CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan: "Bay Kemal, partide Atatürkçü bırakmayacak..!"

CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan:
A- A+

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı eleştiriler sonrası CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karar sonrası bir açıklama yaptı. Bir kez daha CHP liderini hedef alan Özcan, "Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum." dedi.

Seçim başarısızlığının faturasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kesen ve her fırsatta istifa çağrısı yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi. Karar sonrası sosyal medyadan bir açıklama yapan Özcan, bir kez daha Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"KOLTUK SEVDALISI HERKESE HAYIRLI OLSUN"

Özcan paylaşımında, "Başarısız Bay Kemal, 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK'ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP'nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP'li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"BENİ KÜÇÜLTMEZ"

Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri… Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…"

Tanju Özcan, CNN Türk ekranlarında Akıl Çemberi programında açıklamalarda bulundu.
Özcan'ın açıklamaları özetle şöyle: "Üzülmedim desem yalan olur. 22 yaşında CHP'ye hiçbir amaç olmaksızın üye oldum. Emek vererek bu partide bir yerlere geldim. Milletvekili oldum, bir yerlere geldim. İnsan üzülüyor ister istemez. Şunu soruyordum beni somut olarak ne için suçluyorsunuz? Bana gelen yazıda 7 günlük savunma hakkınız var dendi. Suçlamaları ancak dün öğrenebildik ve savunma için ek süre istedik ancak vermediler bu süreyi. Parti tüzüğüne aykırı davranmakla suçlanıyorum ancak ben parti tüzüğüne aykırı davranmadım. Beni atmak hukuksuz. Buna programa aykırı davranan kişi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Birinin atılması gerekiyorsa, atılması gereken kişi odur.

Adaylığı belli olunca bağrıma taş bastım, adaylığını destekledim. Hatta seçmene gittiğimde bana dediler ki bu adam seni partiden attı neden destekliyorsun. YDK'yı anahtar listeye koymak sureti ile kendi belirliyor. Yasama yürütme ve yargıyı tek elde toplayıp Sayın Erdoğan'ı diktatör olmak ile suçluyorsun."

"YARGI YOLUNA GİDECEĞİM"

Sayın Kılıçaroğlu'nun koltuk sevdası yüzünden umarım CHP böyle bir şeye maruz kalmaz ama gelir 3 tane kayyum. Kılıçdaroğlu'nun partiyi getirdiği durum bu. Yargı yoluna gideceğim, kararlıyım. Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve terör sevicileri ile yol yürüyen Kemal Bey'in bu kararları için sonuna kadar mücadele edeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun değişimi için Bolu'dan Ankara'ya yürümüştüm. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Savunma hakkım elimden alındı. Bir b planım yok. AK Parti'de ve MHP'de siyaset yapmayacağım kesin.

Kazansaydık ne olurdu? 10 Aralıkçılar, FETÖ'cüler, badem bıyıklılar iktidarda olacak mıydı, Meral Akşener buna ne kadar dur diyebilirdi. Kemal Bey dürüst bir insan diyorlar. Kemal Bey dürüst bir insan falan değil, çok kolay yalan söyleyebilen bir insan. Kemal Bey sakin bir insan değil son derece kinci bir insan. Seçimden önce yol yürüdükleri ile bu ülkeyi yönetmeye kalksaydı şimdikinden çok kötü bir tablo olurdu.

Ben partiden ihraç durumundayken Kılıçdaroğlu için elimden geleni yaptım. Ses kaydı bana ulaştırıldı, bu da çok gizli bir toplantı değil. Gençlik kollarından bir genç benimle ilgili soru soruyor. Orada kullanılan ifadeler şahsıma ait olmasaydı bu ses kaydını yayınlamazdım. Orada açıkça söylüyor Sayın Kılıçdaroğlu 'adamı atın diye gönderdim' Şunu açıkça söylemek lazım bu ülkede tek adamlardan bir tanesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi. Partiyi Atatürk'ün kurduğunu bile unutmuş gibi duruyor. Hatta 'Bırakın şu Atatürk'ün partisi edebiyatını' dediğini de yakın arkadaşlarımdan duydum.

'KEMAL BEY UZUN SÜREDİR BENİ TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR'

Kemal bey beni uzun zamandır tehlike olarak görüyor. Parti programına aykırı hareket ediyorsunuz dediğim için. Ben Atatürkçülükten taviz vermiş olsaydım bırakın partiden atılmayı, Kemal Bey'in sağ kolu sol kolu olurdum. Ben yıllardır bunu söylüyorum bizim terör örgütü sevicileri ile ne işimiz var.

BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

CHP'de değişim için Bolu'dan Ankara'ya 9 günde yürüyerek dikkatleri üzerine çeken Tanju Özcan CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamasında, partiden atılması halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti.

1 YIL DA GEÇİCİ OLARAK İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Özcan, 16 Mayıs 2022'de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •