İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombaladı! Nasrallah konuştu: "Düşmana gereken cevabı vereceğiz!"

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombaladı! Nasrallah konuştu:
A- A+

İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombaladı. İsrail'in siber saldırıları hakkında konuşan Nasrallah, "İsrail, en az 5 bin kişiyi 2 dakika içinde öldürmek istedi. Bunun adı soykırım" dedi. Nasrallah'ın yaptığı açıklamada İsrail'den 'kanser tümörü' diyerek bahsetmesi dikkat çekti. İsrail karşısında yıkılmayacaklarını belirten Nasrallah, "Düşmana gereken cevabı vereceğiz" şeklinde konuştu.

İsrail, Lübnan'da düzenlediği siber saldırıların ardından Hizbullah hedeflerini vurdu.

İSRAİL HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDU...

İsrail ordusu, 2 gündür Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin siber saldırı ile patlatılmasının ardından tekrar harekete geçti.

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombaladı.

NASRALLAH'TAN AÇIKLAMA

İsrail, Hizbullah lideri Nasrallah'ın siber saldırılar hakkında açıklama yapacağı saatte Lübnan'a bomba yağdırdı.

Bombardımanın ardından programını bozmayan Hizbullah lideri Nasrallah açıklamalarda bulunuyor.

Nasrallah yaptığı açıklamada, "Yara aldıysanız onlar da yara aldı. Şehitlerimizi anıyor, yaralılarımıza şifa diliyorum Lübnan hükümetine, hastane görevlilerine, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Salı günü Lübnan tarihindeki en büyük kan bağışının gerçekleştiğini belirten Nasrallah, "Bağışta bulunmak isteyen ve organ bağışı yapmak isteyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

NASRALLAH PATLAMALAR HAKKINDA KONUŞTU: HİÇBİR AHLAKİ ŞEYİ UMURSAMIYORLAR

Salı gününü özetlemek istiyorum. Düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eş zamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonla bütün ilkeleri çiğnedi. Ne ahlaki ne de insani olarak hiçbir şeyi umursamıyorlar. Hastanede çalışanlar, çarşıda olanlar, eczanede olanlar vardı. Birçok sivilin için kadınlar ve çocuklar da taşıyordu. Sadece Hizbullah savaşçıları değil onlar da taşıyordu. Bunu dünyada herkes kullanıyor, hastaneler, taşıma firmaları.

Çarşamba günü de telsizleri patlattılar. Ambulanslar veya hastanelerde olan telsileri patlattılar. Bu saldırılarda onlarca şehitler verdi. Bunların içinde kadınlar ve çocuklar dahil siviller var. Binlerce de yaralı var.

"DÜŞMAN İSRAİL'İN YAPTIĞI SOYKIRIM"

Düşman çağrı cihazlarını hedef alıyor. 4 binden fazla cihaz vardı. Kadınlarda ve çocuklarda da bulunuyordu. Hedef alarak, bilerek patlattılar. En az 4 bin insanın bir dakikada öldürülmesini hedef aldılar. Sadece çağrı cihazlarından bahsediyorum. Bu düşmanın niyetiydi. İşledikleri suçun seviyesini gösteriyor.

İkinci gün yine bin kişi öldürmek, yüzlerce kişi de yaralamak istediler. İsrailli düşmanlarımız en az 5 bin kişiyi 2 dakika içinde öldürmek istedi. Hiçbir kural gözetmediler.

Buna ne diyelim; toplu soykırım. İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çarşamba günü soykırımı diyoruz. Bu düşmanla yaptığımız savaşta, kanser tümörü İsrail kurulduğundan beri egemenliğimize ve güvenliğimize sürekli saldırıyor. Bu ya savaş suçu ya da savaş ilanıdır.

"İSRAİL'E GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ"

Bu olayın sonucunu araştırdık. Bu cihazları bize satan firma bize ulaştırana kadar hepsine kısa sürede bakıp kısa sürede sonuç alacağız. Bu olayın nasıl gerçekleştiği tam olarak netleşecek. Teknik olarak bu olayı nasıl, hangi yoldan gerçekleştirdiler inceliyoruz. Hiç şüphe yok ki; gerçekleri görmemiz lazım. Biz büyük bir güvenlik darbesi aldık. Lübnan tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbeydi. Biz daha önce İsrail'le savaşımızda daha önce böyle bir saldırı almamıştık, galiba daha önce dünyada da böyle bir saldırı olmadı. Sadece İsrail değil, ABD, Batı, NATO arkasında. En yeni teknolojiye sahip olanlar karşımızda duruyor. Bu çatışmaya girdiğimizde fedakarlıklar veriyoruz ve zafer yolunda sürekli çaba harcıyoruz. Tarih boyunca bu savaşın etrafında olanlar biliyor ki, bazen biz galip geliyoruz bazen onlar. Salı ve çarşamba günleri bizler için ağır ve kanlı günlerdi. Bu sınavı da başarıyla geçeceğiz.

İsrail'in düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır. Asla teslim olmayacağı, yıkılmayacağız ve gereken cevabı vereceğiz. Silahlarımızı bırakmayacağız.

"İSRAİLLİ KONUTAN İTİRAF ETTİ: İLK KEZ KAYBETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Aksa Tufanı başlattık ve sonuçlarını takip ediyoruz. Kimin ne dediğine bakmıyorum. Düşman ne diyor ona bakıyorum. Düşman İsrail'in komutanı da diyor ki; 'Kuzeyde ilk kez kaybettik'. Denizden de kuzeyi kaybettiklerini söylüyorlar. Netanyahu da itiraf edip açıkça 'Kuzey cephesini kurtarın' diye açıklama yapıyor.

Hem Kızıldeniz'de hem Hint Okyanusu'nda çok büyük işler yapılıyor. Irak ve Lübnan cephesinin muazzam bir baskı yaptığı görmezden gelinemez. Düşman burada birinci günden itibaren Lübnan cephesini söndürmek ve bitirmek istiyordu. Lübnan'dan gelen saldırıları durdurmak istiyordu. Bunun için bir çok baskı unsurunu kullandı. Bizimle siyonist düşman arasında çatışmalar hala sürüyor  ve geçtiğimiz senelerde bizim tarafımızdan yüzde 1'i yapılsaydı açık savaş ilan ederlerdi ama şuan ilan edemiyorlar.

Suikastlar yaptılar, komutanlarımızı öldürdüler, evleri bombaladılar bunların hepsi savaşın bir izi. Lübnan'daki bu direniş duruşu hiç bozulmuyor. En korkunç saldırıyı yaptılar. Ancak sivilleri öldürdüler ve sivil kurumları hedef aldılar. Bu da büyük suç.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •