Çözüm sürecini eleştirdiği videosu ile gündem olan ve görevden uzaklaştırılan polisi köşesine taşıyan Ahmet Hakan, “Bir polis memurunun yalan yanlış bir hamasetle sokaktaki vatandaşı galeyana getirmeye çabalaması apaçık bir provokatörlüktür” dedi.
Eskişehir'de bir polis memurunun üzerinde üniformasıyla vatandaşlara seslenerek çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulunması sosyal medyada gündeme oturdu. İlgili polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Görüntüleri bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, polisi ‘provokatörlükle’ suçladı.
“Bir milyon kere söylendi: Apo çıkmayacak. Ama üniformalı provokatör, hiç utanmadan sallıyor yalanı. “Kürdistan” diye bir konunun izi tozu bile yok. Ama üniformalı tahrikçi, hiç çekinmeden sallıyor yalanı” diyen Ahmet Hakan, “Devleti yönetenler, bu adımları Apo’nun keyfi için atmıyor, Türk milletinin huzur ve güveni için atıyor. Bir polis memurunun, bu amaçla yürütülen süreci sabote etmek amacıyla yalan yanlış bir hamasetle sokaktaki vatandaşı galeyana getirmeye çabalaması apaçık bir provokatörlüktür” değerlendirmesinde bulundu.
Ahmet Hakan’ın ‘Provokatör polis’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:
Videosu ortalıkta dönüyor:
Üzerinde üniforma olan bir polis memuru, sokak ortasında bağırıp çağırarak nutuk atıyor.
Üniformalı polis, bağırıp çağırırken şunları söylüyor:
“Apo çıkacak! Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Kürdistan olacak!”
Bir milyon kere söylendi: Apo çıkmayacak. Ama üniformalı provokatör, hiç utanmadan sallıyor yalanı.
“Kürdistan” diye bir konunun izi tozu bile yok. Ama üniformalı tahrikçi, hiç çekinmeden sallıyor yalanı.
Bu devleti yönetenler, dün teröre karşı nasıl en amansız mücadeleyi yürüttülerse bugün de aynı kararlılıkla terör örgütünü tamamen ortadan kaldıracak bir süreci yürütüyorlar.
Devleti yönetenler, bu adımları Apo’nun keyfi için atmıyor, Türk milletinin huzur ve güveni için atıyor.
Bir polis memurunun, bu amaçla yürütülen süreci sabote etmek amacıyla yalan yanlış bir hamasetle sokaktaki vatandaşı galeyana getirmeye çabalaması apaçık bir provokatörlüktür.
Provokatörlük ise iki kategoride yapılır:
- BİRİNCİ KATEGORİ: Yalana yanlışa inanıp güdümsüz biçimde.
- İKİNCİ KATEGORİ: Bazı mihrakların maşası olarak güdümlü biçimde.
Bu polisin yaptığı provokatörlük, umarım birinci kategorideki provokatörlüktür.



















