Mehmet Ağar: "Dilim sürçtü özür dilerim!"

Mehmet Ağar:
A- A+

Günlerdir devam eden tartışmaların merkezindeki isim Mehmet Ağar,Sözcü TV'de Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın konuğu oldu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesaplarında paylaştığı videolarda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik bir dizi iddiayı gündeme getirmiş ve Bodrum Yalıkavak’ta yer alan marinaya ‘çökmek’le suçlamıştı.

Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi. Ağar, “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

SÜRÇ-İ LİSAN SÖZ KONUSUMehmet Ağar devamında, "Özellikle Sayın içişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerekse teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin. Devlet her konuda terör, organize suçlar konusunda olsun her yerde vaziyete hakim. Mutlak şekilde adalet ve hukukun tesisi yönünde son derece gayretli. O bir kızgınlıkla herhalde ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum. Saygı Beyi de aradım. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Bir haber namusu, kalem namusu olan bir gazeteci. Bu konuyu da fevkalade uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. Sayın Bakan'ın liderliğinde Emniyet Genel Müdürü'yle, en küçük polis memuruna kadar cansiperane bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği görmezden gelmek hele benim için asla söz konusu olamaz. Dolayısıyla insan işte ne kadar tecrübeli de olsa sinirle hata yapıyor. Hatamı kabul ediyorum" diye konuştu.

https://youtu.be/KvLsEVFVEMU

Ağar'dan Yalıkavak Marina'nın yönetimine ilişkin açıklamaMehmet Ağar, Mansimov'un sorgu kaydında yer alan ifadeleri üzerine de açıklamalarda bulundu. Ağar, “Pensilvanya’ya Mansimovla birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı” dedi.

Ağar, "Öyle değil orada bir yanlış anlaşılma olmuş Saygı Bey'i tenzih ederim. Şimdi mesele şudur, Ben 25 sene olmuş devletten ayrılalı. 15 sene siyasette, bazı büyük holdingler yönetim kurulu üyelikleri hep teklif ettiler. hiç birini kabul etmedim etmem de. Ancak burada benim söylediğim şu, iki devlet başkanımız Cumhurbaşkanımız ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Zaten merhum Aliyev'den bu yana iki millet iki devlet bir millet anlayışı var. Dolayısıyla son Karabağ olayı çıktığı gibi kardeşlik olağanüstü gelişti. Bunun öncesinde Türk-Azerbaycan kardeşliğini sarsmaz bir biçimde güçlendirecek şekilde Marina sahiplerinin ricası üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türk özel sektöründe hiçbir görevi kabul etmedim. Bunu kabul etmemin sebebi, Türkiye ile Azerbaycan var olan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Mansimov’ı siz mi Fethullah Gülen’e götürdünüz?

Geçmişte ekmek tuz yemişsiniz. Hapis hayatında söz hakkı olmayan birisi hakkında bir şey diyemem. Kendisi defalarca oraya gitmiştir. Herkes bilir. Pensilvanya’ya Mansimovla birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı”dedi.

Ağar, “Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda adınız sıklıkla geçiyor” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Bu şahısla benim muhatap olmam söz konusu değil. Liderlik falan kolay iş değildir, mensubudur diyelim. Benim dokunulmazlığım yok, devlet her türlü araştırmayı yapar. Kendisinin bu sözleri üzerine yargıda gerekli müracaatlar yapılacaktır. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye. Bu konularda muhatap olmam söz konusu değildir. Avukatlarım gerekli girişimleri yargı nezdinde yapacaktır."

Oğlunuzla ilgili iddialar için ne dersiniz?

Oğlumla iftihar ederim. Gurur duyarım. Bu iddialar PKK ve yasa dışı bazı örgütler tarafından çıkarılmıştır. FETÖ ile ilgili sitelerde üzerine atlamıştır. Zaten iki senedir FETÖ ve PKK ağırlıklı sitelerin koyduğu meselelerdir. Yıllardır dokunulmazlığı olmayan bir insanım. Kanundan, devletten, Allah’tan korkarım.

Soylu'dan Mehmet Ağar'a tepki

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar'ın mafya açıklamasına da tepki gösterdi. Soylu’nun ifadesi şu şekildeydi:"Bu süreçte “belki dil sürçmesidir” diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil."Peker ne dedmişti?Sedat Peker, Ağar'ın iş adamı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'a el koyduğunu iddia etmişti. Peker, söz konusu iddiasını dile getirdiği videoda, "Mehmet Ağar, Mübariz Gurbanoğlu'nu FETÖ'ye kendisi götürdü. Sonra da FETÖ'cü diye tutuklatıp Bodrum'daki milyar dolarlık marinasına çöktü" iddiasında bulunmuşu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •