Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sürtük' savunması: "Hak ettikleri teşhisi koyduk!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sürtük' savunması:
A- A+

AK Parti'nin Kızılcahamam kampının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz grup toplantısında ‘Gezi Olayları’na katılanlara ilişkin kullandığı 'sürtük' ifadesine dair, "Hak ettikleri teşhisi koyduk" dedi.

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam ilçesinde gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da kampa katılmak üzere ilçeye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sıralar kampın açılışında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin salgın sürecinde sergilediği dirayetli duruş ülkemize kazandırdığımız eserlerin önemini gösterdi. Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

"İktidara gelirken ülkemizi dört temel unsur üstünde yükselteceğiz" dedik. Bunları eğitim, sağlık, adalet ve emniyet.

Eğitim bütçemizi yılda 10,3 milyar liradan 274,3 milyar liraya çıkardık. Artık ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kitapları da öğrencilerimize ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz.

İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayısı bugün 208'e çıktı.

Hastanelerde randevu gecikmeleriyle ilgili şikayetler gelmeye başladı. Süratle çözüm için adımlar atmaya başladık.

19 şehir hastanemizi açtık. 14 şehir hastanemizin inşaatı sürüyor, ikisi de ihale sürecinde.

Son 20 yılda 522 milyar liranın üzerinde sosyal yardım yaptık. Kamuda 192 bin engelli kardeşimizi istihdam ettik. İstihdamda 2022 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 24 milyonu buldu. Toplam istihdam 30 milyonu geçti.

Adalette 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını bugün itibarıyla 22 bin 709'a yükselttik. Düzensiz göçle mücadele için 16 bin kapasiteli 26 geri gönderme merkezi kurduk. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 binden fazla Suriyeli döndü.

Suriye'ye yeni harekat hazırlığı

Ordumuzu içten içe çürütmek için her yola başvurdular, en son FETÖ ihanet çetesiyle bu emellerine ulaşmak istediler ama oyunu bozduk. TSK'yı her alanda dünyanın en modern orduları arasına katacak adımları attık.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları ve Nisan'da başlayan Pençe-Kilit operasyonuyla güney sınırımızda oluşturulan terör koridorunu darmadağın ettik.

Güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksikliklerini yeni harekatlarla tamamlayacağız. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz.

Son 20 yılda köprüler, tüneller ve otoyollarla ülkemizin her karışına mührümüzü vurduk. Tarımda son 20 yılda çiftçilere 183 milyar liralık destek verdik.

Hazine ve maliye politikamız sayesinde milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık 1 trilyon dolar sınırına getirdik.

Gezi olaylarıyla başlayan ihanetlerin ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirimiz olacaktı.

Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Türk siyasetinin en ağır, en eziyetli, katlanması en zor cilvesi maalesef bizim dönemimize denk geldi. Bu talihsiz cilvenin adı Kılıçdaroğlu'dur. Zırvanın dozunu sürekli yükseltiyor. Paçasından tutup çekiyoruz. Sorduğumuz sorulara cevap vermiş, sonra da bize 10 soru sormuş.

Doğu Akdeniz ile ilgili soruma verdiği yanıtla, ülkesinin değil, milletinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu verdiği cevapla göstermiştir. Aday olup olmayacağı sorusuna, seçimin tarihi belli olmasına rağmen çarpıtarak yüreksizliğini, çapsızlığını ortaya koydu. Seçim tarihi belli, siz adayınızı belirleyin. Sen sıkıyorsa aday mısın, değil misin onu açıkla.

Sonra on soru sormuş, papağan gibi. Şimdi ülkeyi topyekun batırmanın peşinde ama milletimiz ona bu fırsatı tanımayacaktır.

'SADAT'ın kurucusu ile külliyede görüşmelerim var'

Ben SADAT'ın kurucusuyla evlerinde bir görüşme gerçekleştirmedim. Bay Kemal sen yalancısın. SADAT'ın kurucusu denilen tuğgeneralle, göreve getirdikten sonra benimle çalıştığı süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmelerim var ama evinde herhangi bir görüşmem söz konusu olmamıştır bunu da bilesin.

Hem NATO'ya sahip çıkıp hem bunun karşıtlığında davranmak ahmaklığın dik alasıdır. Yalancıdan genel başkan olmaz dememizin ne kadar haklı doğru olduğunu göstermiştir.

6'lı masa kimi seçerse o aday olacakmış. 6'lı masa uzatmasın artık kararını versin. 6'lı masanın altında olan varsa onlar da ortaya çıksın.

Gezi Direnişi'ni hedef aldı

Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde o çınar ağaçlarının kesilmesiyle çok farklı bir katliamın yapılmasını gözleri görmüyor mu? Beşiktaş'ta kesilen çınar ağaçlarını görmedi mi? Nerede bu çevreciler? Bunlara bu işin hesabını sordular mı?

Gezi olayları ağaç ve çevre olayları üzerinden demokrasiye karşı yapılan Türkiye'ye karşı kurulmuş bir pusudur. Örgütünüzün elamanları duvara "Zulüm 1453'te" başladı yazarken, sesin çıkmadı.

TİP'li vekillere hakaret

Sözde 3 milletvekili 15 Temmuz köprüsünde pankart asmaya yeltendiler. Polisimize vurmaya kalkanlar oldu. Bunların parlamentoda yeri olmaz. Bunların bir an önce parlamentodan silip atacak adımların atılması lazım. Köprüye izinsiz pankart asacaksın, görevini yapmaya çalışan polise bunları yapacaksın... Polise el kaldırandan milletvekili olmaz.

'Sürtük' savunması

Vatandaşlarımızın dükkanı yakıldı, polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı... Gezi'nin verdiği zarar 1,5 milyar dolardan fazla. Ekonomik tuzakların sergilendiği ilk yerdir. Gezi kalkışmasının üzerini hiçbir süslü cümle örtemez.

Çukur eylemleri ile Gezi olayları arasında niyet olarak hiçbir fark yoktur. Bütün bunlarla beraber gezi olayları tıpkı 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi demokrasimizi hedef alan bir vesayet girişimi olarak milletimizin zihniyetime kaydolmuştur.

CHP ve gezici ortaklarının yalanlar üzerine kurdukları sahte tarih anlatımları bu gerçeği asla değiştirmeyecektir. İşte biz bunun için Gezi Olayları'nda haftalarca sokakları mesken tutarak her türlü çirkefliği sergileyenlere hak ettikleri teşhisi koyduk. Onların meşrebinde bu söz neye karşılık geliyor onu bilmiyoruz ama bizim neyi kast ettiğimiz gayet açıktır.

Milletimiz gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Bay Kemal ve şürekası ne derse desin, biz vandala vandal, çapulcuya çapulcu demeye devam edeceğiz. Bize ahlak ve tevazu dersi veren kifayetsizler önce gitsin aynaya baksın, kirli geçmişiyle hesaplaşsın. Bizim şehit bacısına hakaret edenlere sahip çıkanlardan öğrenecek ahlak dersimiz yoktur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •