Aydınlık'tan Halk TV'ye 'Eymür' eleştirisi: "İşkenceci Eymür'ü ekrana çıkarıp kutladılar: Halk TV bu hallere düştü..!"

Aydınlık'tan Halk TV'ye 'Eymür' eleştirisi:
A- A+

MİT’in Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek için “Ortalığı devamlı karıştırdığı için hep hapiste tutmak lazım” dedi. Halk TV’de Özlem Gürses’in programında gazetecilerin sorularını cevaplayan eski MİT’çi Mehmet Eymür, “İşkence yaptığı için pişman olmadığını” tekrarladı… Eymür'ün canlı yayında söylediği bu sözlere Genel Başkanlığını Doğu Perinçek'in yaptığı Vatan Partisi'ni yayın organı Aydınlık Gazetesi'den sert tepki geldi. "İşkenceci Eymür'ü ekrana çıkarıp kutladılar: Halk TV bu hallere düştü" başlığı ile verilen haber şöyle;Halk TV, CIA bağlantısı nedeniyle MİT'ten atılan Mehmet Eymür’e ekranlarını açtı. Programın sunucusu Özlem Gürses, yayının başında T24’te yalanlarla dolu röportajı için Mehmet Eymür’ü kutladı. Üstüne üstlük Eymür yayında nasıl işkence yaptığını anlattı.

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Halk TV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eymür’e, T24’e verdiği röportajdaki iddiaları soruldu. Programın sunucusu Özlem Gürses, yayının başında T24’teki röportajı için Mehmet Eymür’ü kutladığını belirtti.

Programda işkence yaptığı için pişman olmadığını söyleyen Eymür, “İşkence bütün dünya tarihinde var, açın bakın, işkenceden işkenceye fark var.” ifadelerini kullandı. Elektrikli işkence konusunda sorulan soruya ise Eymür, “Samimi söyleyeyim mi, yaptım mı yapmadım mı onu bilmiyorum. Gençken ataktım, zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Hiçbir zaman elektrik kullanmadım. Klasik falaka.” yanıtını verdi.

Eymür, programda özetle şunları söyledi:

‘TEMİZ ADAM İŞİMİZE YARAMAZ’

“Yeşil'i yurt dışında kullandık. Yeşil'e bize gelmeden evvel Başbakanlık kartı verilmişti. Kolordu toplantılarına katılıyordu Güneydoğu'da. Mahmut Yıldırım'ı kastediyorum evet. Yeşil, ilk bizim Elazığ elemanı olarak göreve başlamış gençliğinde. Elazığ Bölge Müdürü oluyor. Ondan sonra askerlerle çalışmaya başlayınca bizimkiler bırakmışlar. Sonra Güneydoğu bölgesinden çıkarıldı ve Ankara'ya yerleşti, yerleşince eskiden kendisini tanıyanlar bizim yurt dışı faaliyetlerimizde yararlı olabileceğini söylediler. Prosedürlere uyarak kendisinden faydalandık. Böyle adam kullanılır mı diyeceksiniz? Bizim yönetmeliklerimiz son derece uygun, temiz adam bizim işimize yaramıyor. Bizim için suç işlemedi. Biz bir kere onu sorguya aldık, bu konularla ilgili, bir para meselesi vardı. Fakat hep bu paraları daha önce de paylaşıyordu. İbrahim Şahin'le filan epey paylaştığını anlatıyordu.”

ÇİLLER ÖZEL ÖRGÜTÜ

“Çiller Özel Örgütü tamamen montajla yapılan bir şey. Var diyorsanız sizin bildiğiniz bir şey var, onu anlatın ben öğreneyim. Çatlı'lar var, Mehmet Ağar'lar var, öyle bir örgüt var. Bu örgüt işte, 18 cinayetten halen yargılanan bir örgüt. Sizin sorduğunuz Kaşif Kozinoğlu da bu örgütte çalıştı bir ara.“Çakıcı'yı bir operasyonda kullandık, ondan sonra benim aram bozulmuştur. Çakıcı'yı ilk alan, görüşen Atasagun'dur. Operasyonlarda kullanmak için Ankara'ya davet ettik, eğitime aldık, 2-3 tane adamı vardı, yurt dışında bir eylem için. Fakat o zaman eğitirken Korkut Eken onu pek beğenmemişti, eğitimlerini o yapıyordu. O operasyon maalesef istediğimiz gibi gitmedi, sızmalar oldu.”

‘SİYASİ CİNAYETLER BEKLEMEK LAZIM’

Eymür, mayıs ayında da dile getirdiği “siyasi cinayetler” söylemine ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Eymür, “Şimdi terörün, çetelerin çok olduğu dönemde her türlü şeyi beklemek lazım. Ben 25 sene önce söyledim siyasi cinayetlere de tevessül edebilirler diye. Her zaman risk var, eğer kontrol edilmiyorsa. Adalet en önemli şey, adalet işlemediği zaman hiçbir şeyi beklememek lazım.” ifadelerini kullandı.

‘DOĞU PERİNÇEK HEP HAPİSTE TUTULMALI’

Gazeteci İsmail Saymaz, Eymür’e “Perinçek, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır.” iddiasıyla ilgili “Perinçek, sizin görevli olduğunuz 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 1990’ların başında ve sonunda, en son Ergenekon’da da cezaevine girdi. Kamuoyu Ergenekon davasını, Amerika’nın eliyle Fetullahçılara yaptırıldığını da biliyor. 12 Eylül’ün de Amerikan bağlantılı olduğu biliniyor. Nasıl bir Amerikancı ki bu her Amerikancı darbede içeri giriyor? Burada bir çelişki yok mu?”diye sordu, Eymür şöyle yanıt verdi:“Öyle bir çelişki görmüyorum. Ortalığı devamlı karıştırdığı için bence hep hapiste tutmak lazım. O kadar çok kişinin ölümünden mesul ki. Hep teşhir etti, hep hedef gösterdi. Biz onu Robert Kolej'de bir İngiliz hocanın elinde, İstanbul grubunu yakaladık. Bunlar kayıtlarda olan şeyler.”Eymür, 1 Mayıs 1977 olayları konusunda da Doğu Perinçek ve Aydınlık Hareketine iftira attı. Eymür, “1 Mayıs 1977 için Perinçek grubuna bakmak lazım. Onun kendi içlerinden, kendilerinden ayrılanlar anlattı. O hadiseyi ilk başlatanlar Perinçek grubu. The Marmara otelinin camları açılmaz. Oradan ateş edildiği pek doğru bir şey değil. Perinçek'le ilgili bağlıyorum ama mesnetsiz bağlamıyorum. Hepsini dokümanter olarak ispat edecek durumdayım.”dedi.

HALK TV’NİN SKANDAL YAYINLARI

Gladyo’nun bir dönem Türkiye’deki en önemli elemanı olan Eymür’ü ekranlara taşıyan Halk TV’de önceki dönemlerde de pek çok Türkiye karşıtı yayınlar yapılmıştı.

Nisan ayında ABD Başkanı Joe Biden’In Türkiye’yi soykırımla suçlaması üzerine Halk TV’de yapılan bir programda konuşan Murat Sabuncu, soykırım yalanını savunarak Türkiye’nin özür dilemesi gerektiğini ima etti.

Devletin bütünlüğünü tehdit etme gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılan HDP’ye, Halk TV ekranları açıldı. 17 Mart’ta yapılan bir programda terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’li Rüştü Tiryaki, Anayasa Mahkemesini hedef alarak, “Türkiye’de en son güvenilecek kurum.” ifadesini kullandı.

5 Temmuz’da Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu programa katılan Zülfü Livaneli de FETÖ’nün terör örgütü olmadığını ima etti. Livaneli, kendisine FETÖ’yle ilgili yöneltilen soruya, “Bu Fetullah meselesi… FETÖ filan gibi… Kimse benim ağzıma böyle bir tabir takamaz” diyerek konuşmasının devamında “Fetullah Hareketi” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •