Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Gece gündüz demeden, durmaksızın sahadayız. Orman kahramanlarımız, azim ve cesaretle Yeşil Vatan için cansiparane bir mücadele veriyor" notuyla paylaştığı görüntüle sosyal medyada büyük tepki aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Gece gündüz demeden, durmaksızın sahadayız. Orman kahramanlarımız, azim ve cesaretle Yeşil Vatan için cansiparane bir mücadele veriyor" notuyla yangına müdahale eden ekiplerin görüntülerini paylaştı. Ancak, bu görüntülerde ekiplerin sadece tişörtlerle alevlerle mücadele ettiği görülmesi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve bir milyondan fazla izlendi.
Yurttaşlar, yangınla mücadele eden ekiplerin yeterli koruyucu ekipman olmadan çalıştığını belirterek, "Bu alevlere müdahale eden kahramanlar ters bir rüzgarda alevlerin içinde bu tişörtlerle mi kalacak?" şeklinde sorular yöneltti.
TEPKİLERİN ODAĞINDA KORUYUCU EKİPMAN EKSİKLİĞİ VAR...
Bazı kullanıcılar, "Gece gündüz demeden sahadayız demek kolay, sahaya tişörtle işçi sürmek kolay! Daha 1 hafta önce 10 ormancımızı toprağa verdik. Ne doğru düzgün ekipman verdiniz, ne kıyafet, ne de güvenli bir çalışma düzeni sağladınız" diyerek tepkilerini dile getirdi. Ayrıca, "Yeşil Vatan diyorsunuz ya... O vatan, ucuz işgücünüzün mezarlığı oldu" ifadeleriyle eleştirilerini sürdürdüler.
Bir başka kullanıcı ise, "İnsan olan şunu paylaşmaya utanır, açık el ekipman düzgünce yok, hiçbir şey yok. 4.dünya ülkelerinde daha iyi ekipman vardır muhtemelen" diyerek durumu eleştirdi. Bu tepkiler, yangınla mücadelede çalışanların güvenliğinin sağlanması konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.
"TÜRK İŞÇİLERİ SADECE 'ORMAN' YAZILI FOSFORLU YELEKLE ÇALIŞIYORLAR"
Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki yazısında Antalya'daki yangına müdahale için Azerbaycan'dan gelen ekiplerin teçhizatlarına dikkat çekmiş ve "Antalya’daki yangına gelen Azerbaycan ekipleri alev dayanımlı kıyafetler giyerken, konum takibi yapabilen cihazlar taşırken, nabız ve oksijen seviyesi gibi hayati parametreler yönünden anlık olarak izlenirken; Türk işçilerde bu sistemlerin hiçbiri yok. Sadece ‘Orman’ yazılı fosforlu yelekle çalışıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.