Fon soruşturması kapsamında devletin tüm kurumları düğmeye bastı. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. MASAK fon manipülatörlüğü yaparak servet kazanan fırsatçıları adım adım takibe aldı. Kurulan 20 kişilik özel tim para çıkışlarının olduğu veya manipülatörlerin gittiği ülkelerle temasa geçerek "servet" tespiti için çalışmalara başladı. Özel timin çalışmaları ile transfer oyunuyla yurtdışına kaçırılan paralar Uluslararası Mali İstihbarat Birliği desteğiyle Türkiye'ye getirilecek.
Fon soruşturmasına ilişkin gelişmeler devam ederken MASAK'ın da yeni bir adım attığı öğrenildi.
Sabah'ın haberine göre; MASAK fon manipülatörlerinin yurtdışına çıkardığını veya yurtdışında bulunan servetlerini tespit edip Türkiye'ye getirmek amacıyla 20 kişilik özel bir ekip kurdu.
Paranın Türkiye'ye getirilmesi konusunda; kara para aklama, terörizmin finansmanı ve benzeri mali suçlarla küresel düzeyde mücadele etmek amacıyla dünya genelindeki Mali İstihbarat Birimlerini (FIU) birbirine bağlayan uluslararası bir ağ olan EGMONT (Uluslararası Mali İstihbarat Birliği) ile iş birliği içinde çalışılacağı öğrenildi.



















