Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ali Koç'a ağır yüklendi! 'Hem FETÖ dedi hem 28 Şubat'a bağladı!'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ali Koç'a ağır yüklendi! 'Hem FETÖ dedi hem 28 Şubat'a bağladı!'
A- A+

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa skandalının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a yönelik suçlamalarına bugünkü yazısında da devam etti. 

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki yazısında, "Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?" diye sordu.

Selvi'nin “Koç gibi organize” başlıklı yazısı şöyle;

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Suudi Arabistan’da oynayacağı Süper Kupa maçıyla ilgili perde arkası bilgilere ulaştıkça kafamdaki soru işaretleri daha da artıyor.
Atatürk’ün sporla ilgili çok güzel sözleri var; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” gibi. “Spor, ahlaktır” diye kısa bir vecizesi var. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözü çok bilineni. Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?

SORUN YOK DİYORLAR

Şimdi merak ediyorum; Fenerbahçe ve Galatasaray’ın divan kurulları Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmaması kararını almışlardı. Divan Kurulu kararından sonra Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’i arıyor. “Bir sorun var mı? Eğer bir sorun varsa paralarını iade eder, maçı Suudi Arabistan’da oynamayız” diyor. Koç ve Özbek bir sorun olmadığını söylüyor.

DİVAN KURULUNDA AÇIKLADILAR MI

Merak ettiğim Ali Koç ve Dursun Özbek, divan kurulu toplantılarına katılmışlardı. Orada “Arkadaşlar, takımlarımız para kazansın diye Suudi Arabistan’da maç yapmayı biz kabul ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde bizden bir talebi yok. Tamamen kulübümüzün çıkarlarını düşündüğümüz için Suudi Arabistan’da oynamayı kabul ettik” dediler mi? Yani işin gerçek yüzünü anlattılar mı?

GS YÖNETİCİSİ VE FENERBAHÇELİ GAZETECİ KİM

Bir sorum da maç gününe ilişkin olacak.

Maçın oynanacağı 29 Aralık Cuma günü sosyal medyada, “Suudlular, İstiklal Marşı’nın okunmasına, Türk bayrağının açılmasına izin vermiyorlar” diye bir haber dolaşıma sokuldu. İletişim Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın okunacağını, Türk bayrağının açılacağını ve maçın oynanacağını belirten bir açıklama yaptı. Az sonra bu kez, “maç iptal oldu” haberi yayılmaya başlandı. Ama henüz Riyad’da Futbol Federasyonu ile kulüplerimiz toplantıya bile oturmamış. Bu haber nereden çıkıyor?

28 ŞUBAT’TA DA AYNI ROLÜ OYNAMIŞTI

Benim asıl merak ettiğim ise, Futbol Federasyonu tarafından spor yazarları ve davetlilere verilen programda İstiklal Marşı’nın okunacağı, Türk bayrağının açılacağı, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacağı yer almasına rağmen, ismi bende saklı olan Galatasaraylı bir yönetici Riyad’da, Fenerbahçe yönetiminde yer alan bir gazeteci ise İstanbul’da bu dezenformasyonun yayılmasına neden oluyorlar.

Bunlardan gazeteci olanının 28 Şubat sürecinde oynadığı rolü çok iyi biliyoruz. Yaptığı televizyon programlarıyla darbecilerin ekmeğine yağ sürmüştü. Acaba yine aynı kostümlerini giyip, aynı tiyatroyu oynamaya mı başladılar?

MADEM PARA DEĞİLDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’e, Süper Kupa maçını yurtdışında oynayıp para kazanmayı düşünüp düşünmeyeceklerini soruyor. İki başkan da bu öneriyi destekliyor. İngiltere ve Almanya’ya öneriliyor. Onlar kabul etmiyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri ilgi göstermiyor. Azerbaycan para önermiyor ama Azerbaycan’da oynanmasını istiyor. Geriye Katar ve Suudi Arabistan kalıyor. Ali Koç, “Beşiktaş ile Antalyaspor, Katar’da Süper Kupa maçı oynadı ama Katar’da seyirci yok. Ama maç Suudi Arabistan’da olursa daha iyi olur. Suudi Arabistan son dönemde futbola çok yatırım yaptı. Ronaldo’yu, Benzema’yı aldılar. Futbol seyircisi var” diyor. Ali Koç, maçın Suudi Arabistan’da oynanmasını destekliyor.

TFF Başkanı Büyükekşi de Suudi Arabistan’la 4.5 milyon dolara anlaşma yapıyor. Maça gitmeden 1 milyon 300 bin dolar para kulüplerimizin kasasına giriyor.

Peki madem para o kadar önemli değildi, siz Türk milliyetçisiydiniz, o zaman Azerbaycan’ın teklifini neden kabul etmediniz? Hani iki devlet, tek millettik?

RUM KESİMİ İLE YAPILAN ANLAŞMA

MADEM İstiklal Marşı, Türk bayrağı ve Atatürk konusunda bu kadar duyarlıydınız o zaman Fenerbahçe, Kıbrıs Rum kesiminin futbol takımı Larnaka ile maça gittiğinde o protokolü nasıl imzaladınız? Bakın o protokolde hangi maddeler yer alıyor?

- Türk ve KKTC bayrağı götürülmeyecektir.

- Fenerbahçe kafilesi havaalanında KKTC taraftarı tarafından karşılanmayacaktır.

- Taciz edici pankartlar ve Zoom’lu fotoğraf makineleri alınmayacaktır.

Hani Türk bayrağı konusunda hassastınız? Hani pankartlar konusunda duyarlıydınız? Hani Atatürk konusunda hassastınız? O zaman bu şartları nasıl kabul ettiniz? Sizin Türk bayrağı ve Atatürk sevginiz Rumlara karşı başka, Suudlulara karşı başka mı oluyor?

28 ŞUBAT İKLİMİ

TÜRKİYE bir süredir 28 Şubat öncesine benzeyen bir iklimin içine sürüklenmek isteniyor. Atatürk, Anıtkabir, hilafet çağrıları üzerinden tehlikeli bir kamplaşmaya sürüklenmek isteniyor. 28 Şubat süreci de Aczimendiler, Hizbul Tahrir’in hilafet çağrıları, Fadime Şahin, Müslün Gündüz üzerinden oluşturulmuştu. Bu kez İslam ve Arap düşmanlığı üzerinden fay hatları körüklenmek isteniyor.

ALGI OPERASYONU

Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’in gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaması nedeniyle Süper Kupa maçı Erdoğan’ın baskısıyla Suudi Arabistan’da oynanıyor gibi bir hava oluştu. Üç başkan da zamanında kamuoyuna açıklama yapmamaları nedeniyle bu algının oluşmasına hizmet ettiler. Sonradan anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçın Suudi Arabistan’da oynanmasını istememiş. Hatta birkaç kez, “Bu iş nereden çıktı?”, “Takımlarım istiyor mu?” diye sormuş. Bu durumda “Orada yaşananların sebebi Erdoğan” sözünden dolayı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dileyecek mi?

ORGANİZE İŞLER

Süper Kupa maçının perde arkasından süper organize işler çıkıyor. Maçın Suudi Arabistan’da oynanmasına onay veren, imzalanan protokolü kabul eden, paranın kasalarına girmesine izin veren, divan kurulunun kararına rağmen takımları Suudi Arabistan’a götüren Ali Koç ve Dursun Özbek’in son birkaç gün içinde Atatürkçülük hassasiyetleri ön plana çıkıyor.

Ali Koç, Türkiye’de “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartını hazırlatıyor, Atatürk resimlerini tişörtlere bastırıyor. Dursun Özbek ondan geri kalmamak için Riyad’da baskı yaptırıyor. Sonuç itibarıyla “Koç” gibi bir organizasyon yapılarak Süper Kupa maçı sabote ediliyor. Ama bu rezaletin gerekçesi olarak da Atatürk, İstiklal Marşı ve Türk bayrağı gibi değerlerimiz gösteriliyor. Peki o zaman, Futbol Federasyonu’nun açıklamasında yer alan “Sürecin hiçbir aşamasında milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır” vurgusu ne anlama geliyor?

BU İŞİN NERESİNDESİNİZ

Çıkıp Türk milletine gerçekleri neden söylemiyorsunuz? Neden susuyorsunuz? Atatürk, milli marşımız ve Türk bayrağı gibi değerlerimizi istismar ederek birilerinin 28 Şubat benzeri bir havayı oluşturmasına hizmet mi ediyorsunuz? Siz bu organizasyonun neresindesiniz? 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •