canavar) yaptı. Medusa artık çok çirkindi, saçları ise yılana dönüşmüştü. Medusa, yeraltı canavarı olan Phorcys'in kızıydı. Phorcys tarafından yay ve ok ile kutsanmıştı. 

Yaylar yeraltına aitti ve lanet getirdiklerine inanılmıştı. Medusa ölümlü olup güzelliğinden dolayı lanetlendiğinde yayını onu lanetleyenlerden intikam almak ve eski güzelliğine sahip olabilmek için kullanacaktı. Medusa'nın lanetlendikten sonra yılanlardan ok yaptığına inanılır. Bakışları taşa çevirirken okları da hedefi yok ederdi. Medusa yayı sağ eliyle tutarsa lanet getirir, sol eliyle tutarsa bakışları ile taşa çevirirdi. 

Athena ise ölümlü olan Medusa'nın Gorgon (dişi canavar) olarak yaşamına devam etmesini de yeterli bir ceza olarak görmedi ve dönemin kahramanı Perseus'la iş birliği yaparak Medusa'nın başını kestirdi! Başı kesildiğinde Medusa, Poseidon'dan hamileydi ve o an çocukları Pegasus ile Chrysar gövdesinden dışarı fırladı. Medusa'dan sıçrayan kan damlaları ise düştükleri Libya çöllerinde birer yılana dönüştü. Perseus, Medusa'nın kesik başını alıp giderken Athena da onun derisini yüzerek Aegis'in (göğsüne taktığı obje) markası yaptı. İki damla kanını, Kral Erichthonius'a armağan etti. Bu iki damla kanın birisi ölümcül bir zehir, diğeri ise bütün hastalıklara deva olan bir panzehirdi. 

Perseus, Medusa'nın kafasını kestikten sonra onu, taşa çevirme laneti ile, bir süreliğine silah olarak kullanmıştır. Eve, annesinin bulunduğu adaya döndüğünde, annesinin kralla zorla evlendirilmeye çalışıldığını görür ve ona “Anne, gözlerini kapat der.” Medusa’nın kafasını havaya kaldırır. Onu gören herkes lanetten ötürü bir anda taşa dönüşür. 

Medusa Başı, Bizans'da kılıç kabzalarına işlenmiş ve sütun kaidelerine (bakanların taş kesilmemesi için) ters olarak yerleştirilmiştir. Günümüzde Didim'deki Apollo Tapınağı'nda ve İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı'nda Medusa figürlerini görebilirsiniz

Astrolojik olarak Medusa, adanmışlık ve güzellikle değil, korkuyla hareket etme enerjisi verir ve 'en iyi savunma saldırıdır’ felsefesi anlamına gelir.

Medusa'nın gökyüzündeki sembolü Algol sabit yıldızıdır. Bu yıldız Beta Persei, Caput Algol, Caput Larvea olarak bilinir. Şeytani bir yıldızdır. Bulabileceğiniz en berbat, en zorlayıcı, en sıkıntılı yıldızdır. Astrolojinin korkulan siması Algol orta çağ astrolojisinde özellikle önemliydi. Çünkü Algol doğrudan kişinin başını kaybetmesi ve idamları temsil ediyordu. Algol yıldızının ölüm ve ağrı ile bir bağlantısının olduğuna inanmışlardır. Algol saflık ve güzellik sembolünün kötülüğe dönüşüm hikayesidir.

Algol tüm bunları ifade ederken daha önceki yazılarımdan hatırlayacağınız gibi Mars (Ares )ise Savaş kabiliyeti, dayanma gücü, olaylara direnç, cinsel güç, kendini ortaya koyuş biçimini ifade eder. 

Cesaret, atılganlık, motivasyon, inisiyatif kullanma ve öncülük etme yeteneği de Mars'ın konuları arasındadır. Kesikler, yaralar, yanıklar, silahlar ve kesici aletler Mars’la ilgilidir. Vücutta cinsel salgı bezlerini, kas sistemini, kandaki alyuvarları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezlerini yönetir. Mars aynı zamanda depremler ,volkanik patlamalar, meteor yağmurları ile de ilgilidir. 

Gölge yanı öfkelilik, zalimlik, delice cesaret, önceden düşünme eksikliği, egoizm kavgacılık, acelecilik, teferruata aldırmamak, terbiyesizlik, gürültücülüktür. Peki Mars ve Algol hizalandığında ki olasılıklar ne olabilir? 

İyi tarafından bakacak olursak, Algor'un bir yanında panzehir var ise bu günlerde acı ve ölüm getiren hastalık olan kanser ile ilgili tedavi yöntemi geliştirilebilir. Hastalıkla ile ilgili yeni bir ilaç piyasaya çıkabilir. Covid ile ilgili de ilaç sanayisinde gelişim haberleri alabiliriz. Bunun dışında ne kadar olumlu bakmaya  çalışsak da can sıkıcı olasılıklarda mevcut.

Örneğin; 16 Temmuz 1945 günü, ilk nükleer bomba, Nevada Trinity Denemesi, Mars/ Algol hizalandığında gerçekleşmiş! Ne tesadüf ki, Dünya da şu an Nükleer savaş olasılığı gündemde. Umarım Ağustos ayının 14'ü veya sonrası konu ile ilgili korkunç bir karar alınmaz. 

Bu aralar kadınların cinsel saldırılara karşı çok dikkatli olması gerektiği dönem, bazı sapkın davranışların arttığı dönem olacaktır. Doğal Afetlere karşı önlem alınması gereken bir dönemdir. Kıskançlık cinayetleri daha fazla gündeme gelebilir. Her türlü ani saldırılara açık bir dönem özellikle otorite sahibi olan kişilerinde kendini koruması gerektiği günlerdeyiz… 

Değişimin ayak sesleri duyuluyor.

Şeytan yıldızı ve Savaş gezegeni bir arada kelimeler kifayetsiz kalıyor…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Dila (1 yıl önce)
    İnşallah bu dönemi kazasız belasız atlatırız.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •