Terörsüz Türkiye sürecinde en önemli ve tarihi adım olarak görülen silah bırakma evresi başlıyor. Terör örgütü PKK bugün Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde sembolik silah bırakma töreni yapacak. Sembolik törende 30 kadar PKK’lının silahlarını imha edeceği belirtiliyor.
Siyasetçi, aydın, hukukçu ve gazetecilerden oluşan heyeti taşıyan protokol araçlarına, Konvoya Irak Kürdistan Bölgesi özel güvenlik birimleri eşlik ediyor. 30 araçlık bir konvoyla henüz tam konumu açıklanmayan silahların imha edileceği yere gidiliyor.
Silahlar dev kazanda yakılacak…
Bölgedeki gelişmeleri aktaran CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun "Simgesel olarak bu sürece güven tesis etmek için silahların bazılarının temsili olarak yakılacağı söyleniyor. Bu noktada duyum aldık." ifadelerini kullandı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ise, örgütün silahları kazanlarda yakacağını paylaştı.