SON DAKİKA

Deprem suçları kapsam dışı bırakıldı... 'Covid affı'nı genişleten 27. madde Meclis'ten geçti!

Deprem suçları kapsam dışı bırakıldı... 'Covid affı'nı genişleten 27. madde Meclis'ten geçti!
A- A+

Kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin daha erken açık ceza infaz kurumuna veya denetimli serbestliğe ayrılmalarına izin veren 11. Yargı Paketi'nin 27. maddesi, deprem suçlarından hüküm giyenler kapsam dışı bırakılarak kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 11. Yargı Paketi'nin kamuoyunda 'Covid düzenlemesi' olarak bilinen ve kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin daha erken açık ceza infaz kurumuna veya denetimli serbestliğe ayrılmalarına izin veren 27. maddesi, "deprem nedeniyle bina veya diğer yapıların yıkılması, çökmesi ya da hasar alması sonucu meydana gelen öldürme suçlarından hüküm giyenler" kapsam dışı bırakılarak kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda 11. Yargı Paket olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin kamuoyunda "Covid-19 düzenlemesi" olarak bilinen 27. maddesi depremde yıkılan binaların sorumlularına da tahliye yolu açılabileceği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Teklifin, 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle hükümlü olanların, Covid-19 düzenlemesiyle getirilen üç yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılma ve/veya denetimli serbestliğe ayrılma imkânından yararlanabilmesinin sağlanacağı 27. maddesi kasten öldürme suçları ile deprem nedeniyle bina veya diğer yapıların yıkılması, çökmesi ya da hasar alması sonucu meydana gelen öldürme suçlarından hüküm giyenler kapsam dışı bırakılarak kabul edildi.

Kabul edilen düzenlemeden ilk etapta yaklaşık 55 bin hükümlünün yararlanması bekleniyor. Hükümlü kişinin 31 Temmuz 2023 itibarıyla cezaevinde bulunması şartı ise aranmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •