Irak'ın Süleymaniye kentinde 11 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan PKK’nın silah bırakma töreni öncesi, İmralı'da çekilen videoda teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın görüntüleri yayınlandı. Videoda Öcalan’la birlikte yer alan teröristlerin kimlikleri netleşti.
Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen medya organları, 11 Temmuz Cuma günü Süleymaniye'de yapılması öngörülen silah bırakma töreni öncesinde, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a ait yeni bir video yayınladı.
İmralı Cezaevi’nde kaydedildiği belirtilen videoda Öcalan, terör örgütüne “silah bırakma” çağrısında bulundu.
ÜÇ YENİ İSİM DİKKAT ÇEKTİ...
Söz konusu görüntüde, 27 Şubat’ta yayınlanan ilk mesajda Öcalan’ın yanında bulunan Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’ın yanı sıra üç yeni ismin daha yer aldığı dikkat çekti.
Daha önce kamuoyunda "sekreterya" tartışmalarına neden olan bu isimler, İmralı’ya yeni kişilerin nakledileceği iddialarını yeniden gündeme getirdi.
TERÖRİSTBAŞININ YANINDA KİMLER VAR?
PKK’ya yakın kaynakların servis ettiği yeni görüntü ve fotoğraflarda, teröristbaşı Öcalan'ın yanında bu kez Zeki Bayhan, Mahmut Yamalak ve Ergin Atabey’in de yer aldığı tespit edildi.
1969 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya gelen Mahmut Yamalak, 1994’te tutuklanmış ve müebbet hapis cezası almıştı.
1973 doğumlu Ergin Atabey ise kamuoyunda "Mavi Çarşı saldırısı" davasında yargılanan isimlerden biri olarak biliniyor.
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde doğan Zeki Bayhan ise 1998 yılından bu yana cezaevinde bulunuyor.
OKUDUĞU METNİ 20 GÜN ÖNCE YAZMIŞ
Yayınlanan videoda, Öcalan’ın söz konusu çağrıyı 19 Haziran’da kaleme aldığı belirtilirken, video kamuoyuyla yaklaşık 20 gün sonra paylaşılmış oldu.