Kuzey ay düğümü Mars ve Uranüs’le kavuşuyor..!

Kuzey ay düğümü Mars ve Uranüs’le kavuşuyor..!
A- A+

Funda Yılmaz' ın yazısı ;

Sevgili Okurlarım, Ağustos ayının başında Boğa burcunun on sekiz derecesinde Mars , Uranüs, Kuzey Ay düğümü kavuşumu oldu. Buna geliyor gelmekte olan diyebiliriz. Konuyu daha iyi kavrayabilmek adına öncelikle sizlere Ay düğümlerinden söz ederek başlamak istiyorum. Daha sonrasında Uranus ve Mars’ın olumlu ve gölge taraflarından bahsederek konuyu toparlayacağım.

Başlayalım o zaman..

Ay düğümleri ; Ay'ın Güneş etrafındaki yörüngesi ile Güneş'in yörüngesinin kesiştiği noktalardır.

Hint mitolojisinde ; Kuzey Ay Düğümü (Rahu) ve Güney Ay Düğümü (Ketu) olarak geçer. Rivayete göre, zaman yaratıldıktan kısa süre sonra, ‘Tanrılar ve Şeytanlar’ savaşmaya başlar. İki taraf da bir türlü üstünlük sağlayamadığından ittifak kurmaya karar verirler. Bir araya gelip okyanusu çalkalayacaklar ve böylece okyanusun dibindeki ölümsüzlük (aydınlanma) iksirini ortaya çıkarıp içeceklerdir. İksir ortaya çıkar, tanrılar o an iksirin şeytanların eline geçmemesi gerektiğini düşünür. 

Vişnu adındaki tanrı, kılık değiştirir ‘saki’ kılığına girerek iksiri tanrılara sunum yapar. Saki o kadar güzeldir ki bu güzellikten etkilenen şeytanlar, iksirin kendilerine servis edilmediğinin farkında değillerdir. Bir süre sonra Vasuki (Rahu) adlı Şeytan, durumu fark eder bu kez Vasuki tanrı kılığına girer ve iksiri içer. Tanrılardan, Güneş ve Ay Vasuki’yi fark eder saki kılığındaki Vişnu' ya bunu bildirir. 

Vişnu hemen eski haline dönerek (Vasuki) Rahu'yu kılıcıyla ikiye böler. Aydınlanma iksirini çoktan içmiş olan Rahu ikiye bölündüğünde artık sadece baş kısmı Rahu (Şeytan) olur. Çünkü iksir artık midesindedir. Kuyruk kısmı ise Ketu (aydınlandığı için artık Şeytan değildir). Baş (Kuzey ay düğümü Rahu) ve kuyruk (Güney ay düğümü Ketu) Güneş ve Ay'a kin güder çünkü Şeytanı ele vermişlerdir. Bu kin yüzünden Rahu ve Ketu zaman zaman Güneş'i ve Ay'ı yutar ve tutulmalar oluşur.

Hint Kültüründe Yıkımın Sembolü Tanrı Şiva Hakkında 8 Detay

Astrolojide; Arzularımız/nefs Rahu(Kuzey ay düğümü), manevi bilincimiz ise Ketu(güney ay düğümü) ‘dur. Vedik Astrolojisinde Ketu “Karma”nın ne getirdiğini? Rahu ise Ketu' nun getirdiği “Karma” nın; hayat yolculuğunda hangi alanda kendini gerçekleştireceğini gösterir. Bu sebeple Ketu “geçmiş”, Rahu ise “gelecek” ya da “şu an” dır.

Kuzey Ay düğümünü (kısaca KAD diye bahsedeceğim) anladığımıza göre, bu üçlü kombinasyonun (Mars , Uranüs ,KAD) boğa burcunda bir araya gelmesi neyin göstergesi olabilir?

İşin içinde Boğa varsa uyarı şudur; Olaylar karşısında, sağlam, iradeli ve dayanıklı olmayı öğrenmeliyiz. Sahip olduklarımızın değerini bilip, yapıcı olmaya odaklanmamız gerekmektedir. Hoşumuza gitmeyen konularda kin besleyip, intikam alma arzusundan uzaklaşıp kabullenici ve affedici olmalıyız.

Bu uyarıyı aldıktan sonra neler yaşanabilir ? Olasılıklara bakalım.

Uranüs ; Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur. Mars; dünyadaki yaşam enerjimiz, gücümüz ve iradeyi temsil etmektedir. Olay ve durumlarla nasıl mücadele ettiğimizi burada ki bereketi ve bunun sonrasında nasıl kazanacağımız da Mars ile ilgilidir. 

Mars’ın olumlu etkileri; Keskin bir hürriyet aşkı, önderlik, direk yaklaşımlar, kriz anında güçlü liderlik bütün durumlarda pozitif ve canlı cevaplar iken gölge tarafları; Öfkelilik, zalimlik, delice cesaret, önceden düşünme eksikliği, egoizm, kavgacılık, acelecilik, teferruata aldırmamak, terbiyesizlik, gürültücülüktür. Patlamalar depremler mars ile ilişkilendirilmiştir savaş gezegenidir ve Boğa ‘da iken zararlı konumdadır.

Kuzey ay düğümü kadersel rotamızın işaretleridir.

İşte tam bu günler 'Beklenmeyeni bekle' günleridir. Hayatında ani değişim olabilir ve bunu bilip geleni sakinlikle karşılamalısın diyor gökyüzü. Çünkü burada kader motifini işliyor pek müdahale edebileceğin bir durum değil. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor ve bu değişimi yaşayacaksın. Bu seni çok mutlu edecek bir olayla da hayatına girebilir, geleceğe yönelik planların değişir .Ya da bir sınavla aniden gelir yıkar ,kayıplar yaşatır .Sonuçta her ne şekilde gelecekse gelsin artık değişim için ,hayatında kadersel bir dönüm noktasındasındır. 

Bu arada bu durumu herkes hemen hissetmeyebilir ,burada doğum haritasındaki açılar ve derecelere bakılması gereklidir.

Dünya çapında olabileceklere bakacak olur isek, ani deprem ,volkanik patlamalar, Uçak kazaları, dengesiz hava olayları yanı sıra, ekonomik kriz ,sanal paralarda dengesiz hareketlilik , halkın maddi olarak kendini güvensiz hissetmesi, devletlerin parayı güvence altına alma çabalarını göreceğimiz dönemdir. Bu dönemde teknoloji ile ilgili bir konuda yeni bir buluş ortaya çıkabilir .Uzay ve uzaylılar ile ilgili yeni bir gündem olabilir. Öfkeli dünya liderlerinin sesinin yükseldiğini göreceğiz, bugünler savaşı tetikleyen günlerdir o yüzden bazı ulus başkanları güç savaşlarına girmek isteyecektir. Fakat burada marsın olumlu yönü çalışırsa arayı bulan bir güçlü lider sayesinde üçüncü dünya savaşı çıkmayacaktır. Olaylar kadersel olacaktır. Kuzey ay düğümü işin içinde bu yüzden denizlerle ilgili konular aniden gündeme gelebilir. Denizden bir kaynak çıkma ihtimali ve aniden bulma olasılığı çok yüksektir .Özellikle etrafı denizlerle kaplı Türkiye denizaltı kaynakları ile ilgili ani bir buluş yapabilir. 

Bahsettiğimiz tüm konular birer olasılıktır .

Geliyordur gelmekte olan…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Boğa burcu (1 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nilgun (1 yıl önce)
    Cok guzel aciklayici olmus
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •