Sicili bozuk Uçankuş, Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi Enver Yücel’i neden hedef aldı?

Sicili bozuk Uçankuş, Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi Enver Yücel’i neden hedef aldı?
A- A+

Hepimizin bildiği gibi yalan, söylenti ve propaganda yeni kavramlar değil. Güven toplumun temeli. “Fake news” yani "Yalan haber" ise medyamızın önündeki aşılması gereken en büyük sorun… Bu terimin özellikle siyasetçiler ve destekçileri tarafından tüm dünya genelinde profesyonel habercilere saldırırken kullanılan bir silaha dönüştürülmüş olması da bir başka acı gerçek. Medya, insanların sosyal hayatını etkiler ve kamu anlayışını şekillendirmekte büyük rol oynar. O yüzden medyaya ‘yasama, yürütme, yargı yanında, kamuoyu adına vazife yapan, denetleme özelliği bulunan demokrasilerin olmazsa olmazı dördüncü kuvvet denmiştir…’ 

Ve şimdi iğneyi kendimize batıralım ve soralım; “Medya, artık dördüncü kuvvet midir?” yoksa kendi çıkarları üzerine yayın yapan bir mecra mıdır?

Şimdi gelin bunun son örneğine hep birlikte bir bakalım… 

Geçtiğimiz cumartesi günü (25.06.2022) internet medyasına düşen ‘dezenformasyon kokan’ bir haber hiç kuşkusuz dikkatleri çekmiştir. Magazin basınının sicili en bozuk’ yayın organlarının başında gelen ve magazinci Can Tanrıyar’ın kontrolünde olan ucankus.com’da Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi eğitimci Enver Yücel ile ilgili bir haber yer alıyor. Haberin okuyucularına duyuruluş şekli ise bildiğimiz ‘tık tuzaklarından!’ 

Büyük puntolarla sansasyonel bir şekilde verilen başlık; "UÇANKUŞ, ARDI ARDINA KİMSENİN YAZAMADIĞI OLAYLARI BÜYÜK BİR CESARAT VE BAĞIMSIZLIĞININ GÜCÜYLE GÜNDEME TAŞIMAYA DEVAM EDİYOR!” deniliyor. 

Okuyanın ‘vay be helal olsun’ Uçankuş’a demekten kendisini alamadığı bu başlık hiç kuşkusuz merak uyandırıyor! Sözde, yıllardır taviz vermediği ‘ilkeli habercilik’ anlayışı ile örnek bir yayın organı olan Uçankuş’un, “Ardı ardına kimsenin yazamadığı olayları büyük bir cesaret ve bağımsızlığının gücüyle gündeme” taşıdığı bu habere heyecanla tıklıyoruz… 

‘İlkokul seviyesinde’ yazılmış sözde haberde;

“İşte, her konuda çok derin bir istihbarat çalışması içine giren, baktı ki basın susuyor, her şeyi eşelemeye karar veren UçanKuş’un önüne, UçanKuş’ta yer alan bir takım haberlerin ucunun Enver Yücel’e gittiği bilgileri geldi!

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı’ymış.

Siyasi ve medya ilişkileri çok ilginç…

Tekelleşmeye doğru giden bir eğitim sistemine sahip… Ancak Türkiye’nin her köşesinde yerleştiği okulların tarihi de ilginç…

Siyasetin çok içinde… Hem de çok fazla! Liderlerin kaderini etkileyecek noktaya gelmiş! UçanKuş TV’yi ele geçirmeye çalışan bir takım gruplar olduğunu artık herkes biliyor. Enver Yücel yine bu gruplarla da çok yakınmış. Bu kısmı tesadüf olabilir!

Ve daha neler neler… Kitap gibi adam vesselam…

Bu haberleri de bizden başka bir yerde okuyamayacağınızı şimdiden söyleyelim ve sebebini sonraya saklayalım!

Çünkü, Enver Yücel ismini bir tek haber ya da olayın içine sığdırmak, bu kadar yüksek backroundu olan bir kişi için ayıp olur!

Son Gaziantep olaylarını çıkarmamıza DM’lerle yardımcı olan herkese teşekkür edip, dizi film gibi olacak bu konuda da, desteklerinizi beklediğimizi belirtmek isteriz.”

Haberin içeriğinde ne var? diye baktığınızda ise Can Tanrıyar haberciliğinin yeni bir ‘utanç vesikası’ ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Evet, ‘kime ve neye hizmet ettiği malum’ sözde bu haberin ciddiye alınacak bir tarafının olmadığını kısa sürede anlıyorsunuz. Son yıllarda ekonomik dar boğaz içinde olan ve hakkında açılmış çok sayıda işçi ve alacak davası ile boğuşan Can Tanrıyar’ın ‘iflastan önce son çırpınışı’ olduğunu anlıyorsunuz.

Sözüm ona Türk medyasının en saygın yayın kuruluşu olan ve yaptığı haberlerle kamuoyunu yıllardır aydınlatan Uçankuş TV’yi eğitimci iş insanı Enver Yücel, bir takım hatırı sayılı adamlarla ele geçirmeye çalışmakta...! Ve Can Tanrıyar yönetimindeki Uçankuş'ta bu durumu öğreniyor ve  ‘dizi film’ gibi olacak bu konuda okuyucularından DM’den (direkt mesaj) yardım istiyor! Güler misiniz, yoksa ağlar mısını? 

Çarpıtma, gazetecilik ve siyasette daima bir sorun. Bu çarpıtma hamlelerinin hiçbiri kesinlikle maalesef yeni değil. Medya’nın asli görevini yapmanın neresinde olduğu sorusunu siz değerli okurlara bırakıyoruz…

Evet, Hizmet İhracatçıları Birliği'nce (HİB) açıklanan '2020 yılı İhracat Şampiyonları' arasında 'Eğitim Hizmetleri' dalında ihracat şampiyonu olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin kurucusu Enver Yücel gözünü Uçankuş TV’ye dikmiş. Hem de son yılların moda tabiri ile ‘çökmeye’ çalışmakta! İşte Can Tanrıyar bu yüzden feryat ediyor ve Enver Yücel’in ipliğini pazara çıkartmaya karar veriyor!

“Eyyy Enver Yücel ayağını denk al, medyamızın yüz akı ‘cesur kalem Can Tanrıyar’ı sana yedirmeyiz…”

Ve bizler şimdi heyecanla Can Tanrıyar’ın açacağı Enver Yücel dosyasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Genç iletişimcilere hala haberciliğin ölmediğini gösteren bu bilge magazinci Can Tanrıyar ve ekibini şimdiden kutluyoruz… 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •