Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e 'bu kadını ihraç et' telefonu..!

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e 'bu kadını ihraç et' telefonu..!
A- A+

CHP'nin Afyon adayı Burcu Köksal’ın 'Belediyenin kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak' sözleri krize neden oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i arayarak Burcu Köksal'ın partiden ihraç edilmesini istediğini yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Afyon Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AK Parti’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Köksal'ın sözleri üzerine Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i aradığını ifade etti. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çarşamba günü akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i arıyor. “Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin” diye talimat veriyor. Görüyor musunuz bir büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Başkanı’na talimat veriyor. O Genel Başkan da “Ben senin genel başkanınım. Sen kim oluyorsun da bana talimat veriyorsun?” demiyor, diyemiyor. Çünkü kendisini CHP Genel Başkanlığı’na seçtiren Ekrem İmamoğlu... O koltukta İmamoğlu’nun emanetçisi olarak oturuyor.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’ndan aldığı talimat üzerine gece Burcu Köksal’ı arıyor. “Burcu Başkan sözlerini düzelt” diyor. Burcu Köksal omurgalı çıkıyor. “Düzeltmem. Çünkü yanlış yapmadım” karşılığını veriyor. İş burada kalmadı. Özgür Özel sorunu çözemeyince Ekrem İmamoğlu, Burcu Köksal’a ayar veren bir çıkış yaptı."

NE OLMUŞTU?
Köksal'ın sözlerinin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Burcu başkandan selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken ‘belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız’ diye söylerken orada küçük bir sürçülisan, dil sürçmesi oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.” demişti.

KÖKSAL: 'DİL SÜRÇMESİ' DEĞİL
Özel'in "sürçülisan" açıklamalarının ardından Gazeteci Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile görüştüğünü duyurdu. Yarkadaş Köksal ile konuşmalarını şöyle aktardı: "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi. 'DEM Partililer sizden hizmet alamayacak mı' diye sordum Burcu Hanım 'Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına ayrımsız hizmet yaparım ama DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz' dedi."

İMAMOĞLU DEM PARTİ'Yİ SAVUNDU, KÖKSAL'A YÜKLENDİ
CHP'de yaşanan DEM Parti tartışmasına Ekrem İmamoğlu'da dahil oldu. İmamoğlu, DEM Parti'yi savunarak Burcu Köksal'a sert sözlerle yüklendi.

İmamoğlu, "Ben CHP'liyim ama bu partiye, bu partililere değil; bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim. Hani birileri çıkıyor ya 'vatan haini, terörist.' Hatırlayın, büyükşehir belediyesi terörist doluydu! Bunu diyenle, bu aynı akıl. Öyle yağma yok!" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN BURCU KÖKSAL AÇIKLAMASI
CHP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhuriyet Halk Partisi, bir asrı aşan tarihimizde olduğu gibi, bugün de siyaset ve yönetim anlayışının temeline Cumhuriyeti, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, halkçılığı koymaktadır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız tarihsel sorumluluğumuz ışığında halkın tüm kesimlerini ayrım gözetmeksizin kucaklamayı, halkımızın sorunlarına çözüm üretmeyi, halkımızla omuz omuza ülkemizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımayı en büyük görevimiz kabul ediyoruz.

100 yıl önce emperyalizme karşı bağımsız, eşit, özgür bir ülkeyi kuran iradenin torunları olarak bugün de eşit, özgür, birlikte zengin ve barış içinde yaşayan bir ülke inşa etme hayalimiz ve irademiz her zamankinden daha güçlü.

Türkiye'yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında inanç, etnik köken, yaşam tarzı, sosyoekonomik durum, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyaseti kurmakta kararlıyız.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine giderken, bu anlayışın ve ilkelerin en açık ifadesi olan, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından liderliği yapılan Türkiye İttifakı'nı yurdumuzun dört bir köşesinde kararlılıkla kuruyor ve büyütüyoruz.

Halkçı belediyeciliği rehber edinen, gücünü halkın iradesinden alan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edecektir. Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır.

Tüm halkımızı 31 Mart 2024'te Türkiye İttifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •