Futbol kulüpleri ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla adından söz ettiren GKN Kargo, konkordato talebi ile gittiği mahkemeden eli boş döndü. Şirketin yeniden ayağa kaldırılmasının imkânsız olduğunu ortaya koyan rapor sonrası mahkeme iflas kararı açıkladı. Dün görülen duruşmada, 563 milyon borçla iflasına karar verilen şirket tasfiye edilecek. 2 araç dışında şirketin hiçbir varlığı ise bulunmuyor.
GKN Kargo, geçen ocak ayı başında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Konkordato talep edilen şirketin, sunulan proje doğrultusunda yeniden toparlanabileceği kaydedildi. Mahkeme, şirkete yönelik tedbir kararı verdi komiser ataması yaptı. Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberi şöyle;
HEYET: ŞİRKETİN TOPARLANMASI İMKÂNSIZ…
Ancak aradan geçen süreçte, şirketin mali durumu daha da kötüleşti. Faaliyet yürütemez konuma gelen şirketin komiser heyeti de mahkemeye sundukları raporda, şirketin konkordato projesinin başarıya ulaşmasının imkânız olduğu kaydedildi. Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ile Mali Müşavir Canan Koçyiğit’ten oluşan komiser heyetinin imzasını taşıyan 39 sayfalık raporda, “Şirketin geçici mühletten faydalandığı her gün alacaklıların durumu daha da kötüye gitmekte” denildi.
ÇOK SAYIDA ALACAKLI KATILDI…
Komiser heyetinin sunduğu olumsuz rapor sonrası, şirket için kritik duruşma dün yapıldı. Duruşmada, GKN Kargo avukatları yanı sıra çok sayıda alacaklı şirket avukatı katıldı. Şirket avukatları, kesin mühlet talebinde bulundu.
563 MİLYON BORÇLA İFLAS KARARI…
Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, GKN Kargo Lojistik Depo Şirketi’nin iflasına karar verdi. Karar, bu zamana kadar, en kısa sürede iflasla sonuçlanan konkordato dosyası olarak kayıtlara girdi. Tasfiye sürecine geçilen şirketin borcu ise 563 milyon lira seviyesinde.
4 KULÜP 50 MİLYON LİRA ALACAKLI…
Söz konusu borcun 50 milyon lirası 4 spor kulübüne. GKN Kargo ile sponsorluk anlaşması yapan Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep Spor ve Şanlıurfa Spor alacaklı konumda.
Kayıtlı 2 aracı dışında hiçbir varlığı bulunmayan şirketin sahibi Gökhan Akyürek’in, konkordato başvurusundan 2 hafta kadar önce, özel jetle seyahat ettiği bilgisi dava dosyasına girmişti. Akyürek’i, özel jetle Urfa’dan İstanbul’a taşıyan Vatanjet Havacılık AŞ 29 bin liralık alacağını tahsil edemediğini mahkemeye bildirdi.