Fenerbahçe'de Ali Koç: "İnşallah haziran ayında yeni bir başkanımız,.."

Fenerbahçe'de Ali Koç:
A- A+

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nu hedef alan açıklamalar yaparken, sarı lacivertli camiaya ve şahsına yönelik saldırılar düzenlendiğini söyledi. Ali Koç, haziran adayındaki başkanlık seçiminde aday olup olmayacağı konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Ali Koç, haziran ayındaki seçimde aday olmayacağını söyleyerek, "İnşallah haziran ayında yeni bir başkanımız ve yönetimimiz olacak." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarının standart dışı uygulamalar olduğunu söyleyen Koç, sarı lacivertli camiaya yapılan saldırılardan bahsetti.

Konuşmasının son bölümünde, haziran ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimine değinen Ali Koç, aday olmayı düşünmediğini ve Sadettin Saran'ın adaylık sürecine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Ali Koç'un açıklamaları: 

"Çağlar Söyüncü'nün transfer sürecine değinmek istiyorum. Kendisiyle ve kulübüyle görüştüğümüzde aramızda kapatılması imkansız ekonomik fark vardı. Öyle bir noktaya geldi ki, masadan çekildik. Sonrasında futbolda daha evvel rastlamadığımız bir olayla karşılaştık."

"Çağlar, sadece 4 ay Fenerbahçe'de oynayabilmek için, Atletico'dan alacağı olan imza parasının büyük bölümünden fedakarlık etti. Kendisine sormadığım için rakamları telaffuz etmiyorum ama milyon Euro seviyesinde bir bedelden vazgeçti. Ve bu transfer böyle gerçekleşti. Bu ekonomik fedakarlık için kendisine teşekkür etmek istiyorum."

"LİGİN KADERİNİ ETKİLİYORLAR"
"Bu kadar kısa sürede bu kadar çok olağanüstü olayların yaşandığı ülkemizde, futbol hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Futbol takımımızın inancı, ruhu, doğru kadro mühendisliği, yatırımlar, emin adımlarla ilerliyoruz dedim. Ama kadro mühendisliğindeki başarı, camianın kenetlenmesi, şampiyonluk mücadelesi için ülkemizde yeterli olmuyor. TFF'nin, kurullarının, hakemlerinin saha içi ve saha dışında aldıkları kararlar, yarışın kaderini etkilemektedir."

"KURALLAR RENKLERE GÖRE FARKLI MI"
"Saha içinde tartışmalar her hafta devam etmektedir. Standartsız hakem performansları norm haline gelmiştir. Futbolda kurallar renkler üzerinde farklı mı uygulanıyor sorusunu sorma mecburiyetinde kalıyoruz. Her puanın, her golün, her kararın kritik öneme sahip olduğu dönemeçte, sorumlu olanlar bu durumu nasıl düzeltecekler merakla bekliyoruz."

PFDK'NİN VERDİĞİ CEZALAR
"Saha dışında söz konusu Fenerbahçe olunca kurulların nasıl çelişkili kararlara imza attığını görüyoruz. Fenerbahçe, sezon başından bu yana PFDK'den 7 milyon 379 bin TL ceza almış. Bu federasyonun geçmiş federasyonlara nazaran bizleri ceza keserek disipline edeceğini düşünmesi de çok talihsiz bir gerçek. Tahkim'e başvurmuşuz, 6 milyon 549 bin TL'ye inmiş. Rakibimiz de bu sezon başından beri 4 milyon 934 bin TL ceza almış, onlar da Tahkim'e başvurmuş, 3 milyon 591 bin TL'ye inmiş. Geçen sezon da bir sürü, hatta MHK Başkanı'na ağza alınmayacak sözlerin söylendiği statta, sevk yapılmadığını biliyoruz."

7 sezonda 3 kez, 2'si kendi sahamızda olmak üzere son maçta şampiyonluğu kaybettik. Bu dünyada hiçbir takımın başına gelmeyecek istatistiktir. 2005-06 sezonunu hatırlayalım. Dönemin federasyon başkanı Haluk Ulusoy'un kurgularını, rakiplerimizin 'kupa senin, lig benim' ittifakını unutmamız mümkün mü?

"SİZCE BU TESADÜF MÜ?"
"Bu sezon bir tanesi çıkıp 'Fenerbahçe devletle anlaştı, bu sezon şampiyon olacaklar' dedi. Bu niye sadece Fenerbahçe'ye oluyor? Türk spor tarihinde, sportif ve ekonomik anlamda, rakiplerimizden fersah fersah önde olduğumuz dönemde, her alanda şampiyon olduğumuz, kulübümüz FETÖ kumpasına maruz bırakılarak maddi, manevi zarar gördü. Bu kumpas Fenerbahçe'ye öyle zarar verdi ki, aslında biz son 10 senede değil, son 13 senede 1 kere şampiyon olduk. Sizce bu tesadüf mü? Sportif rekabetle açıklanabilecek bir tablo mu?"

"CANIMIZA KAST EDİLDİ"
"Fenerbahçe'nin maddi manevi hasar yediği ortamda kim bize yardım eli uzattı? Kim bunun hesabının sorulması için vesile oldu? Kim olabilir? Olursa, devlet olur. Yeri geldiği zaman Fenerbahçe'nin mücadelesini takdire şayan sözlerle ifade etmek iyi güzel de, bu camianın uğradığı maddi, manevi zararlar ne olacak? Fenerbahçe şampiyonluğa giderken, yine İsmail hoca döneminde takım otobüsümüz kurşunlandı. Canımıza kast edildi."

"SORUMLULARIN EN BÜYÜK AYIBI"
"Fenerbahçe'nin mevcudiyetine kast edilip, bu olayın hala faili meçhul olması tüm sorumluların en büyük ayıbı. Bu dosya emniyet seviyesinde çok iyi araştırılmasına rağmen, sonrasında tamamen savsaklanmıştır. Arzu edildiği takdirde, hedefe ulaşmanın çok kolay olduğu bir dosya. Ama niye arzu edilmiyor? Bunların dışında yakın zamana gelelim."

"CUMHURBAŞKANINA MÜTEŞEKKİRİZ AMA..."
"Bu salonda 26 Ekim 2019 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımız toplantımıza teşrif etti. O gün yaptığı konuşmada, hem tarihimizi, hem duruşumuzu hem de FETÖ'ye karşı mücadelesini övgü dolu cümlelerle anlattı. Konuşmayı biz yazsaydık, bu kadar iyi yazamazdık. Bu konuda kendisine müteşekkiriz. Ancak bu ziyaretten sonra ne olduysa, ziyaret tarihini takip eden 110 gün içinde, bugün de bize saldıran bazı yapılar, şahsımı 33 defa negatif biçimde sosyal medyada trend topic yaptılar. Yani 3-4 günde bir saldırıya uğramışız."

"O DÖNEMİN BAŞKANINI HATIRLARSINIZ"
"Harcama limitlerinin ilk defa uygulandığı 2019-20 sezonunda, hatırlayacağınız gibi çok ihtiyacımız olan sol bek transferimiz, keyfi biçimde engellendi. Her şekilde limitlerin içinde kalmamıza rağmen, daha evvel kabul gören finansal hesaplarımız değiştirilerek bu transfer engellenmişti. O dönemin federasyon başkanını hatırlarsınız."

"DAVALAR SÜRÜNCEMEDE BIRAKILIYOR"
"3 Temmuz süreciyle ilgili açtığımız tazminat davaları sürüncemede bırakılıyor. Hain terör örgütüne karşı kazandığımız hukuk zaferlerinin sonrasında manevi zararlarımız karşılanamaz, maddi zararlarımızın bir nebze olsun telafi edilmesini bekledik, istedik, helalleşmemiz gerekiyor dedik. Ama bu uzlaşı talebimiz karşılık bulmayınca tazminat davalarını açtık. Davamızı açalı 2,5 sene olmasına rağmen, davayı sürüncemede bırakma çabaları karşısında 21 Aralık 2023 tarihinde esas yargılama aşamasına nihayet geçilebildi."

"GALATASARAY KULÜBÜ'NÜN YERİNDE OLSAM..."
"Son 6 sezondur muhtelif konularda pek çok kez tanık olduğumuz gibi, Süper Kupa mevzusunda da Fenerbahçe'ye ve özellikle şahsıma organize, sistematik, planlı şekilde saldırılar oldu. Olmaya da devam ediyor. Vallahi ben Galatasaray Kulübü olsam, 'beni niye unuttunuz' derdim. 'Ben de bu kararın alınmasındaki ana faktörlerdenim' derdim. Sporla ilgisi olmayan, genelde siyasetle meşgul olan bazı yapılar, troller devreye sokularak şizofrence senaryolarla kulübümüz ve şahsım hedef gösterildi. Şunu net şekilde söyleyebilirim ki, bu yapılan saldırılar, daha evvel ki saldırılarda olduğu gibi birilerinin düğmeye basmasıyla gerçekleşmektedir. Kendiliğinden olan konular değildir."

"BUNLARIN ORTAK YANI..."
"Bu troll hesaplarının kimlere hizmet ettiği herkesin bildiği gerçeklerdir. Bu yapıların hedef aldığı başka kulüp veya başkan var mıdır? Sadece Fenerbahçe'dir. O yüzden tehlikenin farkında olun deme ihtiyacı duyuyorum. Bunlar yoruyor insanı. Bunlar gibilerin ortak yanı, Fenerbahçe'mizin sıkı sıkıya bağlı olduğu ilke ve değerlerle ilgili sıkıntıları mıdır? Bu kişilerin bazıları, terör örgütüne hizmet etmekteydi. Bu kişiler niye bizleri hedef almaktadır?"

"ESAS HATIRLAYACAĞIM DOSTLARIN SESSİZLİĞİ"
"Şu sözlerimi hatırlamanızı istiyorum. Başkanınız olarak, 6 sezondur yaşadıklarımızda esas hatırlayacağım, düşmanlarımızın sözleri ve saldırıları değil. Dost bildiklerimizin sessizliğidir."

"SÜPER KUPA SÜRECİ ARAŞTIRILSIN"
"Dönelim Arabistan konusuna. Süper Kupa finaliyle ilgili TFF ve TFF'den aldığı bilgilerle Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı açıklamalar ile bizim yaptığımız açıklamalar siyahla beyaz kadar birbirinden farklı. Ya biz ya da TFF gerçekleri tam olarak yansıtmıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, devletimizin bu süreçte yaşananları etraflıca soruşturmasını talep ve rica ediyoruz."

"MAÇIN İPTALİ KASITLI MIYDI?"
"Yapılacak kapsamlı soruşturma sonunda, neler yaşandığını, kimlerin sorumlu olduğunu, TFF'nin söylediğinin aksine, milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimizin tartışma konusu olup olmadığını, maçın iptaline TFF'nin organizasyon beceriksizliği mi, kulüplerin taleplerinin mi sebep olduğu ortaya çıkacaktır. Hatta maçın iptaline giden süreçte kasıt olup olmadığı da netleşecektir. Kasıt şüphesi üzerinde durulmasını özellikle rica ediyoruz."

BAŞKAN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI
"İnşallah haziran ayında yeni bir başkanımız, yeni bir yönetimimiz olacak. Bu kararımın Fenerbahçe'nin hayrına olduğuna inanın. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başkan olacak çok değerli kongre üyelerimiz her zaman vardır, ortaya çıkacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •