İBB'ye ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, aralarında İBB'nin Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de bulunduğu 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İBB'ye yönelik soruşturmaların ardı arkası kesilmiyor. İBB'ye 3. dalga operasyon sonucunda aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Çeşme Belediye Başkan yardımcısı Onur Gülin ve Taner Çetin'in asistanı olan Arzu Can'ın yer aldığı bilgisi edinildi.

Soruşturma, İBB!nin reklam ihalelerinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına dayanıyor.
Şüphelilerin işlemleri İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak kışlasında devam ediyor.
Başsavcılık açıklaması şöyle:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülün 2024/228233 sayılı soruşturmamızda ;
Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan itibaren irtibatlı olan Taner Çetin isimli şahsın , Murat Ongun’a bağlı olarak Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’de karıştığı eylemlere ilişkin yapılan soruşturma da ,
Başsavcılığın bulgularına göre Taner Çetin, kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize etmiş; ihaleleri alan şirketlerden rüşvet olarak maddi menfaat temin etmiş, bu menfaatler ile bir takım taşınır ve taşınmaz malvarlıkları ilde ettiği tespit edilmiştir.
MASAK tarafından dosyaya sunulan bilgilere göre Taner Çetin, söz konusu satın almalarında ödemeler in direk Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’den iş alan firmalara yaptırmış; yine bu şirketlerden Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’nin başkaca personellerine para gönderildiği tespit edilmiştir.
Taner Çetin’in karışmış olduğu adrese teslim ihale ve bu ihalelerden rüşvet alınması süreçlerinde yer alan yaklaşık 22 İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı operasyon kapsamında hedef şahıslar olarak belirlenmiş ve ilgililer hakkında gözaltı- arama el koyma inceleme kararları verilmiştir.
GÖZALTINA ALINAN İSİMLER…
Operasyonların üçüncü dalgasında gözaltına alınan isimler şu şekilde;
1. Taner ÇETİN
2. Hakan SAYIL
3. Hüseyin KUM
4. Faruk CEYHAN
5. Noyan KIRMIZIGÜL
6. Engin GÖNÜL
7. Fatma Ebru ÇINAR
8. Ahmet Rıdvan MURAT
9. Berrin SÜZEN
10. Dilek DEMİR
11. Nihat KOLABER
12. Fikri Murat DEMİR
13. Bülent KÜTÜK
14. Arzu CAN
15. Aslı SİYAHGÜL
16. Savaş CAN
17. Çağatay TAKAOĞLU
18. Mehmet Yusuf YOSUNKAYA
19. Onur GÜLİN
20. Serap KARAY
21. Musa ÖZIŞIK
22. Mustafa KARAOĞLU