Beşiktaş’tan iki gazeteciye suç duyurusu! ‘Manipülasyon yapıyorlar..!’

Beşiktaş’tan iki gazeteciye suç duyurusu! ‘Manipülasyon yapıyorlar..!’
A- A+

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos'un imza töreninde Başkan Hasan Arat ile gazeteci Gökhan Dinç arasında yaşanan gerginlik mahkemeye taşındı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, YouTube üzerinden yayın yapan Spor Gecesi Dijital programında Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç’in tehdit, hakaret ve Gökhan Dinç'in Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına avukat Altın Mimir tarafından yapılan suç duyurusunun dilekçesinde; “Şüpheli Gökhan Dinç ve Haluk Yürekli’nin Tehdit Suçu (TCK m.106), Hakaret Suçu(TCK m.125), Tehdit veya Hakaret İçeren Tezahürat (6222 Sayılı Kanun m.14), Şiddete Neden Olabilecek Açıklamalar Suçu (6222 Sayılı Kanun m.22) ile savcılığın re’sen takdir edeceği sair suçlardan dolayı soruşturma başlatılmasını ve netice olarak müvekkillerin söz konusu suçlardan zarar gördüğünün de değerlendirilmesi ile şüpheliler hakkında eylemlerine uyan sevk maddelerince kamu davası açılması için iddianame tanzimine karar verilmesi istendi.”

ALGI VE YILDIRMA OPERASYONU…

Eski profesyonel basketbolcu ve iş insanı Hasan Arat’ın geçtiğimiz ay Olağanüstü Seçimli Genel Kurul‘da büyük bir destek ile Beşiktaş JK başkanlığına seçildiğinin yer aldığı dilekçede, Beşiktaş adına kollarını sıvayan başkan Arat’ın an itibarıyla yıldırma ve algı operasyonunun, seçimdeki büyük başarısına rağmen devam ettiği belirtildi.

SANTOS’UN İMZA TÖRENİNDEN ÖNCE VE SONRA YAPILAN HAKARETLER…

Şikayet dilekçesinde BJK Başkanı Hasan Arat’ın Dünyaca ünlü teknik direktör Fernando Santos ile anlaşarak takımın başına getirdiği belirtilerek, 2 gün önce yeni teknik direktör Santos’u basına tanıtmak için düzenlenen basın toplantısı ve imza töreninden önce ve sonrasında şüpheli Gökhan Dinç’in sosyal medyadan Arat hakkında hakaret suçunu işleyecek şekilde paylaşımlarda bulunduğu iddia edildi.

MANİPÜLASYONLAR YAPIYORLAR

Dilekçede şüphelilerin eylemleri şöyle sıralandı:

*Şüpheli Gökhan Dinç basın toplantısına katılmadan önce ve katıldıktan sonra muhtelif tarihlerde X (Eski adıyla Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden @gkhndinc kullanıcı adıyla kullanmakta olduğu X (Eski Adıyla Twitter) hesabından; müvekkillerle ilgili aşağıda görülebileceği şekilde müvekkilleri toplum nezdinde küçük düşüren, kişilik haklarını zedeleyen ifadelerle alenen hakaret suçunu işleyecek şekilde paylaşımlarda bulunmuş olup söz konusu paylaşımlar toplum nezdinde algı yaratarak müvekkil Hasan Arat’ın gerek başkanlık sürecini gerekse de görevini layıkıyla yapmadığı yönünde gerçeğe aykırı manipülasyonlar içermektedir.

*Tören sırasında ise spor yazarı ve yorumcusu olan aynı zamanda YouTube isimli sosyal medya platformu üzerinden Spor Gecesi Dijital isimli programı sunan Gökhan Dinç, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı müvekkil Hasan Arat’a soru yöneltmiş ve müvekkil de soruya binaen kendisine cevabını saygı çerçevesinde iletmiş ve şüpheli aldığı cevap üzerine istediği kaos ortamını yaratamaması sebebiyle toplantıyı terk etmiştir.

*Gökhan Dinç’in gazeteci Haluk Yürekli ile birlikte ana konusu aynı günün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen imza töreni olan YouTube üzerinden Spor Gecesi Dijital programını çekti.

“İSTERSEN TEHDİT OLARAK ALGILA” TEHDİDİ

Haluk Yürekli programda, “Spor Gecesi Dijital bundan sonra BJK başkanı Hasan Arat, yöneticileri, futbolla ilgili her şeyini tutmaya başlamıştır. Bunu isterse tehdit olarak algılayın isterseniz aleni olarak değerlendirin. Hasan Arat Beşiktaş Kulübü başkanı olarak kaldığı her dakika boyunca Hasan Arat ismine zerre saygı duymuyorum, her attığı adımı araştıracağım. Beşiktaş kulübünde bu işleri yapan herkes çok dikkatli olsun, arkasında asla parmak izi bırakmasın. Biz bir şeyi kafaya takarsak ne olduğunu geçmişte gösterdik, bundan sonra kimse huzur içinde at koşturamaz. Ne Ümraniye’de ne Akaretler’de bunu bilin.” açıklamalarını yaptı.

BJK YÖNETİMİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bunun üzerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü şüphelilerin açıklamaları ve yapılan paylaşımlarının kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olup BJK Başkanı Hasan Arat ve Yönetim Kurulu’na karşı açık bir tehdit ve hakaret suçu işlediğini, aynı zamanda 6222 Sayılı Kanunu’a da muhalefet ettikleri gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

YENİ YÖNETİMİM TOPLUM İÇİNDEKİ SAYGINLIKLARI HEDEF ALINDI

Şikayet dilekçesinde iki şüphelinin sarf ettikleri hakaret ve tehdit içeren ve BJK yönetimini küçük düşürmeye yönelik sözlerle Beşiktaş’ın yeni yönetiminin onurunu, şerefi ve toplum içindeki saygınlıklarını hedef alarak zedeledikleri ileri sürüldü.

BURAK ELMAS’IN FOTOĞRAFIYLA PAYLAŞIM

Dilekçede şüpheli Gökhan Dinç’in X(Eski Adıyla Twitter) isimli sosyal medya platformunda yaptığı ve dilekçemize konu olan paylaşımlarında Hasan Arat’ı küçük düşürmeye yönelik paylaşımlar yapmaya dikkat ettiği ileri sürülerek şöyle dendi;

“Öyle ki bir dönem Galatasaray Spor Kulübü başkanlık görevini icra eden ve ilgili kulüp taraftarları tarafından sürekli eleştirilere ve hakaretlere maruz kalan Burak Elmas’ın fotoğrafını paylaşımına ekleyerek müvekkil Hasan Arat’ı toplum nezdinde bir algı yaratmaya çalışarak aynı duruma düşürmeye çalışmıştır. Şüpheli, müvekkili taraftarları nezdinde küçük düşürmeye çalışmış ve müvekkilin saygınlığını rencide edecek paylaşımlar yaparak müvekkile karşı alenen hakaret suçunu işlemiştir.”

Dilekçenin ekinde delil olarak; YouTube İsimli Sosyal Medya Platformundan Yapılan Açıklamalar, X(Eski Adıyla Twitter) İsimli Sosyal Medya Platformundan Yapılan Paylaşımlar, Tanık, Bilirkişi incelemesi gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •