Funda Yılmaz

Halkalı Güneş Tutulmasına hazır mısınız? Sürprizlere açık olun..!

Halkalı Güneş Tutulmasına hazır mısınız? Sürprizlere açık olun..!
A- A+

Sevgili okurlarım

Bugün sizlere 14 Ekim 2023’te gerçekleşecek olan Halkalı Güneş Tutulması hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu tutulma sırasında Güneş’in yüzde 97’si Ay tarafından örtülecektir. Bu tutulma, ülkemizde ve dünyada önemli etkiler yaratacak bir olay olarak görülüyor. 

Peki, Halkalı Güneş Tutulması nedir ve nasıl oluşur? 

Bu tutulma, Ay’ın Güneş ile Dünya arasına girerek Güneş’i geçtiği bir olaydır. Bu, Yeniay evresi sırasında gerçekleşir. Ancak Ay’ın disk boyutu, Güneş’in diskini tamamen kapatamadığı için Güneş’in etrafında bir halka veya halka şeklinde bir aydınlık bölge oluşur. Bu tutulma sırasında Terazi burcunun 21 derecesinde yükselen burcu İkizler olan bir harita ortaya çıkıyor. Bu harita, tutulmanın etkilerini gösteriyor.

Güneş tutulmaları genellikle ulusların yöneticileri, krallar, başkanlar ve toplum düzeninin liderleri ile ilişkilendirilirler. Bu nedenle ulusal veya dünya çapında önemli siyasi olayları tetikleyebilirler. Ptolemy’nin dört dilim teorisine göre, güneş tutulmalarının etkileri tutulmadan sonraki dört ay içinde en belirgin şekilde ortaya çıkar. Bu dönem içindeki ilk dilim, etkilerin en güçlü olduğu zamandır.

Bu tutulmanın etkilerini farklı alanlarda inceleyelim:

  • Sanat ve Eğlence: Tutulma yaratıcılık, eğlence, sanat, çocuklar ve aşkla ilgili konuları öne çıkarıyor. Ve bu alanlarda önemli değişiklikler veya gelişmeler yaratabilir. Ülkede sanatsal etkinliklerin artması, kültürel etkinliklerin önem kazanması, sanat ve eğlence sektöründe büyüme ve gelişme olması gibi olumlu etkiler olabilir. Ayrıca bu tutulma sırasında Merkür’ün de etkili olması, iletişim, medya, haberleşme ve ticaret gibi konularla ilgili gündem yaratabilir. Sanatçıların yaratıcı projeler geliştirmesi, medyada daha fazla yer alması, yeni anlaşmalar veya iş birlikleri yapması gibi fırsatlar olabilir. Bu tutulma döneminde sanat ve eğlenceye daha fazla ilgi duyabiliriz, yaratıcı potansiyelimizi ortaya çıkarabiliriz, eğlenceli aktivitelere katılabiliriz veya aşk hayatımızda yeni başlangıçlar yapabiliriz. Bu tutulma, yaratıcılığı ve eğlenceyi vurgulayarak bize keyifli zamanlar yaşatabilir. 
  • Bu tutulma döneminde, ahlaki değerlere aykırı davranan veya yalan söyleyen sosyal medya ünlüleri, zor durumlarla karşılaşabilir veya itibar kaybedebilir. Bu tutulma, yalanları veya hataları ortaya çıkarabilir veya ceza alabilirler.
  • Çocuklar ve Eğitim: Çocuklar ve eğitimle ilgili konuların önem kazanması, eğitim sistemi ve okullarla ilgili önemli değişiklikler gündeme gelmesi gibi etkiler olabilir. Ayrıca doğum oranları veya çocuk sahibi olma konularında da kanun değişiklikleri yaşanabilir. Örneğin, tüp bebek tedavi ödenekleri gibi konularda yeni düzenlemeler yapılabilir. Bu tutulma döneminde çocuklarla ilgili konulara daha fazla ilgi duyabiliriz, eğitim hayatımızda yeni başlangıçlar yapabiliriz veya ailemizi büyütmeye karar verebiliriz. 
  • Ünlü ve Önemli İsimler:Ünlü veya siyasi önemli isimlerle ilgili olaylar veya gelişmeler gündeme gelebilir, ülkede tanınmış kişilerin ölümü veya hastalanması, skandalları gibi önemli haberler gündemde olabilir. Bu tutulma döneminde ünlü kişilerin hayatlarına daha fazla ilgi duyabiliriz, onların başarılarından veya sorunlarından etkilenebiliriz.
  •  Politik Konular ve Yönetim Değişiklikleri: Dünya genelinde , politik konular, adalet sistemi ve yönetim değişiklikleri, Anayasa değişikliği talepleri gündeme gelebilir. Ülkelerde siyasi olaylar ve gelişmeler yaşanabilir. Bu tutulma döneminde ülkelerin siyasi durumu, hükümetin politikaları, yargı sisteminin işleyişi, anayasal düzenlemeler, seçimler, referandumlar, koalisyonlar, ittifaklar, muhalefet partileri gibi konulara daha fazla ilgi ve gündem olabilir.
  • Toplumsal İnkılaplar: Dünya ‘da Toplumsal konularda aktivizm veya halkın daha fazla adalet talepleri gündeme gelebilir.                                                                                                           Aktivizm, bir amaç uğruna toplumsal harekete geçme veya eyleme katılma durumudur. Adalet talepleri ise, hukukun veya ahlakın gerektirdiği şekilde davranılmasını veya karar verilmesini isteme durumudur. Örneğin, insan hakları, demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış gibi konularda protestolar, kampanyalar, gösteriler, boykotlar gibi eylemler yapılabilir. Adalet sistemi, yargı kararları, yasal düzenlemeler gibi konularda halkın tepkisi veya beklentisi artabilir. 
  • Mülkiyet ve Toprak Meseleleri: Terazi burcu, üç farklı dekana ayrılır. Her dekan, burcun farklı yönlerini temsil eder. Terazi burcunun 3. dekanı, 20-30 derece arasındadır. Bu dekan, mülkiyet, toprak, sınırlar, güvenlik ve istikrar gibi konularla ilgilidir. Bu tutulma, Terazi burcunun 21 derecesinde gerçekleşeceği için, bu konular gündeme gelebilir. Ülkelerin sınırları veya topraklarıyla ilgili anlaşmazlıklar veya değişiklikler yaşanabilir. 
  • Hükümet ve Liderlik: Güneş tutulmalarının konularıdır. Güneş tutulmaları, ulusların yöneticileri, krallar, başkanlar ve toplum düzeninin liderleri ile ilişkilendirilirler. Bu nedenle ulusal veya dünya çapında önemli siyasi olayları tetikleyebilirler. Bu tutulma döneminde ülkede liderlikle ilgili önemli değişiklikler veya güç mücadeleleri yaşanabilir. Hükümetin politikalarında değişiklikler olabilir. Bu tutulma döneminde ülkenin siyasi durumu, hükümetin performansı, liderlerin karizması, popülaritesi veya otoritesi gibi konular daha fazla gündemde olabilir.
  • Tutulmaz Güney Ay Düğümü tarafında olacak. Güney Ay Düğümü, geçmişteki deneyimlerimizden, alışkanlıklarımızdan veya bağımlılıklarımızdan kurtulmamız gereken noktayı gösterir. Bu tutulma, bu alanlarda önemli değişiklikler veya gelişmeler yaratabilir. Manevi gelişim ve toplumun temel inançları bu dönemde öne çıkabilirken, toplumun inanç sistemine odaklanmak ve manevi büyümeye yönelik adımlar atmak önem kazanabilir. Örneğin, din, felsefe, mistisizm, ruhsallık gibi konularda yeni arayışlar veya keşifler yapılabilir. Toplumun inançlarına saygı duymak ve hoşgörülü olmak önemlidir.
  • Güney ay düğümü, Mars benzeri etki taşıdığı için bu dönemde toplumsal eylemler, kararlar ve hareketler daha fazla öne çıkabilirken yangın ,patlama , çatışma, savaş ve gerginlikler gibi olumsuz olaylar da artma eğiliminde olabilir. Mars, enerji, cesaret, mücadele, rekabet ve saldırganlık gibi konularla ilgilidir. Örneğin, haksızlıklara karşı durmak, hak aramak, mücadele etmek gibi konularda daha aktif veya cesur olabiliriz. Ancak aynı zamanda şiddet, terörizm, suç, kaza gibi konularda da daha dikkatli olmalıyız. Mars’ın etkisine kapılmadan mantıklı ve sağduyulu davranmak önemlidir.
  • Tutulmada, ticaret, bağımlılıklar, uyuşturucu tüccarlığı gibi alanlar ile ilgili çokça haber duyarız. Örneğin, ticarette yeni fırsatlar veya engeller ortaya çıkabilir, bağımlılıklarla mücadele eden kişiler yeni başlangıçlar yapabilir veya daha fazla zorlanabilir, uyuşturucu tüccarlığı ile ilgili operasyonlar veya skandallar gündeme gelebilir.
  • Dünya da Salgın hastalıklar, casusluk faaliyetleri ve ekonomik zorluklar da gündemi meşgul edebilir. Ülkeler arası ,Casusluk faaliyetleri, gizli bilgi toplama, sızma, sabotaj gibi konuları gündeme gelebilir. Tutulma Ekonomik zorluklar, enflasyon, işsizlik, borçlanma gibi konuları da tetikliyor. Örneğin, salgın hastalıklarda yeni dalga veya varyantlar ortaya çıkabilir, casusluk faaliyetleri ile ilgili gerilimler veya krizler yaşanabilir, ekonomik zorluklar nedeniyle protestolar veya isyanlar olabilir.

Bu tutulma, yaratıcılığı, iletişimi ve eğlenceyi vurgulayarak toplumsal ve bireysel düzeyde farklı alanlarda etkili olabilir. Bu etkileri göz önünde bulundurarak, bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım.

Güneş Tutulması sloganı "Her Adım, Yeni Bir Başlangıçtır. Cesur Ol, İnan, Başla!"

Kalın sağlıcakla …

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •