SON DAKİKA

Denizle kara birleşti, kıyıdaki tekneler parçalandı... İstanbul'u fırtına yıktı geçti!

Denizle kara birleşti, kıyıdaki tekneler parçalandı... İstanbul'u fırtına yıktı geçti!
A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yapmış olduğu hava durumu tahminine göre yurt genelinde sıcaklıklar sert düşecek. Bugün itibariyle kuvvetli yağış ve fırtına etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Ankara'nın da dahil olduğu 63 ilde sarı kodlu uyarı verildi. İstanbul'a beklenen kar yağışı için tarih belli oldu. Yurt genelinde fırtına etkili oluyor. Birçok ilde şiddetli fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Bodrum'da tekneler suya gömüldü, yelkenli karaya oturdu. İstanbul'da yollar göle döndü. Yalova-Eskihisar seferini yapan arabalı feribot ise fırtınada sürüklenirken tersanede vinç devrildi. Öte yandan Kastamonu, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Malatya illerinde kar yağışı bekleniyor.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA HAVA TRAFİĞİNE LODOS ENGELİ

Şiddetli lodos nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak için alçalan bazı uçaklar pistti pas geçmek zorunda kalırken, bazı uçaklarda havada tur atmak zorunda kaldı. Havada tur atan bazı uçaklar yakıt kritiğine girdiğinden dolayı çevre havalimanlarına yönlendirildi. Yetkililer şiddetli rüzgarın önümüzdeki saatlerde de devam edeceğini vurguladı.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ KAR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için kuvvetli kar uyarısında bulundu. Uyarıda kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtilirken, Pazartesi günü ise kuvvetli kar yağışı beklendiğine yer verildi.

İstanbul'da etkili olan lodosun ardından kentin genelinde yer yer fırtına etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

Kent genelinde günboyu fırtına etkili olacak. Sıcaklıkların günboyu 17-18 derece civarında seyretmesi beklenirken, akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ise parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Cumartesi gününden itibaren İstanbul'da fırtına yeniden etkisini artırırken, sağanak yağış da görülecek.

PAZARTESİ GÜNÜ KUVVETLİ KAR YAĞIŞI TAHMİNİ

AKOM Pazar günü İstanbul'da karla karışık yağmurun etkili olacağı uyarısı da yaptı. Kar yağışının Pazar günü daha çok yüksek kesimlerde görüleceği tahmin ediliyor. AKOM Pazartesi günü İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısında da bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •