Beslenme şeklimiz vücut sağlığımızı etkiliyor. Uzmanlar, özellikle yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyin hücrelerine ciddi zararlar verdiği konusunda uyarıyor. Hafıza kaybı ve düşünme becerisinde zayıflığa neden olan yağlı ve şekerli gıdaların zararları neler? İşte yağlı ve şekerli gıdaların nörolojik etkilerini inceleyen araştırmalar ve sonuçları..
Beslenme ve sağlık nörolojik etkileri olan bir konu. Beyin sağlığı ve vücut sağlığı birbirine bağlı iki sistem. Yapılan araştırmalara göre ise düzenli bir şekilde yağlı ve şekerli gıda tüketenlerde hafıza kaybı ve düşünme zorluğuna neden oluyor.
SABAH'ta yer alan habere göre, yağlı ve şekerli bir diyet sadece dört gün içinde hafızanıza, dikkatinize ve ruh halinize zarar verebilir.
HAFIZA KAYBINA NEDEN OLUYOR!Nöroloji Akademisi tarafından yapılan araştırmaya göre; yağlı ve şekerli gıdalar zararlı, öyle ki dört gün içinde hafızaya zarar verebiliyor. Çalışmada, 4 gün boyunca kahvaltıda yüksek yağlı ve şekerli yiyen katılımcıların verileri incelendi. Yağ ve şeker içeren beslenme programının kişinin düşünme ve hatırlama gibi becerilerini kötü yönde etkileyerek bilişsel sağlığını bozduğu belirlendi.
Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir başka deney ise, yüksek yağlı diyetin beş gün boyunca tüketildiğinde, dikkat ve hafıza fonksiyonunun yanı sıra ruh hali değişimlerine de yol açtığını gösterdi.
Aşırı kilolu olmak, pek çok kişi için sadece kendisine uygun kıyafetler bulma mücadelesi değil. Aşırı kilo, tüm vücudu etkileyen bir gerçek. Kalp krizi ve diyabet görülme olasılığı bu kişilerde oldukça fazla. Ancak uzmanlara göre bu açıklama, ince insanların rahat bir nefes alabileceği anlamına gelmiyor.
Hem Circulation hem de Lancet dergisinde yayınlanan araştırmaya göre; sağlıklı bir görünüm, sağlıklı bir bedene sahip olduğunuz anlamına gelmiyor. Eğer zayıfsanız ama yine de sağlıksız bir diyetiniz varsa ve egzersiz yapmaktan kaçınıyorsanız hala kanser, kalp krizi ve diyabet riski altındasınız.