Sedat Peker'in gündeme getirdiği Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili Saygı Öztürk'ten çarpıcı bir iddia geldi. Öztürk, bir Cumhurbaşkanlığı danışmanının SBK Holding'in ofisini kullandığını söyledi. Öztürk'ün ismini açıklamadığı Cumhurbaşkanlığı danışmanını gazeteci yazar Semra Topçu, Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca olarak açıkladı...
Gazeteci yazar Semra Topçu, son günlerde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayımlamış olduğu videolarda aleyhine açıklamalarda bulunduğu SBK Holding'in kurucu başkanı Sezgin Baran Korkmaz'a dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Topçu, Sezgin Baran Korkmaz'ın Saray ile bağlantısını Youtube kanalında ele aldı. Açıklamaları arasında Sezgin Baran Korkmaz'ın Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Korkmaz Karaca'ya yolladığı doğum günü mesajına da yer verdi.
İşte o açıklamalar:Saygı Öztürk'ün haberi ise şöyle;Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, bir Cumhurbaşkanlığı danışmanının hakkında kara para aklama suçlaması bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın holdingindeki ofisi kullandığını söyledi.
Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Sedat Peker’in videolarından birinde adı geçen Sezgin Baran Korkmaz hakkında yazdı.
“Sezgin Baran Korkmaz (SBK) Holding'in, 45 milyon dolar alacağının silinmesi için İçişleri Bakanlığı'na 4 Aralık 2020 tarihinde çağrıldığı, Korkmaz'ın ise bu görüşmenin hemen ardından 5 Aralık'ta yurtdışına çıktığı Peker tarafından öne sürüldü. Tartışmanın odağında olan Korkmaz'ın, şu aşamada Türkiye'ye döneceğini de sanmıyorum” diye yazan Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
Holding sahibinin önemli bilgilere sahip olduğu, daha ilk anda yayılan bilgilerle de ortaya çıkıyor. SBK Holdingin lüks binası, lüks otomobilleri, uçağı da bulunuyor. Holdinge bağlı işyerlerinde yakın döneme kadar 4 bin 500 kişi çalışıyordu. Holding binasını kullananlar arasında bir siyasetçinin bulunduğu gündeme geldi. Hemen belirtelim ki o kişi eski milletvekili ya da halen milletvekili olan kişi değil. Konuyu araştırdığımızda, holdingin ofisini kullanan kişinin halen Cumhurbaşkanlığı'nda danışman olarak görev yaptığını öğreniyoruz.
SBK holding hakkında açılan ‘Suç gelirinin aklanması’ dosyası incelendiğinde cevaplandırılması gereken iki önemli soru çıkıyor” diyen Öztürk, bunların şu sorular olduğunu söyledi:
1-Dava dosyasında birbirinden farklı iki ayrı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu bulunuyor. MASAK tarafından, 5 Kasım 2020 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen yazıda “Suça rastlanmadığı, kara paranın aklanması, suç gelirinin aklaması yok” deniliyor. Mahkeme, MASAK'ın bu yazısı üzerine, Sezgin Baran Korkmaz'ın yurtdışına çıkış yasağını kaldırdığı anlaşılıyor.
2- MASAK tarafından SBK Holding'le ilgili olarak C. Savcılığı'na 27 Aralık 2020 tarihinde ikinci raporu gönderiyor. Birinci raporla taban tabana zıt rapor düzenlendiği anlaşılıyor. Önceki raporunda kara paranın aklanması diye bir durumun olmadığı belirtilmesine rağmen, yaklaşık 1,5 ay sonra hazırlanan raporda ise “Suç gelirinin aklanması var” deniliyor. Gelen bu rapor üzerine Cumhuriyet Savcılığı yeniden SBK Holding ile ilgili operasyon kararı veriyor.
İşte burada açıklığa kavuşması gereken şu: 1,5 ay içinde MASAK'ın raporu nasıl değişti? Birinci rapor ile ikinci rapor arasında bu zıtlık neden?
MASAK'ın 27 Aralık 2020 tarihli raporu C.Savcılığı'na ulaşınca, 28 Aralık'ta da operasyon başlıyor. O tarihte, Sezgin Baran Korkmaz yurtdışındaydı. Türkiye'nin en büyük kara para aklama operasyonunun başladığı televizyonların ilk haberi olmuştu.
MASAK, kişi ve firmalarla ilgili her türlü para hareketini izliyor ve istenilen bilgilere da hemen ulaşıyor. MASAK ilk raporunda, “Kara para aklaması yoktur” diyor ve mahkemede, buna göre karar veriyor. Peki, 1,5 ay içinde ne değişti? İşte bunun da açıklığa kavuşması gerekiyor."Saygı Öztürk'ün haberi için;