Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Irak'ın kuzeyinde çok yakında kilidi kapatıyoruz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan bebek katili İsrail'in katliamına tepki göstererek "Gazze'de yaşanan savaş değil, soykırımdır." dedi. Terörler mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hudutlarımız içinde bölücü örgüt artık eylem yapamaz hale geldi. Irak ve Suriye sahasında ise örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Irak ve Suriye’de hiçbir terör örgütüne alan bırakmadık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde konuştu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

MEZUNLARA BAŞARI MESAJI

Bugün 54'ü dost ve kardeş ülkelerden gelenler olmak üzere toplam 181 subayımızın mezuniyet sevincine ortak oluyoruz. Üniversitemizin harp enstitüsünde 12'nci dönem müşterek komuta ve kurmay eğitimi ile kara, deniz ve hava harp enstitülerinde 6'ncı dönem komuta ve kurmay eğitimlerini bitiren tüm subaylarımızı gönülden tebrik ediyorum. Her birinizi ayrı ayrı kutluyor Allah başarılarınızı daim eylesin diyorum.

Silahlı kuvvetlerimizin farklı kademelerinde üstleneceğiniz tüm görevlerde her birinize rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Sizlere güveniyoruz, iftihar ve güven kaynağımız olacağınıza inanıyoruz. Misafir subaylarımıza da kendi ülkelerinde başarılar diliyor şahsımızın ve milletimizin en kalbi selamlarını halklarına ulaştırmalarını özellikle rica ediyorum.

Türkiye'nin diğer eğitim kurumlarından mezun olan ve fahri elçilerimiz olarak gördüğümüz tüm misafir öğrenciler gibi bu arkadaşlarımızla da gönül bağlarımızı daima koruyacağız. İnşallah kendilerini gelecekte ordularının en üst komuta kademelerinde devletlerine ve milletlerine aşkla hizmet ederken göreceğiz.

Türkiye 2233 yıllık tarihi ile dünyanın en köklü ordularından birine sahip olmanın yanı sıra en eski kurmay eğitim sisteminin de temellerini atmış bir ülkedir. Kurmaylık dahil askeri eğitimin tüm aşamalarında gerçekten parmakla gösterilen zengin bir müktesebata sahibiz. Bu güzide çatı altında aldığınız üstün nitelikli eğitimin bundan sonraki meslek hayatınızda sizlere rehberlik edeceğine yürekten inanıyorum. Sizlerle birlikte eğitiminize katkı sunan komutanlarımızı ve hocalarımızı da burada özellikle tebrik ediyorum, emekleri için teşekkürlerimi iletiyorum.

"MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTEMİZ KURULUŞ MİSYONUNU YERİNE GETİRİYOR"

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurduğumuz Milli Savunma Üniversitemiz kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getiriyor. Gerek astsubay meslek yüksek okulları ve harp okulları gerekse işte bugün burada olduğu gibi harp enstitülerinde eğitim alan evlatlarımız her açıdan en donanımlı en iyi şekilde yetişiyor. Milletimizin köklü değerleri ile birlikte ordumuzun değişen ihtiyaçlarını da karşılayan eğitim sistemi ile üniversitemiz silahlı kuvvetlerimizin farklı kademelerine vazife şuuru yüksek personel kazandırıyor. Milli Savunma Üniversitemizin dünyadaki trendlerin ışığında yeni açılımlarla kendini geliştirmesini memnuniyetle takip ediyoruz.

Üniversitemizin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurmay kadrosunu yetiştiren ocak konumu zaten izahtan varestedir. Bu vasfına ilaveten üniversitemizin Türkiye'nin askeri stratejik vizyonunun şekillendirildiği bir merkez olma yolunda ilerlemesi ayrıca takdire şayandır. Şu hakikati hepimiz çok iyi biliyoruz. Düşünce, fikir, vizyon olmadan strateji olmaz. Büyük stratejiler olmadan da taktiksel hamleler arzu edilen neticeyi vermez. Özellikle ülkemizin askeri, diplomatik ve siyasi olarak hemen her gün yeni bir güvenlik sınamasıyla yüzleştiği bir dönemde üniversitemizin bu yönünü güçlendirmesini son derece kıymetli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün bunlara ilave olarak üniversitemiz sivil-askeri iş birliği noktasında da çok başarılı bir örnek teşkil ediyor. Üniversitemizin bu özelliğinin korunması ve geliştirilmesi de önemlidir. Milli Savunma Üniversitesi'nin 8 yıl gibi kısa sürede katettiği mesafede büyük emeği olan rektörümüzü ve yöneticilerimizi kutluyorum. Bugüne kadar üniversite idaremize gereken her türlü desteği verdik. Eğitim faaliyetleriyle birlikte stratejik, bilimsel ve kültürel sahada attığı vizyoner adımlarla her zaman üniversitemizin yanında olduk. İnşallah bundan sonra da sizleri desteklemeyi sürdüreceğiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI: DURDURACAK İRADE GÖRÜNMÜYOR

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2,5 yılını geride bırakmak üzere. Çatışmalar zaman zaman tırmanarak ciddi can kayıplarına ve yıkımlara yol açarak devam ediyor. Savaşı sona erdirmeye dönük güçlü bir irade de görünmüyor. Türkiye olarak savaş tüccarları dışında kimseye faydası olmayan iki komşumuza da zarar veren bu kan deryasını durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz.

"GAZZE'DEKİ SAVAŞ DEĞİL, SOYKIRIM"

Gazze'deki katliamı anlatmakta artık kelimeler yetersiz kalıyor. Savaş hukukuna dair hiçbir ilke, kural ve kırmızı çizgi dikkate alınmadı. 7 Ekim'den beri yaşananlar savaş değildir. Gazze'de şahit olduğumuz doğrudan soykırımdır.

İsrail güvenliğini daha çok toprak işgal etmekte aradıkça hiçbir ülke kendini yüzde 100 güvende hissedemez. Zulme tepkimizi en sert şekilde gösterirken, kalıcı barışa giden yolun açılmasını için yoğun çaba sarf ediyoruz. Arzumuz kısa sürede ateşkes ilan edilerek, Gazze halkının biraz nefes alması gerektiğidir. Bunu NATO Zirvesi'nde muhataplarıma ifade ettim.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI: YAKINDA KİLİDİ KAPATIYORUZ

Bölgemizdeki krizleri çözüme kavuşturmak için çalışırken vatanımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini gözardı etmiyoruz. 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı büyük bedeller ödemiş bir ülkeyiz. Şehit kanlarıyla vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık. Terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attık. Hudutlarımız içinde bölücü örgüt eylem yapamaz hale geldi. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, istihbaratçılarımızla enselerindeyiz. Terör örgütüne ciddi darbeler indiriyoruz.

Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız. Terör bataklığını mutlaka kurutmak zorundayız.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, terör belasının son bulduğu ideali sembolize etmektedir. Bu ideali adım adım hayata geçireceğiz. Kararlıyız, azimliyiz. Engellerin de bilincindeyiz.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜ

Ülke olarak destan yazmış, demokrasisini kurtarmış, milli iradeye sahip çıkmış şekilde uyandık. Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz sonrasında çok kritik adımlar attık. FETÖ'nün 40 yıldır sızdığı kurumlarımızı büyük ölçüde arındırdık. 15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468'i, yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı. 1886 kurmay subayın 1524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •