MİT'ten 2024 faaliyet raporu... MİT Başkanı Kalın: "MİT oyun kurucu rolünü başarıyla tesis etti..."

MİT'ten 2024 faaliyet raporu... MİT Başkanı Kalın:
A- A+

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2024 yılı faaliyet raporunu yayımladı. Raporun sunuş yazısını MİT Başkanı İbrahim Kalın kaleme aldı. 2024'te MİT'in oyun kurucu rolünü başarıyla yerine getirdiğine dikkat çeken Kalın, "Karşı karşıya kalınan tehditler, operasyonlar ve istihbarat diplomasisi ile bertaraf edildi" dedi.

2024'te küresel kırılganlıkların had safhada yaşandığına dikkat çekti, uluslararası toplumda güvensizlik duygusunun yaygınlaştığının altını çizdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2024 yılı faaliyet raporunu internet adresinde yayımladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Biz bütün Türk Milleti'nin hizmetkarıyız" sözüyle başlayan faaliyet raporunun sunuş yazısını ise MİT Başkanı İbrahim Kalın kaleme aldı.

"TÜRKİYE EKSENİ İNŞA EDİLİYOR"

"Ülkemiz yeni jeopolitik gerçeklik karşısında; kendi millî çıkarlarını, hak ve menfaatlerini gözeterek, ‘Türkiye Ekseni’ inşa sürecini başarıyla yürütmektedir. MİT faaliyetleriyle; sadece ülkemizde değil, sınırlarımız dışında da en kritik noktalarda, oyun kurucu rolünü bir kez daha başarılı şekilde tesis ederken ülkemizin stratejik çıkarlarının istihbarat ve diplomasi eş güdümünde güvence altına alınmasına da tüm imkânlarıyla hizmet etmiştir. Karşı karşıya kalınan tehditler, sahadaki operasyonel faaliyetler ve derinleştirilen çok taraflı istihbarat diplomasisi çalışmalarıyla bertaraf edilmiştir."

MİT BAŞKANINDAN GAZZE MESAJI

Rapor, Kalın'ın kaleme aldığı ikinci sunuş yazısına sahip olarak kayıtlara geçti. Sunuş yazısında bölgesel gelişmeleri de belirten Kalın, Suriye'nin yeniden inşa sürecini toprak bütünlüğü temelinde takip edeceğini kaydetti. MİT'in Gazze hususunda "Adalet olmadan barış olmaz" şiarını benimsediğini işaret eden Kalın, 2024’te iki devletli çözüm konularında yoğun temaslarda bulunulduğunu anlattı.

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE" VURGUSU

MİT Başkanı Kalın, geçtiğimiz yıl MİT'in birçok ajan ağını deşifre ettiğini ve "terörsüz Türkiye" ideali doğrultusunda güvenlik güçleri ile müşterek operasyonlara imza attığını da ifade etti.

"YAPAY ZEKA" DETAYI

Sunuş yazısında yapay zekaya da mercek tutan Kalın, "Teşkilât, önümüzdeki dönemde de yapay zekâ teknolojisinden daha fazla istifade edecek ve 'Siber Vatan'ın korunmasına yönelik çalışmalara hız kazandıracaktır" dedi.

Raporda, MİT'in 2024 yılı harcama toplamının 23 milyar 927 milyon lira olduğu açıklandı.

Kaynak: CNN Türk

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •