SON DAKİKA

Nagehan Alçı'dan 'Murat Ongun' yanıtı: "İftira, çıkıp ispatlasınlar..!"

Nagehan Alçı'dan 'Murat Ongun' yanıtı:
A- A+

İBB’den finansman sağladığı iddia edilen gazeteciler arasında adı geçen Nagehan Alçı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Alçı, "Meslek hayatım boyunca çalıştığım kurumlar dışında hiçbir yerden ya da kimseden tek kuruş almışlığım yoktur. Hakkımdaki iftiraları reddediyorum” dedi.

Akşam gazetesinin, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı, Medya A.Ş. Başkanı Murat Ongun’un finanse ettiğini ileri sürdüğü gazeteciler arasında yer alan Nagehan Alçı, "Meslek hayatım boyunca çalıştığım kurumlar dışında hiçbir yerden ya da kimseden tek kuruş almışlığım yoktur. Aksini iddia eden çıkıp ispatlasın" dedi. "Yansıyan trafiğin baz çakışması kaynaklı bir karışıklık olduğunu düşünüyorum" diyen Alçı, "Hakkımda çıkan iftiraları reddediyorum" ifadesini kullandı.

Akşam gazetesi, 18 Mayıs'ta yaptığı haberde, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı, Medya A.Ş. Başkanı Murat Ongun’un, bazı gazetecileri finanse ettiğini iddia etmişti. Gazetenin söz konusu haberinde, Emrah Bağdatlı’nın da bu gazetecilere para teslimini yaptığı ileri sürüldü. Ongun’un finanse ettiği ileri sürülen gazetecilerden Nevşin Mengü, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Barış Pehlivan, iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Haberde, gizli tanık ifadelerinde adı geçtiği iddia edilen gazeteci Nagehan Alçı'dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

"Tarihe not düşmek istiyorum"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Murat Ongun tarafından finanse edildiği iddialarına yanıt veren Nagehan Alçı, şunları kaydetti:

"Geçen hafta sonu İBB’nin medya ayağı denerek içinde benim de olduğum bir grup meslektaşımla ilgili haberlere dair…

Gizli tanığın iftiralarını daha önce yalanladığım için şimdiye kadar bir şey söylemek istemedim. Ancak tarihe bir kez daha not düşmek adına şunları kayda geçirmek isterim:

Meslek hayatım boyunca çalıştığım kurumlar dışında hiçbir yerden ya da kimseden tek kuruş almışlığım yoktur. Aksini iddia eden çıkıp ispatlasın!

Emrah Bağdatlı ve adı geçen pek çok kişiyle bırakın bir araya gelmeyi hiç tanışmışlığım yok. Murat Ongun’u diğer meslektaşlarım gibi mesleğim gereği elbette tanırım. Ancak 2024’te iki kez Sütlüce İletişim Merkezi, 2025’te ise bir kez Saraçhane basın toplantısı ve bir kez de İletişim Merkezi dışında bu yıllarda başka bir görüşmem olmadı.

Yansıyan trafiğin baz çakışması kaynaklı bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. Hakkımda çıkan iftiraları reddediyorum!"

Akşam gazetesinin iddialarında ne vardı?

Akşam gazetesinin haberinde, Murat Ongun ile Bağdatlı’nın telefon görüşmeleri işaret edilerek şu iddialar ortaya atılmıştı:

“Ongun'un gazeteci Ruşen Çakır ile sadece 3 kez telefon görüştüğü, buna karşılık 18 kez (Sarıyer 16, Beyoğlu 2) ve aylık düzenli görünümü veren buluşma gerçekleştirdiği belirlendi. Bağdatlı'nın da Çakır ile aynı noktalarda 11 kez görüştükleri ve görüşmeleri akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ongun'un, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İletişim Koordinatörü Yavuz Oğhan ile 20 kez buluştuğu, firari Bağdatlı'nın da yine Oğhan ile 6 kez bir araya geldiği anlaşıldı. Ongun'un, Oğhan'ı Özgür Özel'in yanına yerleştirdiği" haberleri CHP'ye yakın medyada yer almıştı.

Ongun'un, Youtuber gazeteci Nevşin Mengü ile sadece 3 kez telefonda görüştüğü, buna karşılık 13 kez buluşma gerçekleştirdikleri öğrenildi. Bu görüşmelerin 4'üne Ongun'un Yavuz Oğhan'ı da yanına alarak katıldığı belirlendi. Firari Bağdatlı'nın da Mengü ile Beşiktaş ve Şişli'de 4 kez bir araya geldiği belirlendi.

İBB Basın Danışmanı, Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü gibi görevleri bulunan Ongun ile belediyede medyaya ilişkin herhangi bir ilişkisi bulunmayan Bağdatlı'nın telefon trafiği üzerinde yapılan çalışmalarda, tanık ifadelerinde adı geçen gazeteciler Ruşen Çakır, Nagehan Alçı, Nevşin Mengü, Yavuz Oğhan, Bahar Feyzan, Aslı Aydıntaşbaş, Batuhan Çolak, Barış Pehlivan, Şaban Sevinç ve İsmail Saymaz ile sık görüşme ve buluşmalar dikkati çekti."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •