"Gök baba" Uranüs'ün astrolojiye etkisi...

A- A+

Funda YILMAZ'ın yazısı…

Merhaba sevgili okurlarım;
Bu sabah çok pozitif uyandım. Bir kahve keyfi yapayım kendimle dedim. Mis kokulu taze çekilmiş kahvemi hazırladım, en sevdiğim fincanımı aldım dolaptan, köpüklü kahvemi koydum fincanıma. Çiçekli bahçem dediğim kapalı balkonuma geçtim, tabi malum havalar sıcak, açtım bir kanadını camın. ‘Oh miss’… Günlük  gazetemi tam elime almıştım ki ani bir rüzgar esti tek kanadı açık camdan, öylesine şiddetli esti ki! Daha bir yudum içemeden, kahvemi al aşağı etti. Fincan şiddetli bir sesle yere düşerek, paramparça oldu. Ben çığlık atarak ani refleksle ayağa kalktım vee  cam kırıkları, can  acısına döndü. Ayağımın altı kesildi, tabi ben hayretler içinde!  

לדלג לאסוף ליה rüyada fincan görmek - kagitakademisi.com

Bu aniden gelişen olay ne şimdi diye kalakaldım. Sonra ayağımı sardım, cam kırıklarını topladım. Bu gün keyif günü değil demek ki dedim. Olayın bu aniden sert  gelişi bana Uranüs'u hatırlattı. Temmuz ayı sonunda genel bir etki, Uranüs’le ilgili ama ciddi bir etki, olacak gözüküyor. Hal böyle iken bugün yazımda önceki araştırmalarıma dayalı, sizlere Uranüs’ü anlatmalıyım dedim.

Uranüs gezegeni ile ilgili bilgiler - Uranüs'ün özellikleri nelerdir? - Son  Dakika Eğitim Haberleri

Uranüs Mitolojide 'Tanrıların babası olan Tanrı’dır, Dünya'nın ilk döngüsü olan kaos tarafından oluşturulduğuna inanılmaktadır. Kaos tüm tanrıların öncesinde var olan güçtür. Uranüs kozmik güçlere sahiptir. Uzayla ilgili olarak da tasvir edilir. Aynı zamanda havaya da hüküm sürmektedir.  

Yer Tanrıçası Gaia ile beraberliğinden altısı kız altısı erkek  on iki Titan doğmuştur ."Parlak zırhlı uzun kargılı Titanlar". Bu çocuklardan biride Kronos ‘tur babasından  nefret ettiği söylenir. Sonrasında pek çok çocuk dünyaya gelmiştir. Dünya’ya gelen bu çocuklar dehşet saçtıkları için ve çokta kuvvetli, Uranüs onları ölüler diyarı Tartatus’a hapsetmiştir. Tartarus’un başında Ölüler Diyarı'nın koruyucusu Hades ve onun üç başlı köpeği olan Kerberos bulunmaktadır.   

Uranüs ‘ün bu tutumu eşi “Toprak ana” Gaia ‘yı çok üzmüştür .Sonuçta o bir annedir ve çocukları elinden alınmıştır. Gaia tüm çocuklarının özgür olmasını istemekte, bu sebeple diğer çocuklarını  kardeşlerini kurtarmaları ve intikam almaları için doldurmaktadır.

Doğumundan Truva Savaşı'na Afrodit'in Mitleri - Homo Homini Lupus

Fakat babaları Uranüs’ün gücü ve öfkesinden korkan Titan’lar Gaia’ya yardıma pek yanaşmamış. Sadece içlerinden biri Kronos kardeşlerini kurtarmaya gönüllü olmuştur. Gaia bir ‘keski’ oymuş ve bunu Kronos’a vermiştir. Kronos Gaia'dan aldığı keski ile babası Uranüs’e saldırmış, cinsel organını kesmiş ve denize atmıştır. Denize düşen cinsel organdan Afrodit'in doğduğu söylenir. Kesilen cinsel organının kanı ise yeryüzüne sıçramış ve ‘kadından devler' Erinyes ve Meliae doğmuştur. 

Astronomi Nedir? Astronominin Alt Dalları ve Tarih İçindeki Gelişimi -  MorTilki.com

Günümüz astronomisinde Uranüs’le ilgili Cambiridge’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde indüklenmiş bir manyetik alan oluşturan sistemle yapılan araştırmalar sonucu, su kütlesinin olduğu ve eğer bu su kütlesi Dünya üzerinde ki gibi tuzlu ise o zaman iletkendir yani akımlar içinde ilerleyebilir, söyleminde bulunuyorlar. Ve bu tahminler doğruysa Uzaylılar Uranüs’te yaşıyor olabilir, tabi ki bunu net söylemek için henüz erken. 

Astrolojide Uranüs ; Anahtar kelimesi :"Yıkıcı veya ani değiştirme…" Birleştikleri: Kan dolaşım sistemi, sexsüel azgınlık, ayartma ve sapma, felç, kramplar, ani sinir çöküntüleri. 

Modern İlimler. Havacılık. Radyo Televizyon. Uzay yolculuğu. Bilim kurgu. Bilgisayar. 

Olumlu özellikleri; Hümanizm, arkadaşlık, nezaket ve bağımsızlık.

Orjinalite, icad, kuvvetli arzular, çok iş bilmek. Sınırlamalardan nefret etmek.

Gölge tarafı; Gariplik, eksantriklik. Farklı değer yargıları. Ayartmak, anormallik. İsyan, serkeşlik (dik kafalılık, başkaldırma) Uranüs devrimler ve ihtilallerle dolu bir çağda bulunmuştur. (1781’de, Herschel tarafından).

O dönemlerde yeni milletler oluşuyor ya da milletler, sömürgeden kopuyordu. Daha da önemlisi özgürlüğünü arayan insanlar, buna erişmek için birleşiyorlardı. Ayrıca bilimsel keşiflerin hız kazandığı ve icatların peş peşe geldiği yıllardır. O dönemlerde elektrik ve ‘depremler beklenmedik hızlı etkisiyle’ Uranüs’le ilgilidir denmiştir.                                                                                                                               

Uranüs'ün doğum haritanızdaki yeri değişiklik yapmak istediğiniz yenilik, yapma gücünüz ile ilgili bilgi veriyor. Bu patlayıcı, ihtilalci değişiklikler olabileceği gibi, düşünmeden harekete geçtiğiniz, akla gelmeyecek şeyler yaptığınız, kişisel özgürlüğünüzü aradığınız alanlardır. 

Uranüs  garip, soğuk, havalı, olumlu, kötü etkili, kuru, doğaüstü nitelikleriyle donatılmış olmasına rağmen Genelde  bilimi, özelde de Astrolojiyi yönetmektedir. Sık sık ,mantıksız ve programsız ,temposu ritmi olmayan hareketler yaratır. 

Uranüs beklenmeyenin, önceden tasarlanmayanın, geleceğe dönük şeylerin, devrimsel konuların geleceği öngörme yeteneğinin gezegenidir.

Uranüs yerleştiği burçta yaklaşık yedi yıl kalmakta o burçtaki kişilerin hayatına, kaldığı süre içinde beklenmedik değişiklikler getirmektedir. 2018 yılından bu yana boğa burcundadır ve 2025 yılına kadar bu burçta ilerleyecektir. Boğa burcu olanlar, bu transit sizin hayatınızda eminim fazlasıyla etkisini göstermiştir. Tabi ki diğer gezegenlerin haritadaki etkileşimlerinde göre etkiler de değişiklik olmuştur ve de olacaktır. 

Tüm burçlar için genel bir yorum yapacak olursam; 29 Mayıs'ta Merkür Uranüs karesi olacak önemli bir göksel durum. Biraz tedirgin olduğum bir görünüm. Çok ani gelişmelerin yaşanabileceğini öngörüyorum, çünkü Mars ve Kuzey ay düğümü Uranüs’e yaklaşıyor. Mars ve Uranüs'ün işin içinde olması hızlı bir olay, gündem! olabileceğini gösteriyor. Öfke ,isyan, duygusal patlamalar kazalar, beklenmedik çatışmalar. Kuzey Ay düğümü kadersel  bir değişim olabileceğinin göstergesi olabilir. Yani Dünya’da doğal felaketler, hava hareketleri ve deprem! Tabi ki asla felaket tellalı olmak istemem ama biz Temmuz sonu ,Ağustos başında olabileceklere karşı elimizden geldiğince hazırlanalım.

Unutmayalım ki; “Kader Gayrete Aşık’tır” duyguları kontrol etmeye gayret edelim, doğal felaketlere karşı hazırlıklı olalım. Afad’ın çok güzel uygulaması var mesela onu telefonlarımıza indirelim.  

Astroloji olasılıktır,  ama biz , "ne olur olmaz" tedbiri elden bırakmayalım…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Demet (1 yıl önce)
    Astroloji ancak bu kadar anlaşılır biçimde anlatılabılir takipteyim.devamini bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hatice Erkut (1 yıl önce)
    Nasıl güzel bir anlatım.oldukça detaylı ve en önemlisi inanılmaz akıcı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir Yuksel (1 yıl önce)
    Astroloji benim için yakın zamana kadar ilgi alanının disindaydi ancak senin farklı bir bakış açısı getirmen ilgi alanıma girmeye başladı. Bende kendi bilim ve teknoloji bilgilerime bağlamaya çalışıyorum. Uranüs le ilgili bilgiler çok ilgi çekici. Kadir
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •