Funda Yılmaz

Jüpiter nam-ı diğer Zeus…'Tanrılar tanrısı..!'

Jüpiter nam-ı diğer Zeus…'Tanrılar tanrısı..!'
A- A+

Geçen yazımda karmanın efendisi  Satürn’den bahsettim .Bugün ise Jüpiter’den söz edeceğim. Araştırmalarım esnasında çok sevdim jüpiter'i… Belki de burcum yay ve yönetici gezegenim Jüpiter olduğu için ayrı bir gözle baktım ancak öğrendikçe eşsiz gezegenin diğer burçlara ve hayatımıza olan etkilerini, tabi ki  bunu da okurlarımla paylaşmalıyım dedim.

Jüpiter, mitolojide “Tanrıların babası” Neşe, bolluk, zevk , zenginlik, talih yükselme arzusu, iyimserlik  veren güç .

Astrolojide ise en büyük yardımcı, en fazla iyilik eden…

Jüpiter der ki, şükür her kapıyı açan tek anahtardır - Mümkün Dergi

Anahtar Kelimesi; Bilgelik Cömertlik …

Güneş sisteminin en büyük gezegeninin keşfi Babiller'e dayanıyor ancak bilim dünyasında ki keşfini 1610 yılında Galileo Galilei yapmış. Astrolojide; din, felsefe , ticaret, ekonomi gibi konular jüpitere bağlı… Gezegenler arasında en fazla ruhsal etkiyi verende jüpiter, ama hep dediğim gibi hiç bir gezegen tek başına değerlendirilmiyor,  örneğin insanın ruh ve din ile ilgili tutumlarını anlamak için doğum haritasının incelenmesi gerekir .

Jüpiter girdiği yeri genişletir, rahatlık verir işte bu yüzden kiloların alındığı zamanlarda jüpiter'in etkilerinin olduğu zamandır. Eee bide çok fazla iyimser olursun burada da seni kandırmaya çalışan insanlar çıkabilir bu gölge taraflara dikkat edilmelidir .

Bilincin güçlenmesi yükselme isteği ve felsefe konularını jüpiter yönetir, maddi konularda ise yapılan planları başarıya hızla götürmekte  yine bu gezegen ile ilgilidir. Vücutta ise karaciğer ve hipofiz bezini yönetir .

Yunan Mitolojisinde en büyük, en önemli Tanrı ZEUS'tur Jüpiter…

Şimdi araştırmalarıma dayalı olarak bu büyük gezegenin diğer burçlara etkisinden bahsederken

Siz de doğum haritanızda Jüpiter  hangi burca yerleşmiş hangi ev etkileniyor bir bakın derim…

-Jüpiter  Koç’ta :Eninde sonunda lider olur, herhangi bir meselede insanları peşinizden sürüklersiniz ,gezegen aşırı güven verdiğinden dolayı  hırlısınız ,yalnız tam başarıya yaklaşmışken hedef değiştirip başka şeylerin peşine düşme olasılığınız var. Çünkü başaracağınız anladığınız her iş büyüsünü kaybediyor. Su ve toprak burcundaki gezegenlerden ters görünüşler almıyorsanız sigorta, yatırım, spekülasyon işlerinde şanslı olursunuz , bunun için doğum haritaları incelenmelidir…

Jüpiter'in tüm gezegenlerle etkileşimi - Astroloji haberleri – Sözcü

-Jüpiter Boğa’da :Para kazanmak sizin için en kolay iş olsa gerek, toplumun en iş bitirici becerikli dediği kişilerdensiniz .Fakat burada ki uyarı! Para ve  bolluğun sizde olduğunu bildiğinizde aşırı harcama yapmanız. Bazen elinizdekinden fazla harcama, eksiye düşme riskine dikkat etmelisiniz .Adalet ve Eşitliye inanıyorsunuz uyumlu sevgi dolusunuz ancak burada astroloji sizi şöyle uyarıyor yardım etme isteği ile yapabileceğinden fazlasını vaat etmemelisin.

-Jüpiter İkizler’de: Müthiş bir espri yeteneğine sahipsiniz ama bunu çok kullanmıyorsunuz , belki de farkında değilsiniz .Sohbetiniz rahat akıcı ,fikir alışverişlerinde gayet iyisiniz .Ancak dağınıksınız sinirsel, zihinsel enerjileriniz dağınık ,buda başladığınız işi bitirmede güçlük çekmenize sebep oluyor unutmayın ki problemlerinizin üzerine gitmek zorundasınız. Aslında ilham sizsiniz. Doğuştan iletişimcisiniz . Bu ara da iki evlilik yapmanız olası…Tabi doğum haritanızda ki diğer etkiler önemli…

-Jüpiter Yengeç’te: Her konuya karşı hem akılcı hem duygusal yaklaşımınız var .Ülkenize , şehre inançla bağlısınız. Annenize bağımlılık olası. Yemeyi içmeyi seviyorsunuz bu kilo problemleriniz olduğu gösterebilir. Yaratıcı, hayal gücü kuvvetli, psişik ve doğa üstü olaylara merak duyan iyi niyetli kişiliğe sahipsiniz. Sanat size çok iyi gelir müzik ruhunuzun ilacı…Saygın bir hayatınız olacaktır başka ülkede ve ya doğduğunuz yerden uzakta olma olasılığı var .Bazen hak etmeseler de siz çevrenize  cömertçe paylaşım yapacaksınız .

-Jüpiter Aslan’da : Güç, saygınlık sizi çekiyor, şefkatli merhametlisiniz .İçten, ateşli bir sevgili olursunuz .Popüler olmak deyince akla gelen isimsiniz bunun için  zorluk çekmezsiniz. Çok nüfuslu birine aşık olup evlenmeniz olasılıklar arasında .Aşk ta ,borsa gibi spekülasyonlarda ve çocuklar konusunda şans veriyor gezegen, bazen sizi tanımadan şımarık diyenler olabilir ancak tanıdıkça böyle olmadığınız anlaşılacaktır .

-Jüpiter Başak’ta : Tecrübelerinden ders çıkaran birisiniz. Bundan dolayı da her ne kadar çocuklar gibi şen olup eğlenmek isteseniz de, temkinli olup, hayatın zevklerinden kendinizi kısıtlıyorsunuz .Emekçilerden yanasınız, ancak işverenseniz çalışanlarınız size zor gözüyle bakıyor. Kendinizi biraz rahat bırakmayı denemelisiniz .Dost ve arkadaşlarınızı dikkatle seçiyorsunuz. Analitik zekaya sahipsiniz .Şans oyunları size göre değil piyasayı inceleyip akıllıca yatırımlar yapmanız olası .

-Jüpiter Terazi’de : Eğer haritanızda ters etkiler yoksa son derece karlı ve mutlu beraberlikler getirir.

Olağanüstü iyi bir evlilik, yetenekli çocuklar, çocuklardan gelecek övünç .İyi bir dostsunuz, dost edinmek sizin için çok kolay sanatın dallarında başarı olasıdır. Hepsinden önemlisi adalet ,merhamet, barış, uyumun her yerde olmasına kendinizi adamışsınız . Keşke sizin gibi milyonlarca insan olsaydı…

Jüpiter'i Akrep Burcunda Olan Kişilerin Özellikleri – Burcyorumlari.com

-Jüpiter Akrep’te :Gizli sırlı şeylerde sizi çeken, meraklandıran cazibe var. Bir şeyin gizliliği o şeyle ilgilenmeniz için yeterli sebep. Nüfuzlu olduğuna inandığınız kişilerle birlikte olmak hoşunuza gidiyor. Siz ezilenlerin savunucusunuz, hep zayıflardan yanasınız .Tuhaf dostlara sahip olma olasılığınız yüksek. Kriminal sizin işiniz .Kendi alanınızda saygınlık kazanırsınız, iyi yatırımları seçmekte olağanüstü sezgi ve şansa sahipsiniz . Haritanızda ters etkiler var ise, sahte dostlar ,yanlış yatırımlar nüfuzlu insanların kıskançlık oyunları olur tetikte olmalı haritanızı incelemelisiniz .

-Jüpiter Yay’da : İşte bu konuma sahipseniz , Yay’ı jüpiter yönettiğinden gezegenin vaat ettiği şeylere bol bol sahip olursunuz .Her türlü girişiminizde Şans ve başarı sizden yana … Keskin zeka güçlü sezgiler… Açık hava sporları ve eğlencelerine karşı bir ilginiz olabilir

Yayınevleri, seyahat şirketleri, eğitim konularında işiniz var ise başarı verir. Dört ayak üstüne düşmekte üstünüze yok. Sizi yenmeleri zor. Değişik bir Ahlak  anlayışına sahip olduğunuzdan sizi anlayabilmeleri için savaşlar içinde olma olasılığınız var .

-Jüpiter Oğlak’ta:  Büyük çelişkiler içinde olmalısınız . Bir yanınız bağımsız hareket etmek isterken diğer yanınız özgüven istemekte. Cesaretle bir olaya giriyor ama tehlikeleri  fark edince daha ileri gitmiyorsunuz. Hem geleneksel hem liberal görüşlü olmanız olası. Önemli bir yönetici konumunda olursunuz, liderlik yeteneğiniz var ancak diğerlerinin ne düşündüğüne fazla önem veriyorsunuz daha az önem vermelisiniz. Dış işleri ve dış ticaretle ilgili her konuda öncü ve başarılı olma şansınız olası.

-Jüpiter Kova’da : Cazibe veriyor, görüşleriniz liberal ve berrak .Hümanist iyi yürekli birisi eşitlikten yana aşırı idealist sizsiniz. Dostlar, tanıdıklar düşüncelerinize değer veriyor. Sosyal faaliyetlerde bulunma ,siyaset ilgi alanınız .

Klasik eski sanatlar, bilim dalları, her çağın müzik ve edebiyatı konularına yönelirseniz bu alanlarda başarı veriyor. Mesleğinize odaklanırsanız özelikle meclis devletle ilgili projelerde büyük kazanç sağlayacaksınız. Tabiki haritada ters etkiler yoksa haritanızı inceleyin derim.

-Jüpiter Balık’ta : İdealizm sizin için bir hastalık ,başkalarına yapılan haksızlıklardan siz acı çekiyorsunuz empati gücünüz çok kuvvetli bu sizi yorar. Yetenekli biri olmanıza rağmen görmekte zorlanıyorsunuz. Toprak ve suya yatırım yapmak size çok iyi gelecektir. Arazi emlak, deniz nakliyatı gibi. Buralardan kazanç sağlamanız yüksek olasılık. Yüzünüz gülerken içten içe acı çekiyor olabilirsiniz birilerine güvenip saygı duyduğunuz kişilerle bu duyguları paylaşmak size iyi gelecektir .

Evet, eşsiz Jüpiter’in etkilerinden bahsetmişken, hatırlatmak isterim ki; Mayıs ayında gezegen koç burcuna geçiş yaptı 28 ekime kadar burada sonra bir ara balık burcuna geçse de bu kısa sürecek 2023 mayısa kadar olan süreçte Jüpiter'in koç burcu etkisinde olacağız.

Koç burcu hangi evinize denk geliyorsa şanslı olduğunuz noktalar oralarda diye tüyo vereyim .

Önemli başlangıçlar yapabilecek, fırsatları ayağınıza gelecektir. Evren bir yandan sınarken bir yandan da ödül  veriyor .

O zaman bol şans bizlerle olsun diyorum, buna hepimizin ihtiyacı var…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •