İBB'ye 3. dalga operasyon! Operasyonu neden Jandarma yaptı? Nedeni köstebek iddiası mı?

İBB'ye 3. dalga operasyon! Operasyonu neden Jandarma yaptı? Nedeni köstebek iddiası mı?
A- A+

İBB'ye sabahın erken saatlerinde 3. dalga operasyonu yapıldı. 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İlk iki dalgada polisin yürüttüğü operasyonu bu defa jandarma yaptı. Görev alanı polis görev sahası dışı olan jandarmanın son dalga operasyonunu yürütmesinin nedeni emniyetteki 'köstebek' iddiası mı? İktidar medyası bir süre önce dikkat çeken 'köstebek' iddiasını gündeme taşımıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı 19 Mart tarihinde başlayan İBB'ye yönelik operasyonlarda bu sabah erken saatlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma daha başlatıldı.

3. dalga operasyonda aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma hakkında bir açıklama yaptı ve Taner Çetin'in kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden de rüşvet aldığını ifade etti.

OPERASYONU POLİS DEĞİL JANDARMA YAPTI

İBB'ye yönelik yapılan son dalga operasyonunda dikkat çeken en büyük detay ise polis yerine jandarmanın görev alması oldu. İBB'ye yönelik cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun gözaltına alındığı operasyon dahil olmak üzere ilk iki operasyonu polis yürütmüştü. Ancak bu sabah erken saatlerde yapılan 3. dalga operasyonunu jandarma yaptı.

PEKİ NEDEN?

Jandarmanın görev alanı prosedürlere göre, "Jandarmanın genel olarak görev ve sorumluluk alanı; Polis görev sahası dışı olup, bu alanlar il ve ilçe belediye hudutları haricinde kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerlerdir" diyerek ifade ediliyor. Ancak İstanbul merkezli bu operasyonda polis yerine jandarma görev aldı.

SEBEBİ KÖSTEBEK İDDİALARI MI?

İktidara ve yargı çevrelerine yakın SON TV, özellikle İmamoğlu'na ve İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamında oldukça dikkat çeken gelişmeleri aktarması ile son günlerde dikkat çekiyor. Bir süre önce ise ortaya attığı 'köstebek' iddiası hayli dikkat çekmişti. SON TV'de yer alan iddialara göre İmamoğlu ve İBB operasyonlarının öncesinde ve soruşturmalar devam ederken; Adliye, Emniyet, MASAK ve bazı bakanlıklarda 'köstebekler' olduğu ve atılacak adımları önceden sızdırdıkları öne sürülmüştü.

SABAH GAZETESİ: İMAMOĞLU'NUN KÖSTEBEĞİ KİM?

Sabah yazarı Mahmut Övür de 29 Nisan tarihinde “Ekrem İmamoğlu’nun emniyetteki ‘köstebeği’ kim? Operasyonlar için içeriden biri haber mi uçuruyor?” başlıklı bir yazı yazmıştı. Övür, operasyonla ilgili “köstebek” iddialarından bahsettiği yazısında “İstanbul Emniyeti’nden biri”ni işaret etti:

“Devlet içinden biri, özellikle İstanbul Emniyeti’nden biri, İmamoğlu’na ‘haber mi uçuruyor?’ Bir ‘köstebek’ mi işbaşında?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in son sözü boşuna mı? ‘Kim devletin içinden dışarı bilgi taşıdıysa, hesabını mutlaka verecek!’

Varsa bir köstebek, umarım jammer bile onu kurtaramaz.”

Kaynak: Halk TV - Serhat Ağa

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •