Önceki gün İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen DEM Parti İmralı heyetinin bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile gerçekleştireceği toplantı ertelendi. DEM Parti’den yapılan açıklamada, erteleme sebebi gündem yoğunluğu olarak açıklandı. Gazeteci Alican Uludağ, görüşmenin ertelenmesinin perde arkasında, metan gazına maruz kaldıktan sonra hayatını kaybeden 12 şehit için bugün düzenlenecek törenler olduğunu ileri sürdü. Uludağ, “Böyle bir günde yapılacak görüşmenin ve verilecek fotoğrafın tepki çekebileceği belirtildi” dedi.
DEM Parti, “Program yoğunluğundan dolayı ertelenmiştir. Yeniden görüşme tarihi, saati netleştiğinde bilgilendirme yapılacaktır” dedi.
Gazeteci Uludağ ise sosyal medya hesabından edindiği kulis bilgileri aktardı. Uludağ, "Ancak perde arkasında 12 şehit için bugün düzenlenecek törenler olduğu öğrenildi. Böyle bir günde yapılacak görüşmenin ve verilecek fotoğrafın tepki çekebileceği belirtildi" diye yazdı.

İmralı heyetinin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la bugün saat 13.30'da gerçekleştireceği görüşme ertelendi. Görüşmenin program yoğunluğu nedeniyle iptal edildiği ve yeni bir tarih belirleneceği belirtildi.
Pazar günü terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'la görüşen İmralı heyeti 7 Temmuz Pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi.
Heyetin bugün saat 13.30'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geleceği açıklanır görüşmeye saatler kala görüşme ertelendi.
DEM Parti'den yapılan açıklamada görüşmenin program yoğunluğu nedeniyle ertelendiğini ve yeni bir tarih belirleneceğini belirtildi.
MİT Başkanı İbrahim Kalın bugün Bağdat'ta olacak ve "Terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili görüşmeler yürütecek.