AK Parti’nin itirazı üzerine iptal edilen Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçiminde 1., 2. ve 3. tur seçimi yapıldı. Yeni başkan vekili 4. tur sonucunda Dündar Ziya Gültekin oldu.
4. tur oylama sonucu belli oldu. Üsküdar Belediyesi başkan vekilliğini Cumhur İttifakı'nın adayı Dündar Ziya Gültekin kazandı. 4. turda Cumhur İttifakı 23, CHP-Yeni Parti ise 19 oy aldı.
Üsküdar Belediyesi’nde CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya'nın 22 oyla kazandığı belediye başkanvekilliğine AK Parti'nin itirazının kabul edilmesinin ardından bugün yeniden seçim gerçekleşti.
Meclis'te AK Parti-MHP ittifakının 21, CHP ve YENİ Parti'nin ise 23 üyesi bulunuyor. Ancak CHP'li iki ismin tutuklanması nedeniyle iki gruptan da 21'er kişi oy kullandı.
Seçimde, CHP’nin (CHP) adayı Sibel Tan Çetinkaya ve Cumhur İttifakı adayı Dündar Ziya Gültekin yarıştı.
Seçimde ilk tur gerçekleşti. İlk turda AK Parti'nin adayı Gültekin 21, CHP'nin adayı Çetinkaya 19 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı.
İkinci turda ise Gültekin 22, Çetinkaya 20 aldı. Üçüncü turu da Dündar Ziya Gültekin önde tamamladı. Gültekin 23, Çetinkaya 19 oy aldı.
Dördüncü turda ise daha fazla oyu alan AK Partili Dündar Ziya Gültekin belediyenin yeni başkanvekili oldu.

SEÇİMLERDE SONUÇLAR NASILDI?
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Üsküdar'da CHP'nin adayı Sinem Dedetaş 157 bin 605, AK Parti'nin adayı Hilmi Türkmen ise 133 bin 814 oy almıştı. Arada yaklaşık 22 bin oy farkı vardı.
NE OLMUŞTU?
Tutuklanan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başlayan süreçte, 5 Ağustos’ta CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya 22 oyla başkan vekili seçilmişti. AK Parti'nin adayı ise 18 oy almıştı.
AK Parti’nin yaptığı itirazın ardından mahkeme, 25 Ağustos’ta seçimde usulsüzlük yapıldığına ve seçim güvenliğinin ihlal edildiğine hükmederek seçimin yenilenmesine karar verdi. 6 Eylül’de yapılan ikinci seçimde YENİ Partili ve CHP’li meclis üyeleri toplantıya katılmayınca salt çoğunluk sağlanamadı ve seçim 8 Eylül saat 09.00’a, yani bugüne ertelenmişti.
CHP'li Amine Cansu Çelik ve Ekrem Baki, seçimden önce yapılan operasyon/la tutuklanmıştı. Ayrıca seçimden kısa bir süre CHP'li 4 meclis üyesi AK Parti'ye geçmişti.
Dün YENİ Partili ve CHP'li ilçe başkanları ortak basın toplantısı yaparak seçimde birlik içerisinde olacaklarını duyurmuştu.



















