Funda Yılmaz

Venüs nam-i değer Afrodit'in astrolojik etkileri…

Venüs nam-i değer Afrodit'in astrolojik etkileri…
A- A+

Merhaba sevgili okurlarım… Bu yazımda sizler için dişil enerjiyi  yazmak istedim. Baktım ki diğer yazılarımda  eril gezegenlerden, mitolojide Tanrılardan bahsetmişim. Eee, araya biraz güzellik katmak iyi olur dedim, Venüs’te  bu aralar burç değiştirerek, Boğa’dan İkizler’e geçeği için, Tanrıça Afrodit’den bahsetmenin zamanıdır.

Mitolojide Venüs; Roma Mitolojisinde aşkın ve güzelliğin koruyucusudur. Yunan Mitolojisinde Aşk tanrıçası Afrodit’tir. Antik Yunanlar beden ve ruh aşkını birbirinden  ayırmışlardır. Afrodit adında iki Tanrıça vardır biri beden aşkı, biri ruh aşkını temsil eder demişlerdir. 

Astrolojide Mars – Sözcü

Rivayete göre Kronos, kral babası Uranos’u devirirken, bir orakla babasının cinsel organını keser… Kesilen organ denize düşer ve oluşan köpükten Afrodit doğar. Güzel, işveli, cilveli, gönül alıcı olduğu söylenmektedir. Sevgiyi, sevişmeyi, güzelliği simgeleyen Tanrıça Altın ilede ilgilidir. Tanrıça çoğunlukla çıplak ,ipek çarşafa uzanmış, elinde ayna, başının üstünde bir melek haresi, elinde kırmızı veya pembe gül demeti tutarken  resmedilmiştir. Ayrıca takan her kadını, dünyanın en güzel en çekici gösterebilen büyük bir memeliği vardır. Hera’nında  bu memeliği, truva savaşını izleyen, Zeus’u baştan çıkarıp kandırmak için kullandığı söylenir.

Yunan Mitolojisinde Afrodit | Yunan Mitolojisi | Okur Yazarım

Bu ilginç mitoloji bilgilerinden sonra gelelim Bilim’e… 

Astronomide Venüs, Merkür’den sonra Güneş’e en yakın ikinci gezegendir. Venüs Dünya’nın ikizidir, çapı Dünya’dan sadece 650 km daha küçüktür. Kütlesi Dünya kütlesinin yüzde 81,5 ‘i kadardır. Bu benzer özelliklere rağmen atmosfer yapısı büyük farklılıklar gösterir. Venüs atmosferinin yüzde 96,5’i karbondioksit gazından oluşur. Yörüngesi dünyaya yaklaştığında en güzel ‘Sabah Yıldızı’dır. Halk arasında ‘Seher Yıldızı’ olarak geçmektedir. 

ASTROLOJİDE GEZEGENLER - Şukufe

Şimdi Dünyamıza bu kadar benzer görünümü olduğu halde, iç yapısı bu derece farklı olan Venüs Astrolojide neyi temsil ediyor ve etkileri ne imiş gelin bakalım hep beraber.

Astrolojide Venüs ; Sevginin gücü, her iki cinsiyette de feminen eğilimler, cezbetme gücü, estetik, sosyal hayat, şehvet, sanatın gücü, mal mülk ve para ile ilişkilendirilir.

Anahtar kelimesi :Uyum ve Ahenktir…

Vücutta boğazı, böbrekleri ve paratroid salgı bezlerini yönetir.

Her gezegenin olumlu ve olumsuz yönleri olduğunu biliyoruz. Venüs’ün olumlu yönleri ;uyumlu ortaklık, nezaket ve arkadaşça yöntemler. Aşkta ve sosyal hayatta incelik ve anlayış. Güzelliğin taktiri olumsuz yönleri ise; Tembellik, taşkınlık, kararsızlık, aşırı romantizm, zayıf arzular, dikkatsizlik, kısmen diğerlerine bağlı olmak ve hatta parazitlik. 

Venüs’ün doğum haritamızdaki rolü sevgi, arkadaşlık, güzellik katmaktır. Estetik zevkleri, her seviyedeki sosyal faaliyetleri ,hatta mizah kapasitesini yönetir. Kendimize saygı duymayı, kendimize güveni getirir. Sadece sevmek değil 'sevilmektir' Venüs . Aynı zamanda Venüs lükse düşkünlüğümüz maddi kaynaklara sahip olma dürtümüz ile de ilgilidir. Para, armağanlar, mücevher kaliteli yemek içmek, ipekler, parfüm ve sanatın dallarını yönetir .

Bir erkek için ise Venüs sevebileceği tipte kadını ve aşk ilişkisinin doğasına işaret eder. Fakat burada ki nokta şudur ki evlilikle ilgili kısım Mars’la ilgilidir. Dolayısı ile Venüs flört evidir.

Tutkulu ve ateşli Kova burcunda Dolunay haftası - Astroloji haberleri –  Sözcü

Yani ilk aşk kıvılcımlarını verir, çiftler uyumlu ise uzun soluklu bir mutluluğa çevirir, evliliğe gelince işi Mars’a bırakır . 

Şimdi her zaman ki gibi Venüs doğum haritanızda nerede hangi burç ve hangi evde bir bakın diyeceğim. Bende size araştırmalarıma dayalı olarak Venüs'ün burçlara olan etkisinden kısa kısa bahsedeceğim…

-Venüs Koç’ta : Bazen kuzu gibi yumuşak ,bazen kurt gibi çılgınsınız. Aşkta ateşli içgüdüsel , karşı cinsi çekici bulduysanız sevgide cömertsiniz .Fiziksel hareketlerin sanatsal formda olduğu bale, buz pateni, jimnastik ilginizi çekiyor  olabilir. Hediye vermekte ,paranızı harcamakta, bahşiş bırakmakta da cömertsiniz. Bu da sizi ilgi çekici kılıyor. Bu durumda flört dönemi uzamadan karşı cinsin sizinle evlenmek istemesi olasılığı ile alelacele bir evlilik olabilir ve siz bundan pişmanlık duyabilirsiniz buraya dikkat edin derim.Aşka aşık birisi olduğunuzdan ilişkileriniz üzerinde iyi analiz yapmalı pişman olmamalısınız.

-Venüs Boğa’da: Şayet haritanızda ters açılar yoksa, siz eninde sonunda miras yoluyla gelecek bir servete konarsınız. Bu para evlilik yolu ile de gelebilir .Yani emek harcamadan servete konma ihtimaliniz olası .Duygularınız derin ve sürekli. Bir kişi veya bir durum hakkında yapmak istediğiniz şeyle ilgili sizi durdurmak , kararınızdan geri çevirmek hemen hemen imkansız. Zevklerinizde, cinsel hayatınızda tutucu, geleneksel, usulüne uygun davranıyorsunuz. Duygulu ve Sadıksınız. 

-Venüs ikizler’de: Neşeli ,romantik ve seyahat etmekten aşırı derecede hoşlanıyor olmalısınız .Geniş bir çevreniz iyi dostlarınız var. Flört etmekten hoşlanıyor birden fazla ilişki sürdürüyor olabilirsiniz. Ama dikkat edin kıskançlıklar ve başınıza gelecek üzüntülerle karşılaşabilirsiniz. Yüzeysel olarak her konuda sohbetler edebiliyorsunuz .Büyük bir ihtimalle birden fazla işle uğraşıyor veya sık sık iş değiştiriyorsunuz. İlişkileriniz ile ilgili tutarsızlığınız sizi uzak bir akraba ile evlenmiş olmaya itebilir .Aslında buda süreklilik arz etmeme olasılığına sahip. Birden fazla evlilik olabilir. Haritanızda olumlu açılar varsa iyi bir öğretmen olursunuz, yakın çevreden sevgi desteği görürsünüz.

-Venüs Yengeç’te :Şefkat timsalisiniz ,sevdiklerinizi korumak onlara kalkan olmak. Sizde sevilmenin güvenini yaşamak istiyorsunuz. Fakat evlenme konusuna gelince yolunuza görünmez engeller çıkıyor bu ya para kaynaklı ya da anne baba itirazından kaynaklanıyor olabilir . Gizli aşk yaşama ihtimaliniz var, evlenmeye engel  kalkarsa , evleneceğiniz kişi ile epey yaş farkı olma olasılığı var. Sıvılarla ilgili iş mesela içecekle ilgili işlerden para kazanmanız olası .Ayrıca anne babadan kalan bir malın satışı ile de para elde edebilirsiniz .Dikkat edin ters açılar varsa statusü düşük insanlarla arkadaşlık kurma ve hoşlanılmayan ,karanlık, kalitesiz bir işe bulaşma ihtimali var.

-Venüs Aslan’da: Doğuştan 'Showman’siniz. Gösterişe bayılan biri olmalısınız. Sahne sanatları sizin için biçilmiş meslek, oyunculuk şarkıcılıktan para kazanmanız olası. Sizi etkileyen her şeye içinizden geldiği gibi karşılık veriyorsunuz. İyi sosyal ilişkileri olan kişilerden , üstlerinizden destek görürsünüz. Çocuklardan ,gençlerden yana mutluluk bulursunuz. Miras, alım satım, patent veya telif haklarından para kazanmanızda olası. Dostlarınızla eğlenmekten, özelikle karşı cins ise ,büyük mutluluk duyuyorsunuz. ’Bedeni’ zevklere karşı dikkatli olmalısınız bu tarz hazlarda aşırılık sizi bitirecek, donuk ,duygusuz olmanıza hatta iktidarsızlığa kadar gitme ihtimalini yaşatacaktır.

-Venüs Başak’ta: Sevilmeye karşı derin ihtiyaç duyuyorsunuz. Duygularınıza önem verdiğini düşündüğünüz kişiye tereddütsüz kendinizi verebilirsiniz. Saygı duyulmak istiyorsunuz, karşınızdakinin aşkınızın değerini bildiğine inanmanız size güven ve mutluluk veriyor. Ama ne yazık ki karşınıza duygularınızı hissetmeyen ,size soğuk, hatta belki zalimce davranan birinin çıkması olasılık. Diğer olasılıklar ise müzmin bir hastalığı olan kişiyi sevmek . İyi açılar var ise bir doktor veya bir hemşire ile ilişki verebilir. Ne olursa olsun aşkta hayal kırıklığı ihtimali fazla .Evliliğin gecikme durumu varsa bu aynı anda iki kişi olmasından kaynaklı da olabilir. Mali yatırımlarınızda çok dikkatli olmanız gerek. Ancak ortakla ve eşle yapacağınız mali yatırımlar kazanç verir .Tatsız bir şöhreti olan biriyle romantik ilişki kurma ihtimalide var. Buraya dikkat edin, adınız skandallara karışabilir. Dürüst ve güvenilir olduğunu bildiğiniz kişi ile ilişki kurmanız sizin için faydalı olacaktır.

-Venüs Terazi’de : Barış , güzellik uyum …Sizin için dünyanın özeti. Çok anlayışlısınız sevgi yapınız zengin direkt idealist . Çabuk inciniyor sık sık hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Bu da sizin önyargılı kurduğunuz dünyadan kaynaklanıyor. Tüm neşeli toplantılar size çekici geliyor .Dostlarınız sanat dünyasında ün yapmış kişilerden, akademik standartlara ulaşmış kişilerden veya sosyal olarak tanınmış kişilerden oluşuyor olabilir. Eşinizde bu çevreden olacaktır. Venüs terazide size popülerlik iyi bir evlilik ,iyi çocuklar vaadeder. Hem kendi hem de başkalarının kaynaklarından kazanç sağlamanız mümkündür.

-Venüs Akrep’te : Venüs sevgiyi duyguları ifade ederken. Akrep sinsi, kurnaz, aynı zamanda kıskançlık ve derin sezgileri temsil eder bu yerleşimde, tuhaf durumlara sebep olur . Yoğun, sahiplik duygusu güçlü, sık sık kıskançlığa yönelen bir yapınız olmalı. Sevgisini gösteren çok uçarı bir aşıksınız .Sizi ihtiraslarınız yönetiyor olabilir. Lüksten hoşlanıyor, gösterişli zevkleri seviyorsunuz. Karşı cinsi çekici bulmanıza rağmen büyük ihtimalle aşkta, kur yapma döneminde ya da evlenme konusunda sonu gelmez gecikmeler yer alıyor .Evli iseniz eşinizle de üstesinden gelinmesi gereken büyük zorluklar çıkarıyor. Tatsız kavgalar, hınç almalar, kıskançlıklar birbirini izliyor. Eşinizin erken ölmesi olası. Seyahat etmekten, spekülasyon yapmaktan hatta evliliği kullanıp veya diğer ilişkileri bunlardan parasal yararlar çıkarmak için planlar yapmaktan hoşlanıyorsunuz. Genelde rahat para harcayan birisiniz özelikle karşı cinsten ilgi duyduğunuz biri ise ona karşı aşırı cömert olabilirsiniz. Olasılıklardan biride arkadaşlarınızın birinin eşi ile karşılıklı platonik hisler yaşamanız. Bir vasiyetnameden, mirastan evlilikten ya da ortaklıktan size para gelmesi hep gecikiyor ama sonunda ölmüş birinden bir tür maddesel ödül elde etmeniz olası. Uyarı, yoğun duygularınızı kontrol ederseniz hayatın tatsız tecrübelerinden kurtulabilirsiniz .

-Venüs Yay’da: Bağımsızlığı her şeyden önde tutuyorsunuz. Seyahat etmek egzotik yerler görmek en büyük tutkunuz. Ele geçmez şeyleri elde etmek isteğiniz var, bu da sizi mutsuz ediyor. Aynı anda karşı cinsten iki kişiyi sevebiliyorsunuz .Ama kötü niyetle sadakatsizlik yapıyor değilsiniz. Siz sadece uzak yerlerdeki aşklardan, gerçekleşmesi zor masal aşklarından hoşlanıyorsunuz. İki ayrı kaynaktan geliriniz olabilir .Bu yazmakla ilgili veya seyahatle ilgili kazanç olabilir. Açık hava sporları sizi çekiyor. Özellikle atları çok seviyorsunuz. Sanat ve doğa ilgi alanınız. İki veya daha fazla evlilik yapabilirsiniz. Bunlardan biri yabancı bir ülkede yada evinizden uzak bir yerde yaşayan biri olabilir. Dostlarınız önemli kimselerdir. Ya nüfuzlu yada sosyal düzeyi yüksektir. İleri görüşlü, cömert, kehanet gibi tahminlerde bulunan birisiniz. Uygulamada değilse de niyette Sadıksınız. Edebiyat, felsefe, ruhsal gelişim size iyi gelecektir.

-Venüs Oğlak’ta : Siz tam bir tarla kuşusunuz. Tarla Kuşu gibi parlak şeylere konmak en büyük zaafınız her şeyde olduğu gibi ilişkinizde de görünüşü, sosyal durumunuzu ,şerefinizi nasıl etkileyeceğinize bakıyorsunuz .Tedbirli ve diplomatiksiniz. Özellikle evlenecekseniz duygusal değil sosyal ve parasal nedenlerle mantık evliliğini tercih ediyorsunuz. Bu durum eşinizle aranızda soğukluk ve ilgisizlik yaratacaktır. Seçtiğiniz eşte ya varlıklı yada sosyal düzeyi yüksek olacaktır. Ne olursa olsun seçtiğiniz eş insanları sınıflandıran neşesiz ciddi biri olabilir. Yaşlarınız arasında büyük farkta olası. Fakat bu sizin seçimizin seçiminizin arkasında duracaksınız. Bir gün mutlaka yetki  sahibi olacaksınız. İş ve sosyal çevrenizden kazanç sağlamayı biliyorsunuz. Size değerli gayrimenkullerin miras kalması büyük olasılık.

-Venüs Kova’da: Umut, rüya, hayal, istek ve dileklerinizin çoğu yerine gelecektir .Aşkta dürüst ,sadık, içtensiniz. Ama bir ara kendinizi gizli bir ilişkinin içinde bulursanız hiç şaşırmayın. Orta yaş veya sonrası evlenmediyseniz evlenir veya ikinci evliliğinizi yaparsınız. Aşk ilişkilerinizde bir takım garip ani beklenmedik değişikliklerle karşılaşacaksınız. Bunlardan biri; sizden yetişme tarzı ile çok farklı egzantrik kişi ile olma olasılığıdır. Evleneceğiniz kişi ile yaş farkınız olacaktır. Karşı cinsle arkadaşken platonik aşka dönme ihtimali var ama bunu tavsiye etmiyor Venüs. Kültürel faaliyetlerden ve entelektüel atmosferden hoşlanıyorsunuz. İyikilerinizin karşılığını hiç bir zaman görmezsiniz ‘ekmeği tuzsuz ‘deyimi sizin için söylenmiş sanki.

-Venüs Balık’ta: Sizde öyle anlayışlı ruh yapısı var ki, başkalarının acılarını derhal alabiliyorsunuz. Aşk ilişkilerinde biraz dikkatsiz hatta Maymun iştahlı olma eğiliminiz var. Bunun sonucunda birden fazla evlilik yapmak veya size layık olmayan biri ile gizli bir ilişki kurmanız mümkün. Eğer Venüs'ünüze diğer gezegenlerden zıt açı geliyor ise para kazanmanız çok zorlaşır. Ya da dolandırıcılık, sahtekarlık, kandırılma olayında para kaybedebilirsiniz ki buna yol açanda kendinizsiniz. Ama  esas olarak iyi yürekli ,derin anlayışlı zor durumdakilere yardım  etme eğilimindesiniz. Bir kuruluş, dernekte gönüllü çalışmak size iyi gelir. Aşkta şanslı olamayabilirsiniz ama derin psişik gücüne sahip erdemli birisiniz. Gizli ilişkilerden derin haz alma işaretleri de var.

Venüs’ün ilginç etkilerinden, olasılıklarından bahsettik 23 hazirandan itibaren Venüs ikizler burcuna geçecek  10 temmuz 2022'ye kadar transitini sürdürecek. Peki bu durum bizi nasıl etkileyecek ?                                                                           

Bu dönemde, zihinsel aktivite bizim için çok önemli duruma gelecek. Her türlü şahsi ve ticari ilişkileri daha çok konuşacağız. İletişim odaklı olacağız. Medyayı, teknolojik aletleri, zihinsel fikirleri kullanma zamanı. Yaratıcılığımız ön planda olacak. Sorun olduğunda her zamankinden daha çok çözüm odaklı olacağız .Yelpazemiz genişleyecek çoklu seçenekler ,çoklu fırsatlar karşımıza çıkacak .İlişkinin tek düze olmasından zevk almadığımız dönemdeyiz ,ilişkilerde konuşma ihtiyacı ,sosyalleşme ihtiyacı duyacağız. Entelektüel zeka, bizi daha çok etkileyecek. Bilgiye kültüre dayalı insanlar dikkatimiz çekecek. İlişkilerde flörtöz durumlara açık olacağız. Estetik konuları ile ilgili keyifli bir zaman bakıma girebiliriz .Zihnimiz yoğun olduğundan değişken kararlarımız olabilir ,özelikle finansal konularda  hemen karar alıp sonra değiştirmek yerine düşünerek karar vermeliyiz. İkizler yüzeyseldir ,derinlik olmaz o yüzden bu dönemde başlayan ilişkilerde uzun istikrarlı ciddiye gidecek ilişkiler olmayabilir. Bu arada İkizler’in gölge tarafı ‘Yalan ve Dedikodu’. 

Venüs Dişil enerjide olduğundan, sosyalleşelim derken söylediğiniz bir cümlenin üçüncü şahsa evrilerek gitmesi büyük olasılık veya size de  yalan yanlış dedikodular gelebilir. 

Duyulmasını istemediğiniz mahrem bilgilerinizi ulu orta paylaşmayın. Kiminle, ne konuştuğunuza dikkat edin !!Aksi halde  başınız ağrır, benden söylemesi…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tülay YENİCE (1 yıl önce)
    Canımsın ❤️ harika yorumlar bayıldım
    0
    0
    Yanıtla

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •