Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından İnan Kıraç'ın sağlık kontrollerini yaptırdığı hastaneden kaçırıldığı iddia edildi. Kıraç'ın kaçırıldığı iddiasına ilişkin açıklama yapan Koç Üniversitesi Hastanesi "Vasileri hastanede hazır bulundukları sırada, taburculuk işlemleri henüz tamamlanmadan, refakatinde yardımcısı ve şoförü ile birlikte hastaneden vasilerinin izni olmaksızın ayrılmıştır. Sayın Kıraç'ın, kimliği belirsiz kişiler tarafından hastaneden kaçırıldığı yönündeki iddialar asılsızdır" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kıraç'ın Vaniköy'de ikamet ettiği evinde bulundu. Kıraç'ı hastaneden götüren iki kişinin ise gözaltına alındı.
İstanbul Zeytinburnu'nda bir hastanede sağlık kontrollerini yaptıran İnan Kıraç'ın, kimliği belirsiz kişiler tarafından vasilerinin yanından kaçırıldığı iddia edildi.
HASTANE: KAÇIRILDIĞI İDDİALARI ASILSIZDIR
Koç Üniversitesi Hastanesi, iş insanı İnan Kıraç'ın kaçırıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.
Koç Üniversitesi Hastanesi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sayın İnan Kıraç, 21.05.2025 tarihinde vasilerinin talebi üzerine hastanemize yatırılarak genel check-up muayenesine alınmıştır. 22.05.2025 tarihinde tüm tetkik ve muayene işlemleri tamamlanan Sayın Kıraç, vasileri hastanede hazır bulundukları sırada, taburculuk işlemleri henüz tamamlanmadan, refakatinde yardımcısı ve şoförü ile birlikte hastaneden vasilerinin izni olmaksızın ayrılmıştır. Sayın Kıraç'ın, kimliği belirsiz kişiler tarafından hastaneden kaçırıldığı yönündeki iddialar asılsız olup, durumu kamuoyunun bilgisine sunarız."
İş insanı İnan Kıraç'ın Vaniköy'de ikamet ettiği evinde bulunduğunu ve Kıraç'ı hastaneden götüren iki kişinin ise gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanların Ali Şenol ve Kamil isimli bir kişinin olduğu öğrenildi.
MAHKEME TARAFINDAN VASİ ATANMIŞTI
İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç, 20 Aralık 2024'te Emine Alangoya ile evlenen babasının fiili ehliyetinin yerinde olmadığını iddia ederek evliliğin iptali istemiyle Anadolu 18. Aile Mahkemesinde dava açmıştı.
Mahkeme, İnan Kıraç'ın fiili ehliyetinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar vermişti. Adli Tıp Kurumuna giderek muayene olan Kıraç ile ilgili hazırlanan rapor mahkemeye gönderilmişti. Raporda, İnan Kıraç'ın fiili ehliyetinin yerinde olmadığı ve vasi tayin edilmesi gerektiği belirtilmiş, İnan Kıraç'a vasi atanmıştı.