Sağlık bakımından güçlü bir sebze olan kabak, içeriği ile birçok hastalığa şifa oluyor. Uzmanlar sofralarınızdan eksik etmemenizi tavsiye ediyor.
Kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kabak, yemek için, kızartmak için ve kızartmak için çok lezzetli bir seçenektir. Yapısında bol su bulunan bu sebze bazı hastalıkları iyileştirebilmektedir.
Özellikle potasyum içeriği, yüksek tansiyon tedavisinde önemli hale getirir. Düşük karbonhidrat içeriği şeker hastaları için faydalıdır. Kabak ayrıca göz sağlığını koruyan lutein ve zeaksantin açısından da zengindir.
KABAK KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR
İçeriğindeki yüksek su miktarı sindirim sisteminin daha verimli çalışmasını kolaylaştırır. Hem çözünen hem de çözünmeyen lifler sayesinde tokluk hissi artar.
Kabak ile ilgili en güzel şeylerden biri de kansere karşı pek çok koruyucu özelliğe sahip olmasıdır. Tümör hücrelerinin vücuttan kısa sürede atılmasına katkıda bulunduğu için her türlü kanserin önlenmesine yardımcı olur.
İçerdiği bol miktarda magnezyum ve çinko sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve omurilik gibi çeşitli kemik deformasyonlarında şifalı olduğu söylenebilir.
Kabak diyet yapanlar için de iyi bir alternatiftir. Diyet listelerinin üst sıralarında görmeye alıştığımız kabak, kalorisi ve yağ oranı düşük olduğu için kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor. Özellikle kabak detoksu vücuttaki toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir.
KABAK DETOKSU NASIL YAPILIR?
Kabak detoksu yapıldığı süreçte kahvaltı protein ağırlıklı olmalı. 2 yumurta, 1 dilim peynir, salatalık ve domates tüketilebilir.
Öğle yemeğinde 2 adet haşlanmış kabağın üstüne, 2 yemek kaşığı yoğurt ve öğütülmüş 2 ceviz ile birlikte isteğe göre nane, dereotu ve kekik yenilebilir.
Ara öğünde şeker oranı az olan 1 adet meyve ve 1 maden suyu tüketilebilir. Akşam yemeği için ise beslenme uzmanlarının bir önerisi var. 2 adet rendelenmiş kabağı yağsız olarak çiğliğini alacak kadar pişirin, 2 yemek kaşığı yoğurt ve öğütülmüş 2 ceviz ile birlikte isteğe göre kırmızı biber, karabiler, nane, dereotu ve kekik ile tüketin.