SON DAKİKA

Rusya-Ukrayna savaşında kritik eşik! ABD'nin 'barış planı taslağı' Ukrayna'ya ulaştı..!

Rusya-Ukrayna savaşında kritik eşik! ABD'nin 'barış planı taslağı' Ukrayna'ya ulaştı..!
A- A+

Rusya ve Ukrayna arasındaki kanlı çatışmalar sürerken Ukrayna, ABD tarafından hazırlanan barış planı taslağının ellerine ulaştığını duyurdu. Zelenskiy'nin önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Trump ile diplomatik fırsatları görüşmeyi beklediğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirmek için geliştirdiği 28 maddelik plana ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD tarafından hazırlanan barış planı taslağının Ukrayna’ya teslim edildiği duyurularak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna halkı için önemli olan temel ilkeleri belirlediği ve savaşı adil bir şekilde sona erdirmek üzere planın maddeleri üzerinde çalışmaya karar verdiği ifade edildi.

Ukrayna’nın ilk andan itibaren savaşı sona erdirmek istediğini vurgulanan açıklamada, Ukrayna’nın savaşı sona erdirecek tüm anlamlı adımları ve önerileri desteklediği belirtildi. Açıklamada, "Ukrayna, bu yılın başından itibaren Başkan Trump'ın kan dökülmesini sona erdirmek için yaptığı önerileri desteklemiştir. Barışın sağlanması için şu anda da ABD, Avrupa ve dünyadaki ortaklarımızla yapıcı bir şekilde çalışmaya hazırız" dedi. Açıklamada, ayrıca Zelenskiy’nin önümüzdeki günlerde Başkan Trump ile mevcut diplomatik fırsatları ve barış için gerekli olan temel noktaları görüşmeyi planladığı aktarıldı.

AB’DEN NET MESAJ: BARIŞ, ÜLKEYİ FEDA ETME PAHASINA OLAMAZ...

The Guardian'dan elde edilen bilgilere göre Baltık ülkelerinin önde gelen isimlerinden AB Dış Politika Şefi Kaja Kallas, olası barış görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kallas, Ukraynalı sivillerin her gün öldürüldüğüne, altyapının bombalandığına ve yaklaşan kışın etkileriyle ülkenin ağır bedel ödediğine dikkat çekerek, "Ukrayna acının bir an önce bitmesini istiyor" dedi.

Ancak bunun "ülkeyi teslim etmek pahasına olamayacağını" vurgulayan Kallas, Ukrayna’nın temel taleplerinin korunması gerektiğini belirtti.

Kallas, Ukrayna’nın güçlenmesi için tazminat kredisi çalışmalarının sürmesi gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna kendi toprağı, halkı ve sivilleri için savaşıyor. Hiçbir hükümet, katliamı yapan tarafın işine yarayacak bir anlaşmayı kabul edemez.

"RUSYA HİÇBİR TAVİZ VERMEDİ, BASKI SALDIRGANA UYGULANMALI"

Kallas, Rusya ve ABD’den gelen baskılar karşısında Zelenskiy’in nasıl desteklenebileceğine ilişkin soruya da cevap verdi.

Rusya’nın barış önerileri sunmasının, ekonomik baskılardan ve özellikle tazminat kredisi girişiminden duyduğu rahatsızlıktan kaynaklandığını söyledi.

"Rusya’dan tek bir taviz bile görmedik" diyen Kallas, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu savaşı başlatan onlar. Ukrayna topraklarını işgal eden onlar. Sivilleri öldüren onlar. Savaşı durdurma gücüne sahip olan da onlar. Bu nedenle baskı saldırgana uygulanmalı.”

Kallas, Avrupa’nın kararlılığını koruması, Ukrayna’ya desteğini sürdürmesi ve Rusya üzerindeki baskıyı artırması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •