Atatürkçü teğmenler Atatürk'ü savunduğu için ihraç edildi... Tepkiler artıyor..!

Atatürkçü teğmenler Atatürk'ü savunduğu için ihraç edildi... Tepkiler artıyor..!
A- A+

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Atatürkçü subayların Atatürk’ü savundukları için ihraç edildiğini açıkladı. Hem emekli askerlerden hem de kamuoyunda tanınan isimlerden tepkiler gecikmedi...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesi üzerine çıkan arbedeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler, tartışmaya giren askeri öğrencilerin sorumlu görülen yöneticilerin hepsinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Emekli askerler, gazeteciler ve yazarlar ise Atatürkçü subayların Atatürk’ü savundukları için ihraç edilmesine sert bir şekilde karşı çıktı.

BU OLAYIN SONUCUNDA HEPSİ GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI…

Bakan Güler, şunları söyledi:

“Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.”

KUMPAS İDDİALARI…

Söz konusu iddialarla ilgili yapılan haberlerin FETÖ dönemi TSK’ya yapılan kumpaslara benzemesi tartışma yaratmıştı.

Özellikle Yeni Şafak, "Teğmen cuntası" başlıklı manşetinde, Tuzla Piyade Okulu’ndaki teğmenleri hedef göstermişti.

Okulda bazı askerlerin namaz kıldıkları için fişlendiklerini ve darp edildiklerini iddia eden Yeni Şafak, bir “teğmen cuntasının” varlığını ileri sürmüştü.

Yeni Şafak'ın bu haberi, akıllara "Ergenekon-Balyoz kumpasları" günlerini hatırlattı.

Gazete, teğmenler için “darbe dönemlerini hatırlatacak bir bildiri yayınlamayı planladıkları, yargılanmaktan çekindikleri için vazgeçtikleri” iddiasında bulundu.

TEPKİLER YÜKSELİYOR…

Emekli askerler Atatürkçü subayların Atatürk’ü savundukları için ihraç edilmesine sert bir şekilde karşı çıkarken tepkilerini sosyal medyadan duyurdu.

Emekli Tümamiral ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “ATATÜRK’E SAYGISIZLIK: 1- İdari tahkikat raporu süratle kamuoyu ile paylaşılmalı 2- TSK ve devlet kurumlarına sızan FETÖ’nün, 15 Temmuz hain darbe girişiminden alınan dersler çerçevesinde personel temin ve mülakat sistemini düzeltici tedbirler alınmalı (yıllardır bu konuda şikayetler mevcut) 3- Atatürk’e saygısızlık yapan subayların herhangi bir tarikata mensup olup olmadığı araştırılmalı 4- TSK’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusu olduğu asla unutulmamalı” ifadelerini kullandı.

Gazeteci yazar Ardan Zentürk ise paylaşımında, “10 Kasım günü Gazi Mustafa Kemal'e saygı göstermeyen üniformalı ile onu uyaranı aynı düzeyde değerlendirdiğiniz anda... Geçelim... 15 Temmuz 2016'dan hiç ama hiç ders çıkarmamışsınızdır Oraya böyle geldik. Buradan bir başka felakete böyle gideriz Yazık...” diye yazdı.

FETÖ’nün kumpas davaları sırasında hukuksuzluğa isyan ederek yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın abisi Ahmet Tatar da söz konusu olaya “Teğmenler Cuntası” denilmesine karşı çıktı.

Tatar Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’a yaptığı açıklamasında “O dönem kumpasa karşı direnen kardeşimin uyarıları ne derece anlaşıldı bilemiyorum. Tuzla’da gencecik teğmenlerin ettikleri yemin gereği Atatürk’e sahip çıkmalarının, ‘İçimizde’ diye haykırdıkları 1283 numaralının resminin devreleri tarafından ayaklar altına alınmasına karşı durmalarının cuntacılık sayıldığı günlere geldik. 14 yıl sonra bir saldırı yine teğmenlerden mi başlıyor? Aynı medya, aynı söylemler” diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt da yaptığı paylaşımda, “Bu evlatları ihraç edenleri tarih de, millet de affetmez. İşgal altında mıyız? Kendinize gelin!” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da açıklama yaparak Yeni Şafak’ın haberine ve teğmenlerin ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Özdağ gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yenişafak, iktidarın propaganda organı. Genç subaylara saldıran bir haber yapmış. Yenişafak, pis elini Türk Ordusu'ndan çek! Senin 'Teğmenler Cuntası' diye saldırdığın genç teğmenlerden bir tanesi Alperen, daha evvelsi gün şehit düştü!” dedi.

Yeniçağ gazetesi haber müdürü Fatih Ergin de tepkisini dile getirenler arasındaydı. Ergin paylaşımında, “Milli ordudan ümmet ordusuna çevirmeye çalıştıkları TSK'da her şeye rağmen Atatürkçü damarı kesip atamayanlar, 'Teğmenler Cuntası' diye manşet atıp operasyon çekiyor. Türk Ordusu'ndaki Tarikatlar Cuntasını böyle gizlemeye çalışıyorlar! Harbiye ruhunu BİTİREMEYECEKSİNİZ!” ifadelerini kullandı.

DW Türkçe Yargı muhabiri Alican Uludağ da Bakanlığın yaptığının yanlış olduğunu savunarak, “Bunu da gördük. Atatürk'e saygıyı savunan teğmenler suç işlemiş gibi açığa alındı. Neredeyse darbeci ilan edilecekler” diye yazdı.

Kaynak: Odatv.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •