Funda Yılmaz

Plüton "Namıdiğer Hades...!" Süper Dolunay'a etkileri...

Plüton "Namıdiğer Hades...!" Süper Dolunay'a etkileri...
A- A+

Merhabalar sevgili okurlarım, 

Bu yazımda sizlere Plüton “nam-ı diğer Hades” ten söz etmek istiyorum. Gökyüzünde temmuz ayının on üçünden itibaren ‘’Süper Ay’’, dolunayı var. Dünyaya çok yaklaşmış durumda olduğundan her zamankinden çok daha heybetli gözüküyor dolunay! Sosyal medyadaki birçok Astrolog ’dan duymuş olmalısınız. Dolunay, sert etkiler kadersel çünkü işin içinde Plüton var, dediklerini. 

Eyvah ne yapacağız! Nasıl bir gezegen ki bu Plüton, bizi böylesine sert üstelik kadersel etkiliyor? 

Kim bu Hades? Özellikleri ne?

Mitolojide konumu ne imiş, astrolojiye hangi özellikleri yansımış? 

Tüm bunları anlayarak Astrolojiyi anlamak, konuyu daha keyifli bir hale getiriyor. Öyleyse başlıyayım Plüton’u anlatmaya. Mitolojide Plüton; Roma Mitolojisinde yeraltı dünyasının hükümdarıdır. Antik Yunan Mitolojisinde Plüton (Hades), öbür dünyada başkanlık yapan, ölülere hükmeden tanrı olarak olumlu bir şekilde kavramlaştırılmıştır. Maden zenginlikleri yeraltında bulunduğundan kitonik (dünyanın altında) bir tanrı olarak, bol hasat için, tohumları içeren toprağın, derinlerini yönettiği söylenmiştir. ‘Asa ve taç kullanan, siyah saçlı ve sakallı erkek’ olarak tasvir edilmiştir. Kelime anlamı olarak ‘Hades’ görünmez manasına gelmektedir. Onu görünmez yapan bir  “miğferi ve Bident” denen iki uçlu asası vardır. Bu asanın bir ucu ölümü, bir ucu yaşamı temsil eder. Yerden çıkan madenler sayesinde bolluk, çokluk, servet Tanrısı olmuştur. ‘Dilediğini zengin, dilediğini fakir ‘yaptığı söylenir. Acımasız, korkunç olsa da sözünden dönmez. Birçok tanrının aksine kaprisli değildir. Hades aynı zamanda ölüler ülkesinin de adıdır. Hades ülkesi üçe ayrılmıştır. Asphodel; kayıtsız ve olağan ruhların ölümden sonraki yaşama gönderildiği Eski Yunan’daki yer altı bölümüdür. 

Ne iyi ne kötü ruhların olduğu yerdir. Buradaki ölüler görevlerini yerine getirdiklerinde cennete geçilebileceğine inanır. Tartarus; Cehennemdir. 

Astroloji: 26 Eylül Plüton ileri harekette - Dönüşüm hız kazanıyor!

Katiller, günahkârlar, Tanrı’ya karşı çıkanlar yeraltının en dibi olan bu yerdedir. Üç başlı korkunç köpek Cerberus tarafından korunur. Elysion (Elysium); Cennet. İyi insanların, kahramanlık gösteren, erdemli kişilerin gittiği ruhların ödüllendirildiği yerdir. Hades (Plüton)tüm bu yerleri yönetir. Birçok zenginliğine rağmen ortaklıklarda pek gezinmez, övünmez, konuşmaz diğer Tanrıların Olimpos’ta katıldıkları şölenlere katılmazdı. 

Bir keresinde Posedion (Neptün), Hades’i (Plüton) sinirlendirmek için üç başlıklı mızrağını yere saplar ve yeryüzü boydan boya yarılarak yeraltı ülkesi meydana çıkar. Hades o kadar sinirlenir ki yetmiş bin kişilik ölüler ordusu ile ‘Atlantis Deniz’ini kurutur. 

Roma’da ise gladyatörlerin yıkandığı, uyuduğu yerlere ölümü hatırlamaları için siyah Plüton heykelleri konulurdu. Plüton, Tanrılar ve insanlar arasında en sevilmeyeniydi! Ondan korkarlar adını anmaktan kaçınırlardı ve onu yatıştırmak için kara koyunları kurban eder kanlarını derin çukurlara, yerdeki yarıklara akıtırlardı. Ve ona dua ederken başlarını yere vururlardı.

Astronomi’de Plüton; 1930 yılında Amerikalı Astronom Clyde William Tombaugh tarafından keşfedilmiştir. Gezegen taş ve buzdan oluşmaktadır, kütle ve hacim olarak Ay’ın yaklaşık beşte biri kadardır. Plüton bulunduğu yıllarda ‘cüce gezegen’ (dokuzuncu gezegen) olarak keşfedilmiş ancak, 2005 yılında güneş sisteminin dışında, Plütona benzer nesneler gözlemlenmiş. Uluslararası Astronomi Birliği tarafından gezegen olmaktan çıkarılmış. Eris, ceres ile “Kupier Kuşağı” sınıfına dahil edilmiştir. Burada fikir ayrılıkları oluşmuştur bazı Astronomlar Plüton’u hala dokuzuncu gezegen olarak kabul etmektedir.

Gezegenin keşfedildiği 1930 yılındaki bazı önemli olaylar; Türkiye, yabancı ülkelerden Türkiye'deki şehirlerin Türkçe adlarını kullanmalarını istemiş. Bu tarihten sonra Angora veya Constantinople olarak adreslenmiş mektupları Ankara ve İstanbul’a ulaştırmamıştır. 

Plüton Neden Gezegen Değil? Plüton Neden Gezegenlikten Çıkarıldı?

Kadınlara yerel seçimlerde oy hakkı tanınmıştır. Askeri Yargıtay kurulmuştur. Bazı fıkralar açılmış ancak yıl bitmeden feshedilmiştir. Ve Menemen olayı (şeriat ile laiklik arasındaki mücadele) ardından sıkıyönetim... 

Önemli bazı olaylar bunlardır. Astrolojide Plüton’un etkilerini daha rahat anlamak için tüm bu örnekleri verdim. 

Astrolojide Plüton; Anahtar kelimesi ‘Bertaraf etmek’. 

Birleştikleri: Vücudun birleştirici, hayat verici güçleri. Şuursuzluk, zoraki değişiklikler. Yeraltı, volkanlar, su, petrol gibi yeraltı fışkırmaları. Depremler. Büyük işler. Hayatın başlangıcı ve sonu. 

Olumlu özellikleri: İstenmeyen ve Tercih edilmeyen kötü durumlarda taze başlangıçlar yapabilmek. Büyük ticari işlere yatkın keskin zekâ. Finansal emniyet ve analizcilik… 

Gölge Tarafı: Sıhhatsiz şuursuzluk. Şanssızlık, kriminal eğilimler, insafsızlık, vahşet, sadizm. Psikolojik olarak bilinçaltıdır. Vücutta üretim sistemi, idrar yolları meshaneyi temsil eder. Plüton jenarasyon gezegenidir. Girdiği burçta uzun yıllar kalır ve o burcu değiştirip dönüştürdükten sonra, diğer burca hareket eder. 2008 yılından bu yana Oğlak burcundadır. 21 Ocak 2024’te burç değiştirerek Kova burcuna geçiş yapacaktır. 

Sevgili Oğlak’lar hayatınızda neler oldu? 

2008’den bu yana kadersel nasıl değişimler yaşadınız? 

Ve yaşıyorsunuz? 

Gerçekten diğer gezegenlerin konumlarına göre çok zor günlerden geçmiş ve geçiyor olmalısınız. Ama Plüton giderken mutlaka ödülünü verecektir. Hayat zaten bir sınav ve dönüşüm yeri. Zümrüt-ü Anka Kuşu gibi küllerinizden yeniden doğacaksınız. Diğer tüm burçları da elbette etkiledi. Doğum haritanızda Plüton hangi evde ise, o evde değişiklikler yaşamış olmalısınız, Oğlak’ la nerede kesişiyor ona da bakmak gerekir. Doğru analiz için harita bir bütün olarak incelenmelidir. Gelelim 13 Temmuz Süper Dolunay’ına. Plüton'un işin işinde olması, genel anlamda bize ne demek istiyor. 

Diyor ki; ‘Değişim Şart!’

Ve değişime ayak uydurmak zorundasınız, Oğlak'taki katı tavır keskin inançla elinizdekine sıkı sıkıya sarılarak devam etmemelisiniz. Esnek olmalı, bilinçli davranmalısınız, yoksa onu sizden alırım. 

Tarihindeki olaylara baktığımız da diyor ki; ‘kadınlar size farklı haklar verebilirim’ ancak bu savaşla olacaktır. Buradaki savaş mücadele anlamındadır, ama ödülü alınır. Yeni bir iş kuracaksak ne kurduğumuzu iyi analiz edelim döneme uygun değilsek iflas kaçınılmaz olacaktır. Bu arada öfkeli insanlar tarafından silahlı çatışmalar olabilir, canımıza dikkat edelim! 

Diyor ki yeraltı ile ilgiliyim bu dönemde depremlere dikkat..!

Bu arada hep olumsuz düşünmeyelim. Bu dönemde yeni yeraltı kaynakları bulunabilir. Ülkemiz dış güçlere karşı çok daha güçlü olacaktır. 

Komşu ülkelerden şuursuz sesler duyabiliriz, ajanların devreye girdiği bir dönem olabilir. Bir şeyler ayyuka çıkabilir ama bu bizim ülkemizin hayrına olabilir. 

Kısaca Plüton değiştirip dönüştürecek, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Değişime hazırlıklı olun ve akışta kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •