Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney’e sözleri nedeniyle yasal haklarını kullanacaklarını açıklayan Güney’in ailesine “Ok (Tamam) hakimi vurmak yok ama” diye yanıt verdi.
Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney için “Sinemamızın kadın döven erkeği” demişti.
Güney’in ailesi Abdullah’a tepki göstererek “Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney’in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız” açıklamasını yapmıştı.
Farah Zeynep Abdullah bugün konuya dair bir haberi X hesabından alıntılayarak Güney’in ailesine şu yanıtı verdi: “Ok (Tamam) hakimi vurmak yok ama.”
Abdullah’ın paylaşımı kimi kullanıcılarını tepkisini çekerken, bazı kullanıcılardan da destek aldı.
BABASI KERKÜK TÜRK’Ü ANNESİ BOSNALI
Son dönemde "Masumlar Apartmanı" dizisindeki performansıyla hayranlık uyandıran ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, merak edilen soy ağacını açıklamıştı.
Abdullah, önceki gün verdiği bir röportajda nereli olduğunu şöyle anlatmıştı
"Babamın babası, Erbil doğumlu. Babamın babaannesi ise Kerkük Türkler'inden. Dedem Osman Abdullah, Irak Ordusu'nda albaymış. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşurmuş. Babam, 1972'de Irak'a gidip, Osmanlı tebaasından olduğumuzu gösteren zürriyet belgesini almış. Babamın, annesinin babası ise şimdi Karadağ'a bağlı olan Pljevlja'dan (Taşlıca). Orası, dedemin köyüymüş. Mussolini'den kaçarak Türkiye'ye gelmişler.
Anneannemin kökeni ise Saraybosna'ya dayanıyor. Onlar da küçükken Karamürsel'e gelmişler. Annemin baba tarafı ise 1939 Erzincan Depremi'nden sonra Erzincan'dan İstanbul'a gelmiş."
31 yaşındaki oyuncu, isminin hikayesini de şöyle anlattı:
"Farah'ı babam, Zeynep'i annem koymuş. İran Şahı'nın eşi Farah Diba, güçlü, azimli, yardımsever ve asil bir kadınmış. Babam bu özelliklerini çok sevdiği için bana onun ismini vermiş."
DEDESİ IRAK ORDUSUNDA ALBAY
Dedesi Osman Abdullah, Irak ordusunda albaymış, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşabiliyordu.
Babası, 1972'de Irak'a gidip, Osmanlı tebaasından olduklarını gösteren zürriyet belgesini aldı.
Annesinin babası ise şimdi Karadağ'a bağlı olan Pljevlja (Taşlıca)'danmış ki orası, ayrıca dedesinin köyüymüş ve Mussolini'den kaçarak Türkiye'ye geldi.
Anneannesinin kökeni de Saraybosna'ya kadar dayanıyor, onlar da küçükken Karamürsel'e geldi.
Annesinin baba tarafı ise 1939 Erzincan depreminden sonra Erzincan'dan göç ederek İstanbul'a yerleşmişlerdi.
Farah Zeynep Abdullah da 1989 yılında İstanbul'da doğdu.