Abdülkadir Selvi’den çarpıcı CHP kulisi! ‘Mutlak butlan işi bu kez ciddiye bindi…’

Abdülkadir Selvi’den çarpıcı CHP kulisi! ‘Mutlak butlan işi bu kez ciddiye bindi…’
A- A+

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kuşadası mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri siyasette tartışma yaratırken, CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada ilk derece mahkemesinin ret kararı sonrası dosya istinaf sürecine taşındı. Sürecin sonucunda “mutlak butlan” ihtimalinin yeniden gündeme gelebileceği değerlendirilirken, üst mahkemenin vereceği kararın hem hukuki süreç hem de CHP iç siyaseti açısından belirleyici olabileceği ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kuşadası mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “cunta başkanı” ve “darbe lideri” ifadeleri siyasi tartışma yarattı. Öte yandan, CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada ilk derece mahkemesi talebi reddederken, dosya istinaf sürecine taşındı. Üst mahkemenin vereceği kararın sürece yön verecek.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Özgür Özel hakkında Meclis’te bekleyen fezlekelerin bulunduğunu, ancak dokunulmazlığının kaldırılmasının şu ana kadar gündeme alınmadığı belirtti.

Yazısında çok çarpıcı bir kulis bilgisine değinen Abdulkadir Selvi, "mutlak butlan” ihtimalinin yeniden gündeme gelebileceği belirtilirken, üst mahkemenin kararı ve izleyeceği yolun belirsizliğini koruduğu ifade etti.

Daha önce zaman zaman kamuoyunda “mutlak butlan kararı çıktı” yönünde iddialar ortaya atılsa da bu gelişmelerin doğrulanmadığı hatırlatan Selvi, istinaf süreciyle birlikte konunun yeniden siyasi ve hukuki tartışmaların odağına yerleşmiş durumda olduğunu dile getirdi ve çok çapıcı bir kulis bilgisini paylaştı:

"MUTLAK BUTLAN GELİYOR MU?"

CHP Kurultayı’yla ilgili “mutlak butlan” kararı tam bir yılan hikayesine döndü. Önce madde madde gidelim. CHP’li eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş CHP Kurultayı’nın iptali hakkında dava açtı. Lütfü Savaş’ın talebi kabul edilse CHP’ye “mutlak butlan” kararı alınması gündemdeydi.

Ankara 42.Asliye Hukuk Mahkemesi, “konusuz kalması” ve “aktif husumet yokluğu” nedeniyle iptal davasının reddine karar verdi. Yani mutlak butlan kararı vermedi. Lütfü Savaş bunun üzerine kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Şimdi İstinaf Mahkemesi’nden çıkacak karar bekleniyor. Birkaç kez ‘mutlak butlan kararı çıktı, Kılıçdaroğlu şu tarihte CHP’nin başına geçecek’ diye yayınlar yapan gazeteciler oldu.

"İŞ CİDDİYE BİNDİ"

Ama bu haberler doğru çıkmadı. Ben hem onlardan hem de Kılıçdaroğlu ekibinden bağımsız olarak takip ediyorum. Bu kez mutlak butlan işi ciddiye bindi.

"ORASI BELLİ DEĞİL"

Ankara kulislerinde İstinaf Mahkemesinin Ankara 42.Asliye Hukuku Mahkemesinin verdiği kararı bozacağı konuşuluyor. Kararı bozup yeniden yargılama yapılması için Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesine mi gönderecek, yoksa kendisi doğrudan yargılama yapıp mutlak butlan kararı mı verecek? orası belli değil.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •