Prof. Dr. Canan Karatay Twitter’da TT Oldu!

Prof. Dr. Canan Karatay Twitter’da TT Oldu!
A- A+

Sağlık alanında yaptığı açıklamalarla sık sık gündem yaratan isimlerin başında gelen Prof. Dr. Canan Karatay, korona virüs ile ilgili yaptığı açıklamalar çok tartışılmış ve sosyal medyada adeta linçe uğramıştı! Prof. Dr. Canan Karatay Twitter’da #CananKaratayEkrana Hashtag'i ile TT oldu!

CNN TÜRK ekranlarında 22.02.2020 tarihinde yayınlanan CNN TÜRK Masası programına katılan Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin merakla beklediği koronavirüsle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve hayatını kaybedenlerin çoğunun 80 yaş üstü olduğunu söyleyerek, koronavirüs için 'dünyayı korkutacak bir olay değil' açıklamasında bulunmuştu. İşte bu açıklamalar sonrası yoğun tepki alan Karatay'a ekranlar adeta bir bir kapandı. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti ve dün geceden itibaren Twitter’da #CananKaratayEkrana hashtag altında binlerce tweet atıldı...

22.02.2020 TARİHİNDE YAYINLANAN 'CNN TÜRK Masası' PROGRAMINDA CANAN KARATAY'IN YAPTIĞI O AÇIKLAMALAR...Kelle paçayı hala öneriyorum. Ben asırlardan beri uygulananları söylüyorum ben.

Koronavirüsü yeni bir şey değil. Şimdiye kadar 6 tane koronavirüsü var yedinci 19 oldu. Senelerdir birlikte yaşıyoruz. CDC raporuna göre ocak ayına kadar 15 milyon kişi grip olmuş Amerika'da. Bunun 140 bini hastaneye yatmış ve 18 ocak ayına kadar 8 bin 200 kişisi vefat etti. Neden bunlar söylenmiyor da korona söyleniyor? Dünyada her sene bu kadar kişi ölüyor zaten. Çin'de ölenlerin yaşı 80 yaşın üzerinde. Ölenler birçok hastalığı olanlar. Bu kadar dünyayı korkutacak bir olay değil. Bizim vücudumuzda zaten virüsler var. Biz asırlardır virüslerle yaşıyoruz.

DİĞER SALGINLARDAN DAHA AZ ÖLÜMLÜ

Bunun için bir kere virüs. Ben korona ve grip virüsünden bahsediyorum. Kelle paça güç veriyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlar ölmüyorlar, hastalanmıyorlar. Daha önce gördüğümüz diğer salgınlar var. Diğer salgınlardan daha az ölüme neden oldu.

Korunmaya gelince birçok yönü var. Bir tanesi kelle paça. Bir kere senelerden beri söylüyoruz, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesi lazım. Bağışıklık sistemi güçlenince virüsleri çok iyi atlatabiliyoruz. Yaşam biçimi çok önemli. Kış aylarında dışarıda dolaşacağız, soğuktan korkmayacağız. Kış aylarında evlerimizi havalandıracağız. Bol su içeceğiz, kristal kaya tuzuyla. Kristal kaya tuzunda 84 tane dengeli mineral var. İkincisi vücudun kuvvetlenmesi nasıl olacak? Lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pancar bunlar çok önemli. Bunların hepsi toprağın içinde. Doğa zaten size yol gösteriyor, kışın bunları yiyin diyor.

Gelecek sene karşımıza çıkacak virüslerin ne olduğunu bilmiyoruz. Grip virüsleri her zaman kılıf değiştiriyor.

https://youtu.be/GXWCbDlMZpM

 

Prof. Dr. Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın İnternet Sitesi İçin Yazdı

Prof. Dr. Canan Karatay, korona virüs salgını sürecinde de yaptığı açıklamalar ile kamuoyuna önemli bilgiler verdi. Karatay son olarak virüsün mutasyona uğraması durumunda aşılarla ilgili yaşanacak sıkıntıları dile getirmişti. Buna göre korona virüsün 4 mutasyonu çıktı. Dünya Sağlık Örgütü yumuşatmak için mutasyondan varyant olarak bahsetti. İngiltere'de çıkan mutasyon ise en hızlı yayılanı. Canan Karatay konu hakkında, "Virüs ve griplerin her sene yenisi çıkar bunun aşısı olmaz. Bunun tek aşısı tek yolu kendi hücrelerimizin güçlü ve sağlık kılmaktır" demişti.

Prof. Dr. Karatay, kısa bir süre önce Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın internet sitesi için de bir yazı kaleme almıştı. Karatay’ın söz konusu yazısı şu şekilde: Grip virüsleri, korona da dahil sık sık mutasyona uğrarlar. Korona virüsü, SARS-CoV-2 virüsü, 2019 Kasım ayından beri 120 kez mutasyona uğramış durumda. Yani mangalda kül bırakmayanlara bakmayın siz, bilimsel gerçekler bunu kanıtlıyor.1. Hangi aşı hangi virüs türüne biliyor muyuz?2. Grip aşıları da her sene yenilenmiyor mu bu nedenle?

3. Korona aşısı henüz çok yeni, çok hızlı piyasaya sürüldü, pazar kapma telaşı ile etkisi ve güvenirliği bilinmeden onay verildi.

4. Aşı çalışmalarının basamakları hızla ivedilikle çıkıldı. Yan etkileri de açıklanmıyor.

5. Geliştirdiği ya da geliştireceği antikorların kısa ömürlü yani 2-3 ay süre olacağı tahmin ediliyor, kesin bir elimizde yok.

6. Bazı aşı türlerinde ciddi yan etkiler ve ölümler görüldü.

7. Bu kadar bilinmezi bulunan, bir çok yabancı cisim, kimyasal ve yarı ölü virüs içeren bir maddeyi vücuda injekte etmek insanların olan sıhhatini bile risk eder.

8. Geleneksel aşılar ve bazı yeni tür aşıların üretiminde, bebek embriyosu, tavuk embriyosu vs. gibi hayvan ve belki de insan proteinleri kullanılıyor. Siz siz olun, kelle- paça kemik suyu yiyin için, antikorlarınız çoğalır ve güçlenir ve de grip olmazsınız. Bikarbonatlı ve tuzlu ile gargara yaparsanız ağzınıza bulaşmış olsa bile, tükürüğünüzdeki korona virüsü ölür. Virüsler alkali ortam ve vücutta yaşamaz, ölürler. Evde kapalı kalanların sık sık gargara yapmaları bu nedenle son derece önemlidir. Siz hastalanmazsınız, çevrenize de virüsü yaymamış olursunuz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •