Fatih’teki bir döviz bürosu soyguncuların hedefi haline geldi. Büro çalışanının taşıdığı 386 bin Euro ve 98 bin 500 Sterlin, silahlı kişilerce gasp edildi. Olayla ilgili 5 şüphelinin kimliği tespit edildi. Bu kişilerden biri kaçtı; 4’ü ise tutuklandı. Haklarında dava açılan 4 isim arasında yer alan Bahadır Gövez ise restoran zinciri Nusr-Et’in sahiplerinden Nusret Gökçe’nin eski koruması çıktı.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay geçen 23 Ocak sabahı yaşandı. İnce Döviz AŞ çalışanı Edip Aydın (54), beraberinde bulunan ve TL karşılığı 16,3 milyon TL olan 386.281 Euro ve 98.500 Sterlin ile evinden çıkarak iş yerine doğru yol almaya başladı. Bu esnada, maskeli ve silahlı olan bir kişi, Aydın’a silah doğrultarak para dolu poşetleri vermesi tehdidinde bulundu. Aydın’dan içi dolu iki poşeti alan kişi, kendisini bekleyen motosiklete binerek izini kaybettirdi. halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberi şöyle;
OLAYA KARIŞAN 4 KİŞİ YAKALANDI
Polis, savcılık talimatıyla harekete geçti. Çalışma sonrası, olaya karıştığı belirlenen 5 kişinin izine ulaşıldı. Bu kişilerden 4’ü gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma sonrası 4 kişi hakkında dava açıldı. Tutuklu durumdaki 4 sanık ilk duruşmada yaptıkları savunmalarda, olaya ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.
‘EŞKALİ DE SİLAHI DA PATRONUM VERDİ’
Döviz bürosu çalışanı Edip Aydın’a silah doğrultarak paraları alan Emrah Tekin (37), soygun olayını kendisine söyleyen kişinin, bodyguard olarak yanında çalıştığı ve ‘patronum’ dediği Bahadır Gövez olduğunu öne sürdü:
“Olaydan bir gün önce Bahadır beni çağırdı. Edip Aydın’ın yağmalama olayı olduğunu, bunu yapıp yapmayacağımı sordu. Ben de, Bahadır’a karşı borcum olduğu için teklifini kabul ettim. Bu buluşmamızda Bahadır bana silah da verdi.”
Tekin, Aydın’ın eşkâl bilgisini de Gövez’in verdiğini öne sürdü. Soygun sonrası aldığı 45 bin Euro’dan 30 bin Euro’yu Gövez’e verdiğini anlatan Tekin “O da bu para ile eşinin üzerine araba almış” diye konuştu.
‘PARAYI EMANETEN BIRAKTI’
Bir dönem Nusr-Et’in sahiplerinden koruma olarak çalışan Bahadır Gövez (46) ise Tekin’in kendisini para verdiğini ancak söz konusu paranın soygun parası olduğunu bilmediğini ifade ederek “Adana’da ailesinden kalan malları sattığını söyledi. Bunu (parayı) benim evime bırakıp bırakamayacağını sordu. Ben de şüphelenmedim ve evime bırakabileceğimi söyledim” şeklinde savunmasını yaptı.
O PARANIN TL KARŞILIĞINI MERAK ETMİŞ!
Soygun parasının bölüşümünü, ailesiyle yaşadığı evde yapmakla suçlanan Mehmet Beşir Aslanoğlu (29) ise olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü. Aslanoğlu’nun cep telefonundaki internet aramaları arasında, soygun haberinin de olduğu anlaşıldı.
Aslanoğlu ifadesinde, “Fatih ilçesinde gasp olayının yaşadığını öğrendikten sonra cep telefonumdan, olayı merak ettiğim için arama yaptım” diye konuştu.
Olaydan sonra Emrah Tekin’in 10 bin Euro verdiği Burak Işık’ın (27) ise cep telefonu ile Google’da, “10 bin Euro kaç TL” ve “170 bin TL kaç Euro” şeklinde arama yaptığı anlaşıldı.
‘KÖSTEBEK İÇERİDE’ ŞÜPHESİ
Soyguna uğrayan İnce Döviz AŞ’nin çalışanı Edip Aydın ise ifadesinde “Paraların bende toplandığını dışarıdan bir kişinin bilme ihtimali yok. İçeriden bir kişinin bu bilgiyi beni gasp eden kişilere verdiğini düşünüyorum. Benim şüphelendiğim kişi Raman M.'dir. Bu kişi Suriye uyrukludur. Bizim şirketimizin üç şubesi var. Bu şubelerde toplanan paralar Laleli'deki büroda toplanıyor. Raman M. ise burada çalışmakta. Büroya ne kadar para gelip gittiğini bilebilecek konumdadır” ifadelerini kullandı.
Bu arada, soyguna karışmakla suçlanan Alişan Aytar’ın (23) ise halen yakalanamadığı anlaşıldı.