İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Mehmet Şimşek'i yine hedef aldı. Gazetenin bugünkü sayısında 'İş dünyasında faiz isyanı' manşeti atıldı. 19 Nisan tarihinde ' Bir darbe de Hazine ve Merkez’den' başlığı ile çıkan Yeni Şafak, bu hamleleri ile geçmişte TCMB Başkanı Naci Ağbal'ı görevden bile aldırmıştı.
AK Parti iktidarındaki klik savaşları sessiz ama sert bir şekilde sürmeye devam ediyor. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart tarihinde gözaltına alınmasının ardından dolar kurunda bir fırlama yaşandı ve dolar 41 lira seviyelerine kadar ilerledi.
Merkez Bankası'nın verileri ve alanında uzman ekonomistlerin aktardıklarına göre İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanması ile beraber lirada yaşanan aşırı değer kaybını baskılamak için bugüne kadar 60 milyar dolardan fazla para yakıldı. Sadece bununla da sınırlı kalınmadı. İmamoğlu tutuklanana kadar rutin bir şekilde düşürülen faizlerde yeniden artış yoluna gidildi. 17 Nisan tarihinde politika faizi yüzde 42.5 seviyesinden yüzde 46 seviyesine çıkarıldı. Bu hamlelerin peşi sıra gelmesi ile iktidar cephesinde de artık gözle görülen kırılmalar meydana geldi.

YENİ ŞAFAK YİNE MEHMET ŞİMŞEK'İ HEDEF ALDI!
Yeni Şafak, iktidarın ekonomi politikasının başına getirilen Mehmet Şimşek'i ilk olarak 19 Nisan tarihinde hedef almıştı. 19 Nisan tarihli baskıda Şimşek'i doğrudan hedef alan Yeni Şafak, “Bir darbe de Hazine ve Merkez’den” başlıklı haberiyle, faiz kararını “ekonomiye darbe” olarak niteledi. Haberde şu ifadeler yer aldı:
“Muhalefetin yolsuzluklarını örtbas etmek için sokaklar üzerinden yürüttüğü kaos girişimleri ve dünyadaki korumacılık adımlarının ardından, ekonomiye bir darbe de Hazine Bakanlığı'nın güdümünden çıkmayan Merkez Bankası'ndan geldi. Döviz talebindeki sınırlı yükselişi bahane eden ve reel sektörün finansmana erişim sorununu görmezden gelen Merkez Bankası, politika faizini 3,5 puan artışla yüzde 46'ya çıkardı. İş dünyasının faizlerde düşüş beklentisinin aksine hareket eden Merkez Bankası, yavaşlayan üretimi daha da baltalayacak bir karara imza attı.”

YİNE MANŞETTEN HEDEF ALDI: İŞ DÜNYASINDA FAİZ İSYANI
Yeni Şafak 1 ay sonra yeniden Şimşek'i hedef aldı. 25 Mayıs tarihli baskında bu defa manşette, "İş dünyasında faiz isyanı" başlığı yer aldı. TOBB'un düzenlediği Türkiye Ekonomi Şurası'nda iş dünyası temsilcilerinin yüksek faiz politikasını eleştirdiğini ifade eden Yeni Şafak, 'Yüksek finansman maliyeti üreticinin ayağına pranga" başlığını kullandı.

YİNE YENİ ŞAFAK MANŞETİ İLE NACİ AĞBAL'I GÖREVDEN ALDIRMIŞTI
Yeni Şafak'ın faizlerle ilgili ilk çıkışı değildi bu. Merkez Bankası yönetimlerine yönelik sert eleştirileriyle bilinen Yeni Şafak son yıllarda Merkez Bankası'nda yaşanan görevden almaların hemen öncesinde atılan manşetleri ile biliniyor.
2021'in Mart ayında dönemin TCMB Başkanı Naci Ağbal, politika faizini yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarmıştı. Ağbal yönetiminin bu hamlesinin ardından iktidar medyası Yeni Şafak, “Bu operasyonu kim adına çektiniz?” manşetini vermişti. Bu manşetlerin ardından Naci Ağbal görevden alınmış, yerine Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.
